Sport

Bolt aruncă mănuşa regelui Carl

Ziarul de Vrancea
23 aug 2012 590 vizualizări
Sprinterul jamaican vrea să atace şi săritura în lungime, după modelul lui Lewis

Sextuplul campion olimpic Usain Bolt, specialist la sprint 100 metri, 200 metri şi 4x100 metri, a declarat că i-ar plăcea să concureze şi în proba de săritură în lungime, în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. "Antrenorul meu ar vrea să concurez la 400 de metri, dar eu doresc să încerc săritura în lungime", a declarat Bolt, miercuri seară, pentru postul Sky News. "Există multe lucruri pe care le pot face în sport. Aş putea încă încerca să bat recorduri. După încheierea sezonului, vom decide ce vom face şi cum vom lucra pentru anul următor", a adăugat Bolt, deţinătorul recordului mondial la 100 de metri, 200 de metri şi la 4x100 de metri cu ştafeta jamaicană. El a cucerit la ultimele două ediţii ale JO medaliile de aur în cele trei probe de sprint.Bolt, care a împlinit marţi, 26 de ani, este hotărat să participe la JO din 2016: "Voi participa sigur, atat timp cat voi fi în formă şi voi fi pregătit. Va fi un pic mai dificil, dar abia aştept să fiu acolo".
Nu este pentru prim adată cand Bolt evocă posibilitatea de a concura la săritura în lungime, după modelul sprinterului american Carl Lewis, care a caştigat proba de 100 de metri la JO în 1984 şi 1988, precum şi patru medalii de aur la lungime în 1984, 1988, 1992 şi 1996. Jamaicanul a mai vorbit despre această posibilitate în 2009, după ce cucerise trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Berlin, stabilind recorduri mondiale la 100 şi 200 de metri. Săptămana trecută, Bolt a spus, probabil în glumă, că s-ar putea apuca de cricket, împreună cu compatriotul său, vicecampionul olimpic la 100 şi 200 de metri Yohan Blake.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.