Sport

Să vină Barcelona!

Ziarul de Vrancea
30 aug 2012 441 vizualizări
CFR s-a calificat în grupele Ligii Campionilor după ce a învins şi în retur pe FC Basel cu 1-0, prin golul marcat de Kapetanos * victoria a fost plătită cu o nouă accidentare pe termen lung în lotul clujean: Bakary Saré

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadú, Rada, Camora - Saré ('51 - Godemeche), Mureşan - Valente ('73 - Nicoară), Bastos, Sougou -  Kapetanos ('82 - R. Pedro). Antrenor: Ioan Andone.
Basel:  Sommer - Steinhofer, Sauro, Dragovic, Park Joo-ho ('85 -Schär) - Cabral, Diaz ('68 - Andrist)-  F. Frei, Streller, D. Degen ('46 - Zoua) - A. Frei. Antrenor: Heiko Vogel.
Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia).
Cartonaşe galbene: Felgueiras, Valente, Nicoară / Diaz, Cabral, Steinhofer

1-0, min. 20: acţiune pornită de Bastos, care îl lansează pe stanga pe Valente, acesta centrează perfect şi Kapetanos, nemarcat, înscrie cu capul de la 8 metri.

În situaţia CFR Cluj, nu poţi avea posibilităţi de a efectua mutări surpriză, echipa fiind aproape bătută în cuie. Totuşi, antrenorul Ioan Andone a găsit perfect cheia celor (numai) două alternative pe care le avea: Mureşan şi Valente şi nu Godemeche şi Rui Pedro, iar cei doi au evoluat fără greşeală în repriza a doua. Heiko Vogel, antrenorul helveţilor, a păcătuit prin credinţa că echipa ardeleană va face un joc defensiv, de păstrare a avantajului din tur. Herr Vogel a luat plasă, fiindcă de la bun început CFR a arătat cine-i şeful pe teren. Şutul din lovitură liberă de la 18 metri expediat de Mureşan şi execuţia pretenţioasă a lui Sougou din lateral, după diagonala lui Camora, l-au făcut mare pe portarul Sommer. Iar şeful de orchestră Rafael Bastos a dat comanda pentru gol, într-o fază în care Kapetanos, nu în cea mai bună formă fizică, a ştiut unde să proptească mingea pornită din capul său. Elveţienii au încercat contre timide, cu destinaţia Streller şi Alexander Frei, dar cei doi atacanţi ai naţionalei elveţiene au fost bine ţintuiţi de apărătorii clujeni. În min. 42, moment critic la poarta gazdelor, cand portarul Felgueiras a plonjat la picioarele lui Streller, dezechilibrandu-l pe acesta, arbitrul acordand penalty pentru Basel. Din fericire, Felgueiras nu a avut ocazia să-şi repare greşeala, fiindcă Alexander Frei a tras mult peste poartă.
Repriza secundă a avut o desfăşurare curioasă, nu atat prin faptul că gazdele au redus motoarele, ci pentru că elveţienii, care aveau nevoie de trei goluri, s-au mulţumit la un joc de posesie, răbdător, de parcă ar fi avut calificarea în mană. Puţinele incursiuni spre poarta lui Felgueiras, cu celălalt Frei (Fabian) în prim plan, au fost anihilate de apărătorii clujeni. Tot Fabian a fost şi autorul singurei ratări a echipei din Basel, rezovaltă de goal-keeper-ul portughez. În final, flama ceferistă s-a reaprins: Sougou, excelent deschis de Bastos, a intrat în careu dar a tras în portar, ceea ce a provocat o puternică replică helvetă, materializată pe poartă doar prin şuturi periculoase de la distanţă. Rui Pedro a trimis cu capul slab, la o excelentă centrare a lui Sougou, iar în minutele suplimentare Bastos a încercat şi el poarta lui Sommer. S-a încheiat cu o nouă victorie a clujenilor, care revin în grupele Ligii Campionilor, după doi ani.
Un singur lucru a umbrit această victorie: în urma unui contact, închizătorul Bakary Saré s-a accidentat şi a ajuns la spital, devenind, se pare, al treilea jucător de la CFR, indisponibil pe termen lung, după Deac, Vass şi Ronny.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.