Sport

Fotbalul focşănean într-un cer vicios: CSM Focşani este la un pas de a renunţa la participarea în liga a treia

Dan Chiriac
20 aug 2012 2875 vizualizări
Părţile participante la şedinţa de ieri au discutat timp de două ore şi nu au ajuns la niciun consens u Cătălin Vrabie, liderul grupului USL în Consiliul Local şi Dan Dumitru, preşedintele CSM Focşani, păreau a ajunge la o înţelegere, dar pană la urmă, tratativele au eşuat u jucătorii au efectuat ieri un antrenament, dar e greu de crezut că se vom mai schimba în această dimineaţă u dacă nu apare un miracol, echipa nu va participa în campionat

Şedinţa convocată de presa vranceană pentru salvarea fotbalului vrancean s-a încheiat prost. Orgoliile  au fost mai presus de orice, iar la finalul discuţiilor, totul a fost în zadar. Primarul Decebal Bacinschi, vicele Tudorel Trofin, dar şi consilierii locali Aurel Bîcu (PP-DD), Liviu Oloeriu, Cătălin Vrabie, Dragoş Horhocea şi Enache Pătraşcu (toţi USL) s-au aşezat la aceeaşi masă cu preşedintele CSM Focşani, Dan Dumitru, şi cu reprezentanţii media. Nu s-a ajuns la nicio soluţie, iar echipa de fotbal CSM Focşani ar urma să renunţe la participare în liga a treia, dacă nu vor fi găsite soluţii miraculoase pe ultima sută de metri. Mai sunt doar 10 zile pană la startul campionatului, iar clubul nici măcar nu a încheiat contracte cu jucătorii. Totul părea să decurgă conform planului, iar cei prezenţi la discuţii căutau cea mai bună soluţie pentru salvarea fotbalului focşănean. S-a vorbit despre implicarea financiară a Consiliului Judeţean în activitatea echipei, de posibilitatea acordării unui buget de cateva miliarde de lei vechi, care să asigure participarea echipei în liga a treia. Consilierul Cătălin Vrabie a vorbit despre un proiect pe următorii cinci ani, în care rezultatele să vină progresiv. “Am găsit cu Dan Dumitru, la un moment dat, varianta ca el să păstreze grupele de copii, iar echipa de seniori să aibă un Consiliu de Administraţie. CJ Vrancea vrea să susţină fotbalul, dar numai după stabilirea unor criterii de performanţă. Trebuie alcătuit un Consiliu de Administraţie cu un nou preşedinte. Oamenii de afaceri nu vor sub nicio formă să dea bani la fotbal, dacă nu va exista această structură de conducere”, a spus Cătălin Vrabie, care a adăugat că Dumitru plăteşte deficitul de imagine pe care echipa l-a avut în ultimii patru ani. “Între 2008 şi 2012, eu nu m-am ocupat de echipa de seniori. Aceasta a fost la CSM Focşani 2007, iar pentru rezultate slabe trebuie să răspundă conducerea acelui club”, a spus Dan Dumitru. Vrabie nu a rămas pană la finalul discuţiilor şi a decis să plece, arătandu-se deranjat de cateva afirmaţii făcute de Dan Dumitru. La scurt timp, şi Liviu Oloeriu a plecat din sală.


Proiecte de finanţare în luna octombrie


Primarul Decebal Bacinschi, întors ieri din concediu, a punctat că echipa de fotbal trebuie să continue activitatea, chiar dacă pană acum nu s-a găsit nicio variantă ca aceasta să funcţioneze. Directorul economic al Primăriei, Nataşa Nemeş, a arătat că proiectele de finanţare nu pot fi accesate pană în luna octombrie. Cei prezenţi au încercat să găsească soluţii. “Sunt dispus să vin cu un miliard de lei vechi, dar vreau o garanţie că voi fi susţinut ulterior de municipalitate. Sunt banii centrului de juniori şi trebuie să se întoarcă”, a spus Dumitru, care însă a primit un răspuns negativ din partea liderului USL. “Garanţiiile nu vi le pot da decat dacă va exista, nu numai pe hartie, un Consiliu de Administraţie care să coordoneze activitatea echipei de fotbal”, a spus Vrabie. Bacinschi a declarat că aceste  discuţii vor continua departe de ochii presei şi rezultatele vor fi comunicate ulterior. Nu putem decat să aşteptăm vreun miracol, în cele zece zile rămase pană la debutul campionatului. 


Ce vor părţile?


Neînţelegerile dintre cele două părţi par a nu avea rezolvare în acest moment. Fotbalul focşănean se învarte într-un cerc vicios. Preşedintele clubului CSM Focşani, Dan Dumitru, a anunţat că va susţine activitatea echipei de fotbal şi va porni la drum cu suma de un milliard de lei vechi, bani pe care s-a arătat dispus să-i vireze în cont chiar în această săptămană. În continuare, echipa de seniori ar urma să fie susţinută pe baza unor proiecte de finanţare aprobate în Consiliul Local. Aici apar problemele. USL are majoritatea de voturi şi e aproape clar că banii nu vor ajunge la fotbal, în condiţiile în care Vrabie este liderul de grup şi nu va coopera cu Dan Dumitru. În schimb, Vrabie pare a avea la îndemană banii de la Consiliul Local, dar şi de la Consiliul Judeţean. După zece ani, CJ Vrancea, cel puţin la nivel declarativ, s-a arătat prima dată dispus pentru a da bani în fotbal. Numai că  singura condiţie impusă, cea a formării unui nou Consiliu de Administraţie, cu un nou preşedinte, nu este acceptată de Dan Dumitru, care a susţinut clubul în ultimii şapte ani. Propunerea ca Dumitru să se ocupe doar de juniori, iar noul CA de activitatea echipei de seniori a circulat cateva zile, dar pare că a picat definitiv în acest moment. Drepturile federative ale echipei de fotbal îi aparţin în acest moment lui Dan Dumitru. Concluzia e simplă! Unii au bani, dar nu au echipă, alţii au echipă înscrisă în campionat, dar nu au bani suficienţi pentru a susţine formaţia de seniori. Iar de pierdut are doar fotbalul focşănean!


Jucătorii s-au antrenat… pentru ultima oară?


Fotbaliştii au aşteptat ieri dimineaţă, cu sufletul la gură, o veste de la Primărie. Mulţi dintre ei nu ar fi dorit să se schimbe pentru a efectua antrenamentul, dar în cele din urmă antrenorul Toma i-a convins să iasă pe teren. Cel mai probabil, după rezultatul discuţiilor de luni, azi, jucătorii vor refuza să se mai pregătească în lipsa unei certitudini că fotbalul nu va muri la Focşani. Din păcate, din toată această situaţie nu are de pierdut decat fotbalul. Cel mai probabil, Focşaniul va ramane fără echipă de liga a treia, dar şi fără cea de futsal, care joacă în liga întai. Focşaniul va rămane doar cu grupe de copii, pentru că nici în liga a patra nu există o reprezentantă a muncipiului. Focşaniul riscă să ajungă de rasul ţării, neavand echipă de fotbal nici măcar la judeţ. Adică mai rău şi decat comune de genul Suraia, Vanători sau Cîmpineanca. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cetatean focsanean, acum 4260 zile, 19 ore, 1 minut, 44 secunde
ce sa mai spunem de bacinschi cat de mult l-am indragi? daca nici echipa de fotbal in liga a treia nu putem avea ... e clar ca trebuie sa ne resemnam. nu mai inteleg eu lumea sau traiesc intr o citeste integral
Mesi Focsaneanul, acum 4260 zile, 20 ore, 46 minute, 32 secunde
LA ce interes este pentru sportul vrincean in ultimi 20 de ani,din partea acelorasi edili locali, desfiintarea echipei ar fi bomboana de pe coliva defunctului sport cu balonul rotund! Pacat ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.