Sport

Statistici în Liga I

Ziarul de Vrancea
21 aug 2012 729 vizualizări
Opt jucători, dintre care şase străini şi doi romani, au debutat în Liga I în meciurile din cadrul etapei a V-a, informează Comisia de Istorie şi Statistică a Federaţiei Romane de Fotbal.

Cei opt fotbalişti sunt: Velici (Ceahlăul Piatra Neamţ), Koulibaly, Alvarez, Galcev (toţi FC Dinamo), Zahiri (Gloria Bistriţa), Peçanha (Rapid), Abba (CS Turnu Severin) şi M. Bălaşa (Viitorul Constanţa). Tot în cadrul etapei a V-a, jucătorii Herghelegiu (CSMS Iaşi), Abba (CS Turnu Severin) şi Milanov (FC Vaslui) au marcat primele goluri în Liga I.  Pentru Ciprian Vasilache (CS Gaz Metan Mediaş) meciul cu Viitorul Constanţa a fost al 150-lea în Liga I, în timp ce pentru Junior Maranhao (Astra Ploieşti) cel cu FC Braşov a fost al 50-lea. De asemenea, Ilie Stan s-a aflat la al 50-lea meci în Liga I ca antrenor principal. În ceea ce priveşte echipa CFR Cluj aceasta a înregistrat, vineri, cu CSMS Iaşi, al 150-lea egal în palmaresul său din Liga I.


Irina s-a consolat cu dublul


Jucătoarea de tenis Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de la Dallas, dotat cu premii de 220.000 de dolari. Ea a fost învinsă cu 2-6, 2-6 de australianca Casey Dellacqua, jucătoare venită din calificări. Partida a durat doar 50 de minute, romanca "evidenţiindu-se" prin zece duble greşeli comise la serviciu. Irina s-a revanşat la dublu, unde, împreună cu franţuzoaica Alizé Cornet ocupă poziţia a doua pe tabloul favoritelor. Cele două au învins cu 6-1, 6-3 perechea americană  Emily Harman/Simone Kalhorn (SUA). În turul doi, ele vor juca în compania perechii care se va impune în meciul dintre Liga  Dekmeijere/Irina Falconi (Letonia/SUA) - Darija Jurak/Katalin Marosi (Croaţia/Ungaria).


Geraldo, prezentat la Petrolul


Fundaşul Geraldo Alves a fost prezentat oficial la Petrolul, el semnand un contract pe două sezoane şi speră să fie trimis în teren încă de la meciul de duminică, din etapa a VI-a a Ligii I, cu Dinamo. "Am vorbit cu Bogdan Mara şi cu oficialii Petrolului, iar propunerea pe care mi-au făcut-o a fost tentantă. A contat şi faptul că am petrecut doi ani minunaţi în Romania, ceea ce mi-a uşurat alegerea. Am înţeles că atmosfera de aici este extraordinară, ceea ce va fi un stimulent nu doar pentru mine, ci şi pentru colegii mei. N-am vorbit cu Galamaz înainte să semnez, însă mă bucur că vom fi, din nou, coechipieri. Din punctul meu de vedere eu sunt gata să intru în teren, dar cel care va decide va fi antrenorul', a spus Alves.


Callatis a murit


 Una dintre formaţiile de tradiţie ale ligii secunde la fotbal, Callatis Mangalia, club care în 2013 ar fi împlinit 50 de ani de existenţă, se va desfiinţa. "Clubul se va desfiinţa şi dacă nu se va putea prelua o echipă din Liga a treia, fotbal în Mangalia va fi doar în Liga a patra. Au existat discuţii cu cei de la Eolica Baia pentru a evolua în Liga a treiaa, dar nu s-au concretizat, iar maine vom purta discuţiile finale cu un alt club din Liga a patra. Dacă nu se va ajunge la un acord, atunci fotbalul în Mangalia va mai exista doar prin Grupul şcolar Ion Bănescu care activează în L4. Primăria doreşte înfiinţarea unei echipe care să se numească Municipal Mangalia, dar acest lucru nu va fi posibil decat din sezonul 2013-2014", a declarat antrenorul Mugurel  Cornăţeanu. Revenită sezonul trecut în Liga a II-a după o pauză de cinci ani, formaţia din sudul litoralului reuşise un sezon foarte bun, încheind campionatul pe locul VI sub conducerea fostului jucător de la Farul şi Steaua.

Radiaţi din Europa, pentru patru ani


Clubul macedonean Rabotnicki Skopje a fost sancţionat de UEFA cu suspendare din orice competiţie europeană (Liga Europa, Liga Campionilor) în care s-ar putea califica în următoarele patru sezoane, după ce doi jucători au fost depistaţi pozitiv, a anunţat forul european. Clubul va trebui să plătească şi o amendă de 30.000 de euro. Această sancţiune este urmare a unui test antidoping pozitiv la meciul din Liga Europa cu Lazio, din 18 august 2011, vizand doi jucători, Milovan Petrovic şi Dino Najdoski, care au fost suspendaţi cate un ani. Fizioterapeutul Darko Velcevski şi medicul clubului Mihajlo Ivanovski "sunt suspendaţi din orice activitate legată de fotbal timp de trei ani, respectiv doi ani".


Jankovic urmează la "Zvezda"


Tehnicianul Aleksandar Jankovic a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor al formaţiei Steaua Roşie Belgrad, după demisia lui Robert Prosinecki, cu doar două zile înaunte de meciul tur din play-off-ul Ligii Europa cu Girondins Bordeaux.  "Faptul că s-a apelat la mine într-un moment dificil reprezintă o mare satisfacţie", a declarat Jankovic, în varstă de 40 de ani, care a mai antrenat echipa în perioada 2007-2008. Jankovic, care a semnat un contract pe două sezoane cu Steaua Roşie Belgrad, este în prezent antrenorul echipei de tineret a Serbiei, pe care o va conduce pană la finalul preliminariilor pentru CE de tineret-2013, în septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.