Sport

MOZAIC SPORTIV: Un italian fluieră pe Gruia

Ziarul de Vrancea
27 aug 2012 599 vizualizări
Arbitrul italian Gianluca Rocchi va conduce la centru meciul CFR Cluj - FC Basel, care se va disputa, maine, de la ora 21.45, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor.

Gianluca Rocchi va fi ajutat de conaţionalii săi Elenito Di Liberatore şi Lorenzo Manganelli, în timp ce rezervă va fi Riccardo Di Fiore. Asistenţi suplimentari vor fi Mauro Bergonzi şi Andrea De Marco. În prima manşă, săptămana trecută, CFR Cluj a învins, cu scorul de 2-1 (0-1), pe FC Basel


Antrenor nou la Severin


Tehnicianul Liviu Ciobotariu a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că va semna un contract cu gruparea CS Turnu Severin, avand drept obiectiv salvarea de la retrogradare a formaţiei. "Astăzi m-am înţeles cu cei de la Turnu Severin şi maine urmează să semnez contractul şi să încep munca. Obiectivul este bineînţeles salvarea de la retrogradare şi cred în el pentru că alfel nu m-aş fi angajat la o astfel de muncă dacă nu aş fi crezut. Cunosc echipa destul de bine şi nu cred că deocamdată vom mai avea nevoie de întăriri pentru a ne realiza obiectivul, poate în pauza de iarnă", a declarat Ciobotariu. Gruparea din Turnu Severin a anunţat, ieri, că antrenorul Marian Bondrea a fost destituit de la conducerea tehnică a echipei, din cauza rezultatelor slabe.


Comportare remarcabilă a baschetbalistelor


Naţionala de baschet feminin tineret a Romaniei s-a clasat pe locul patru, la Campionatul European din Cehia (Divizia B), avand şi o jucătoare aleasă în All Stars Team.  Reprezentativa de tineret a Romaniei a încheiat duminică seara participarea la CE din Cehia cu un bilanţ de patru victorii (trei în prelungiri) şi patru înfrangeri, într-o competiţie cu 9 echipe la start. Primele trei clasate, adică Grecia, Germania şi Ungaria au obţinut calificarea în primul eşalon continental. "Cred că am obţinut mai mult decat ne aşteptam. Vreau să felicit întreaga echipă pentru atitudinea de care a dat dovadă, reuşind să depăşească oboseala şi presiunea psihică. Gandiţi-vă că am reuşit să eliminăm Cehia din cursa pentru primul eşalon, echipa gazdă evoluand în faţa propriilor suporteri", a declarat antrenorul principal Dan Calancea, la finalul competiţiei. Jucătoarea Cristina Bigică a fost aleasă în echipa ideală a turneului, decisă în urma voturilor antrenorilor celor nouă echipe participante.


Contra, victorios în Spania


Tehnicianul Cosmin Contra a debutat cu victorie în Segunda B (a treia ligă spaniolă), formaţia sa, Fuenlabrada, reuşind să se impună, scor 4-2, în întalnirea cu Sporting Gijon B. Cosmin Contra a preluat echipa spaniolă la finalul lunii iulie. Fuenlabrada este a doua echipă antrenată de Cosmin Contra, după FC Timişoara (2010).


Mutu se joacă pe Twitter


Atacantul Adrian Mutu, care astăzi, va fi prezentat oficial la gruparea franceză Ajaccio, a anunţat pe contul său de Twitter că la noua sa echipă va purta tricoul cu numărul 12. Fotbalistul în varstă de 33 de ani a organizat un concurs pentru fanii săi pe contul de Twitter. "Cine ghiceşte numărul meu după tricou o să-i fac cadou un tricou autografat..nu e 10 vă spun de la început...", a scris Mutu. Cel care a răspuns corect este un suporter al echipei Ajaccio, acesta făcandu-i la randul său cadou o imagine trucată a lui Adrian Mutu în tricoul noii sale echipe. Caştigătorul concursului va primi tricoul cu autograf după primul meci al lui Adrian Mutu la Ajaccio. Atacantul roman care a evoluat sezonul trecut pentru formaţia italiană Cesena a ajuns, luni, în Corsica, urmand ca marţi să efectueze vizita medicală şi să semneze contractul, la stadionul "François Coty".


Suliţa ucigaşă


Arbitrul rănit grav de o suliţă la o reuniune atletică pentru tineret de la Düsseldorf a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la spitalul din localitate, informează presa germană. Oficialul, în varstă de 75 de ani, a fost atins la gat de o suliţă, în momentul în care se îndrepta să măsoare distanţa parcursă de obiectul aflat încă în zbor. După ce a primit îngrijiri la faţa locului, bărbatul, care a pierdut mult sange, a fost transportat la spitalul din localitate, unde a fost operat, însă nu a reuşit să supravieţuiască peste noapte. Conform presei germane, el fusese lovit la cap şi la artera carotidă şi pierduse foarte mult sange. Bild scrie că suliţa care l-a lovit fusese lansată de o tanără de 17 ani, iar bărbatul a fugit să calculeze distanţa parcusă de obiect, însă nu a calculat corect traiectoria acesteia.  Şapte persoane, şocate de incident, au primit îngrijiri în stadion, publicul (circa 800 de spectatori) fiind evacuat de poliţie, iar reuniunea anulată.


Încă un transfer la Real Madrid


Gruparea Real Madrid a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, transferul mijlocaşului croat al formaţiei Tottenham Hotspur, Luka Modric, care va semna un contract pe cinci sezoane.  Mijlocaşul în varstă de 26 de ani juca la Tottenham din 2008, el disputand 160 de meciuri, în care a marcat de 17 goluri.  Potrivit presei spaniole, Real Madrid a plătit 35 de milioane de euro pentru Modric.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.