Sport

Hănescu şi Ungur refuză Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
30 aug 2012 561 vizualizări
Cei mai buni jucători romani din clasamentul ATP, Victor Hănescu şi Adrian Ungur, au declinat participarea la întalnirea de Cupa Davis, dintre Romania şi Finlanda.

"Am purtat discuţii cu cei doi şi s-au decis să nu participe, spunand că îşi continuă sezonul pe zgură", a confirmat, ieri, pentru MEDIAFAX, căpitanul nejucător al Romaniei, Ciprian Porumb. Adrian Ungur (nr. 110 ATP) şi Victor Hănescu (102 ATP) vor participa, în schimb, la Turneul BRD Braşov Challenger, la care au fost desemnaţi favoriţi 1, respectiv 3. Competiţia va avea loc între 2-9 septembrie, fiind dotată cu premii totale de 30.000 de euro. La acelaşi turneu va participa şi Marius Copil, care s-ar putea alătura echipei Romaniei pentru confruntările de la Cluj, cu Finlanda. În urmă cu cateva zile, Ciprian Porumb anunţase că cinci jucători au răspuns afirmativ convocărilor pentru Cupa Davis: Horia Tecău, Victor Crivoi, Florin Mergea, Petru Luncanu şi Andrei Dăescu.


Mutu mai stă pe bară


Atacantul Adrian Mutu nu va debuta la sfarşitul acestei săptămani la Ajaccio, antrenorul Alex Dupont anunţand că jucătorul roman transferat de la Cesena nu a fost oprit în lot pentru partida cu Evian, programată, sambătă, în etapa a IV-a, informează presa franceză."Adrian Mutu nu face parte din lot pentru meciul de sambătă cu Evian TG. El trebuie să mai lucreze din punct de vedere fizic", a afirmat Dupont. La antrenamentul de miercuri atacantul roman a alergat doar şapte minute, avand probleme în a ţine pasul cu noii săi colegi de la Ajaccio. Formaţia Ajaccio întalneşte, sambătă, pe teren propriu, echipa Evian TG, într-o partidă contand pentru etapa a IV-a a campionatului Franţei. În varstă de 33 de ani, Adrian Mutu a semnat, marţi, un contract valabil două sezoane cu formaţia AC Ajaccio. Atacantul roman a retrogradat cu Cesena în Serie B la finalul sezonului trecut şi şi-a reziliat contractul cu gruparea italiană.


Ştefan Radu are ruptură musculară


Fundaşul echipei Lazio Roma, şŞefan Radu, a suferit o contractură musculară la coapsa stangă în timpul antrenamentului de miercuri seară. Internaţionalul roman a ratat partida cu formaţia slovenă NK Mura, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, care s-a disputat în această seară. În tur, Lazio s-a impus, în deplasare, cu scorul de 2-0. Ştefan Radu se află printre cei 16 stranieri convocaţi de principiu de selecţionerul naţionalei Romaniei, Victor Piţurcă, pentru meciurile cu Estonia şi Andorra din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.


Real a caştigat Supercupa Spaniei


Formaţia Real Madrid a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), echipa FC Barcelona şi a caştigat Supercupa Spaniei după 2-3 în tur, graţie numărului mai mare de goluri marcate în deplasare. Pentru gazde au marcat Higuain ('9 şi C. Ronaldo ('18), după care Barcelona a rămas în zece oameni, Adriano fiind eliminat în min. 27, pentru un fault la Ronaldo din poziţie de ultim apărător. În min. 44, Messi '44 a punctat pentru FC Barcelona, din lovitură liberă. În partea secundă, deşi în inferioritate numerică, catalanii au dominat copios, dar n-au reuşit să înscrie golul care să-i asigure Supercupa. Sezonul trecut, Real Madrid a caştigat campionatul, iar FC Barcelona Cupa Spaniei.


Ţeapă bulgărească


Oficialii clubului Fiorentina sunt furioşi pe faptul că, deşi se înţeleseseră cu Manchester United şi cu jucătorul Dimităr Berbatov pentru un transfer al acestuia la Florenţa, plătindu-i biletele de avion lui şi impresarului său, bulgarul a ales să se joace la Fulham. Fiorentina acuză şi gruparea Juventus Torino că a intrat pe fir şi a făcut o ofertă pentru Berbatov după ce toscanii obţinuseră toate acordurile de la Manchester. Însă Berbatov nu a ajuns nici la Fiorentina nici la Juventus, el făcand, joi, vizita medicală la Fulham. Oficialii de la Juventus au respins acuzaţiile conform cărora ar fi perturbat transferul lui Berbatov la Fiorentina, precizand că l-au contactat pe jucător după ce înţelegerea lui cu Fiorentina a căzut. Fostul căpitan al naţionalei Bulgariei în varstă de 31 de ani a fost transferat de la Tottenham la Manchester Unted în 2008, pentru 38,3 milioane de euro. înainte de a evolua în Anglia, Berbatov a jucat la Bayer Leverkusen, între 2001 şi 2006. El a decis să părăsească pe Manchester United, după ce a fost mai mult rezervă în sezonul trecut.


Sprinterii jamaicani au jucat fotbal


Componenţii echipei de atletism a Jamaicăi Usain Bolt, Yohan Blake şi Asafa Powell au jucat pentru o echipă din Uxbridge, într-un turneu de minifotbal din cadrul campionatului Angliei, desfăşurat sub egida European Minifootball Federation. Cei trei atleţi au evoluat pentru echipa The Underdogs, care însă a pierdut meciul disputat. Usain Bolt nu este la prima sa incursiune pe terenul de minifotbal. Cunoscut ca un fan al echipei Manchester  United, el a declarat că i-ar plăcea să aibă o a doua carieră sportivă în fotbal. Bolt este primul sportiv care a caştigat de două ori consecutiv titlurile olimpice în probele de 100 si 200 de metri, în timp ce Blake este campion mondial la 100 m şi la ştafetă şi vicecampion olimpic la 100 şi 200 de metri.  Bolt şi Blake au făcut parte din ştafeta 4x100 metri a Jamaicăi, medaliată cu aur la JO de la Londra. Powell s-a accidentat în finala probei de 100 de metri şi nu a mai participat la ştafetă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.