Sport

Meciuri amicale în cadrul oficial

Ziarul de Vrancea
29 aug 2012 917 vizualizări
Steaua se pregăteşte să sărbătorească accesul în grupele Ligii Europa, Dinamo mai crede în minuni, FC Vaslui vrea să facă spectacol în templul milanez.

Prima rundă a play-off-ului Ligii Europa, privită dinspre meleagurile noastre, are un leit-motiv: scorul de 0-2. Acest scor, care implică o victorie liniştitoare pentru oaspeţi, avantajează doar Steaua, Dinamo şi FC Vaslui urmand a pleca în excursii liniştite, mai plăcută pentru moldoveni, care merg la Milano, mai puţin pentru dinamovişti, care se vor deplasa în fundul Ucrainei. Doar nişte minuni ar putea schimba starea de fapt, care arată că la tragerea la sorţi de la Nyon, dintre cele trei echipe romaneşti rămase în această fază, va participa doar Steaua. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf se poate gandi, deocamdată, la următoarele meciuri de campionat şi la posibilii adversari din grupă, celelalte două sunt datoare să facă o figură cat mai frumoasă în partidele de la Milano şi Harkov.

* Steaua - Ekranas Panevezys  (în tur, 2-0), ora 20:30, ProTV

Pe Arena Naţională şi în "palatul" lui Gigi Becali, şampania este pusă de-acum la rece. Chiar dacă Steaua n-ar fi caştigat clar în capitala Lituaniei, Vilnius, valoarea scăzută a adversarului ne scuteşte de orice surprize. Este motivul pentru care antrenorul Reghecampf vrea să ruleze şi alţi jucători, menajandu-i pe Rusescu, Bourceanu sau Chipciu. Nu face parte din categoria menajaţilor, portarul Răzvan Stanca, el urmand a plăti oalele sparte la Vaslui, unde a primit două (dacă nu chiar trei) goluri parabile. Lituanienii au sosit la Bucureşti şi au lotul valid.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Martinovic, Gardoş, Pîrvulescu - Popa, Filip, Pintilii, Bălan - Rocha, M. Costea.
Arbitru: Tony Asumaa (Finlanda).


*  Metalist Harkov - Dinamo Bucureşti (în tur, 2-0), ora 21:00, DigiSport 1


Dinamoviştii mai cred în minuni, fiindcă au mai reuşit una, acum trei ani, după dubla de pomină cu Slovan Liberec. Ştiu destul de bine vorba ceea cu minunile care nu se întamplă din trei în trei zile, dar poate că după trei ani se mai poate încerca. Deşi toate argumentele sunt împotriva "cainilor roşii": calitatea jocului oferit de "latinii" din Ucraina, forma precară a dinamoviştilor în campionat, încordarea perpetuă şi mocnită între tehnicianul italian, Dario Bonetti, şi jucători, etc. Şi dacă unii jucători s-ar gandi la o oarecare demitere a macaronarului după ratarea obiectivului, nu miroase deloc bine. De aceea, a intervenit conducerea, investitorul Ionuţ Negoiţă mărind substanţial primele de calificare. Omul de afaceri bucureştean a anunţat că a suplimentat cuantumul cu un sfert de milion de euro, astfel încat, dacă se petrece minunea, fiecare "caine" va primi aproximativ 30.000 de euro.  Antrenorul Dario Bonetti nu a stabilit formula de start, el încercand sa-l suprindă pe Miron Markevici cu mutări surprinzătoare. Astfel că formaţia de mai jos nu poate fi numită "probabilă" ci, eventual, posibilă.
Dinamo: Bălgrădean - Nica, Luchin, Grigore, Pulhac - Matei, Boubacar, Galcev, C. Munteanu - Ţucudean, Alexe.
Arbitru: Hüsseyin Göçek (Turcia)


* Inter Milano - FC Vaslui (în tur, 2-0), ora 21:45, DigiSport 2


Şumudică are lotul valid pentru partida retur contra Interului, 11 plus (eventual) trei răzeşi vasluieni urmand să se delecteze în templul de pe "San Siro" sau "Giuseppe Meazza". Inclusiv polonezul Piotr Celeban, care a evoluat remarcabil în partida epopeică cu Steaua. Faţă de diferenţa de valoare dintre cele două grupări şi luand în calcul şi rezultatul din tur, vasluienii nu-şi pot propune decat o evoluţie onorabilă pe stadionul lombard, mai ales că antrenorul italienilor, Andrea Stramaccioni, pare a-şi menaja unii dintre titulari pentru partidele serioase din Serie A.
FC Vaslui: Coman - Milanov, Celeban, Charalambous, Sălăgeanu - N'Doye, Caué - Varga, Stanciu, Sînmărtean -  Niculae.
Arbitru: Manuel de Souza (Portugalia).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.