Sport

Cine sparge ghinionul?

Ziarul de Vrancea
28 aug 2012 496 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, CFR Cluj - FC Basel meci decisiv pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, în direct pe Digi Sport * ambele echipe au serioase probleme de efectiv

La o primă vedere, CFR Cluj are foarte mari şanse de a pătrunde în grupele Ligii Campionilor, după victoria obţinută la Basel, în urmă cu o săptămană. Dominată mai bine de 60 de minute de către gazdele de pe stadionul "St. Jakob", CFR a reuşit să întoarcă avantajul obţinut de Basel în finalul primei părţi, prin golul lui Marco Streller, Modou Sougou înscriind două goluri de zile mari, din centrările lui Bastos şi Mureşan şi ratand alte două mari ocazii. Dar nici un meci nu seamănă cu altul, iar echipa elveţiană se arată hotărată să întoarcă soarta meciului. CFR trece prin clipe grele. După remiza neaşteptată cu CSMS Iaşi pe teren propriu, clujenii au mai pierdut şi în Giuleşti cu 2-3, după ce a intrat în partea secundă cu 2-0 pe tabelă şi un om în plus. Un meci disputat în condiţii speciale, întrucat antrenorul Ioan Andone a fost nevoit să-şi menajeze în Giuleşti, cuplul de fundaşi centrali pentru Basel, în condiţiile în care Maftei şi Piccolo răman suspendaţi pentru Europa. Dar meciul din Giuleşti a mai adus şi alte indisponibilităţi în tabăra lui Andone: Ronny (posibil înlocuitor al lui Kapetanos) s-a ales cu o accidentare gravă, ruptură de ligamente încrucişate şi de menisc, care îl va ţine pe tuşă opt luni), iar ungurul Adam Vass a suferit o fractură la metatarsiene. Aşa că medicii de la CFR au avut treabă serioasă pentru a-i face pe Bastos şi Kapetanos apţi pentru partida cu elveţienii.
Ghinioane au, însă, şi adversarii, doi dintre titularii de bază din linia de mijloc devenind indisponibili: este vorba de egipteanul Salah (care a făcut o întindere) şi Valentin Stocker, suspendat, problerme de sănătate avand şi alţi trei jucători, Streller, Philippe Degen şi Suro (ultimii doi, fundaşi). Soarta antrenorului Heiko Vogel nu este, în consecinţă, mai uşoară decat a lui Andone.
Între două echipe cu probleme, ambiţia şi determinarea vor fi decisive în lupta pentru calificare, avantajul echipei clujene luat în tur avand un rol esenţial.
Formaţiile probabile
 CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadú, Rada, Camora - Godemèche, Saré - Sougou, Bastos, Rui Pedro - Kapetanos.
Basel:  Sommer - Steinhöfer, Kovac, Dragovic, Voser - Cabral, Diaz- D. Degen, F. Frei, Zoua  - Streller.
Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.