Sport

Liga a treia se amană - avantaj CSM Focşani

Dan Chiriac
23 aug 2012 799 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal a decis să amane cu cel puţin o săptămană liga a treia u focşănenii au timpul necesar pentru a-şi pune la punct actele u azi, CSM joacă un amical cu Energia Vulturu

Federaţia Romană de Fotbal va amana cu cel puţin o săptămană liga a doua şi liga a treia la fotbal. Comitetul Executiv a decis ca startul campionatului să aibă loc abia în luna septembrie, din cauza problemelor existente în acest moment cu cele două competiţii.Cea mai mare problemă ivită o constituie incertitudinile la nivel de echipe. Dacă în liga a doua, Callatis, Buftea şi Băcăul au probleme, în liga a treia, mai multe formaţii se confruntă cu situaţii dificile. CSM Focşani s-a înscris în campionat, dar în acest moment nu este sigură de participare în campionat. Callatis Mangalia, după ce a renunţat la participarea în liga a doua, s-a arătat interesată de locul CSM-ului în liga a treia. O altă problemă care obligă Federaţia să amâne campionatul cu cel puţin o săpătămană este legată de hotărârea UEFA prin care cluburile trebuie să treacă din proprietatea publică în cea privată. Pană în acest moment, multe formaţii nu au reuşit să-şi pună actele la punct. Noul campionat la ligii a doua şi a treia ar putea debuta pe 7-9 septembrie sau chiar mai tarziu.


Amical cu Energia Vulturu


CSM Focşani va susţine azi o partidă de verificare în compania echipei Energia Vulturu. Meciul are loc de la orele 17.30, pe stadionul “Milcovul”. Focşănenii reiau astfel seria partidelor de pregătire, chiar dacă situaţia echipei este tot neclară. Jucătorii nu au primit nici un fel de asigurare că echipa va juca în sezonul următor. Antrenorul Adrian Toma ne-a spus că jucătorii nu s-au pregătit în această perioadă şi că incertitudinea continuă în lot. Amanarea ligii a treia ar putea însemna o gură de oxigen pentru echipa de fotbal. Cele două părţi care încearcă să facă viabil fotbalul din Focşani au mai mult timp la dispoziţie pentru  a pune la punct toate detaliile. De caştigat nu poate avea decat Focşaniul, care ar evita ruşinea de a rămane fără fotbal la nivelul primelor trei ligi din Romania. Toată lumea fotbalistică îşi doreşte ca echipa să iasă din anonimatul din ultimii ani şi să facă o figură cat mai bună în noul sezon. Pentru acest lucru trebuie găsite cele mai bune soluţii de finanţare a fotbalului din Focşani, iar oamenii care pot decide viitorul fotbalului să ajungă la un numitor comun. Reprezentanţii echipei focşănene au fost ieri la Federaţia Romană de Fotbal, dar pană la ora închiderii ediţiei, problema participării echipei în campionat nu a fost rezolvată în niciun fel. Este de aşteptat ca Federaţia Romană de Fotbal să ceară celor de la CSM să-şi stabilească cat mai repede intenţiile pentru sezonul 2012/2013. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.