Sport

Rugbiştii au bătut campioana naţională la ea acasă

Dan Chiriac
26 aug 2012 651 vizualizări
Echipa de rugby sub 19 ani de la LPS Focşani promite mult în acest sezon u focşănenii au caştigat cele trei partide jucate pe litoral, una chiar cu Farul Constanţa, campioana de anul trecut u echipa de seniori se reuneşte miercuri la stadionul Tineretului

Rugbyul focşănean merge într-o direcţie foarte bună. Anul 2012 poate aduce satisfacţii multe iubitorilor sportului cu balonul oval din Focşani. Echipa de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani revine în prim planul Superligii de juniori şi se anunţă o candidată certă la medalia naţională. După ce ani la rand au urcat pe podium, anul trecut, focşănenii au ajuns doar pe poziţia a patra. Forma foarte bună a rugbiştilor a fost demonstrată şi în cantonamentul de pe litoral. Timp de o săptămană, rugbiştii s-au aflat într-un cantonament la malul mării. Jucătorii pregătiţi de Viorel Ion, Romeo Păun şi Valentin Busuioc s-au pregătit în staţiunea Mamaia pentru Superliga de juniori U 19, care va debuta în luna septembrie. Focşănenii au caştigat toate cele trei partide de verificare disputate cu CSS Năvodari, LPS Constanţa şi Farul Constanţa. “Am învins pe Farul, cu 24-17, chiar pe terenul său. Victoria este foarte importantă pentru că Farul este campioana naţională de anul trecut la categoria sub 18 ani. Sportivii noştri au arătat o formă deosebită în cele trei partide şi avem speranţe într-o comportare cat mai bună în noua ediţie de campionat. Băieţii trebuie însă să rămană concentraţi şi să arate şi în partidele de campionat că au valoare. Din acest an se revine la formatul Superligii de juniori cu zece echipe. Va fi o întrecere foarte puternică, cu echipe din capitală, ca Steaua, Metrorex sau Locomotiva, dar şi cu Farul sau CSS Gura Humorului”,ne-a spus profesorul Viorel Ion.

Echipa de seniori se reuneşte miercuri

Echipa de rugby seniori se va întalni miercuri  la Stadionul “Tineretului” din Focşani. Seniorii de la CSM 2007 CSS Focşani s-au înscris în Divizia A şi vor juca în noua ediţie de campionat care va începe în luna septembrie. Jucătorii vor demara antrenamentele în vederea noului sezon. “Sperăm să vină şi primarul Bacinschi şi să punem la punct toate detaliile legate de activitatea echipei. Vrem să facem o figură frumoasă şi în campionatul de seniori. Trebuie remarcat că acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul Consiliului Local Focşani şi a clubului CSM Focşani 2007”, a mai spus Viorel Ion. Lotul de jucători va fi format din următorii jucători: Costică Dima, Adrian Dima, Alin Alexe, Valentin Pascal, Andrei Frăţilă, Alexandru Brăileanu, Costică Drilea, Ionuţ Ciuciur, Marcel Cojocaru, Valentin Buzea, Mihai Cojocaru, Andrei Bunea, Ionuţ Nămoloşanu, Valentin Vişan, Bogdan Irimia, Dragoş Torok, Cosmin Cărădan, Gabriel Astafei, Cosmin Oiţă, Valentin Busuioc şi Florin Ofileanu. Antrenorul echipei de rugby din Focşani este Costică Merşoiu, iar secunzi Costică Dima şi Romeo Păun. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.