Sport

Trei din cinci, în turul doi

Ziarul de Vrancea
28 aug 2012 517 vizualizări
Jucătoarele romane au realizat victorii frumoase în prima zi la Australian Open

Australian Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, a început bine pentru jucătoarele din Romania. Trei dintre cele cinci jucătoare prezente pe tabloul principal la simplu, au trecut în turul II, una a fost învinsă, iar a cincea, Irina Begu,  a jucat azi-noapte cu fostul lider mondial, daneza Caroline Wozniacki. Cel mai mare succes a fost realizat de Sorana Cîrstea (38 WTA), care a învins-o cu 4-6, 6-2, 6-2, după o oră şi 44 de minute, pe Sabine Lisicki (Germania), cap de serie numărul 16 şi poziţia 23 în ierarhia mondială. Partida a fost întreruptă în setul trei, la scorul de 1-0 pentru jucătoarea romană, din cauza ploii, timp de două ore şi 15 minute.  În turul doi, Sorana Cîrstea o va întalni pe Anna Tatişvili (Georgia, 73 WTA), care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-0, de  franţuzoaica Stéphanie Gaçon (86).  Simona Halep (53) a trecut cu 7-5, 7-6 după două ore de jucătoarea cehă Iveta Benesova (63) şi va juca în turul secund cu experimentata jucătoare din Rusia, Nadia Petrova (22 WTA), care a dispus cu 6-3, 7-6 de australianca Jarmila Gajdosova (99). Edina Hall (135)  a caştigat şi ea primul său meci la această ediţie, 7-5, 6-4 cu Stefanie Voegele (Elveţia. 137), dar următoarea sa adversară va fi Samantha Stosur, deţinătoarea titlului şi favorită nr. 7, care a învins-o pe Petra Martic, din Croaţia, scor 6-1, 6-1.Singura jucătoare romană care a părăsit turneul este Alexandra Cadanţu (68), învinsă clar, cu 0-6, 3-6 de Aleksandra Wozniak (Canada, 48). Din păcate, de la turneul masculin, nu avem o veste bună, singurul roman, Adrian Ungur fiind învins cu 6-7, 4-6, 6-7 de un jucător venit din calificări, germanul Daniel Brandts, în două ore şi 17 minute.
În prima zi la Australian Open s-au înregistrat şi cateva surprize: Kristyna Pliskova (Cehia) - Julia Goerges (Germania) 7-6, 6-1; Lucie Hradecka (Cehia) - Anabel  Medina (Spania) 6-3, 6-3 - la feminin; Jack Sock (SUA) - Florian Mayer (Germania) 6-3, 6-2, 3-2 abandon - la masculin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.