Sport

O victorie îndelung aşteptată

Ziarul de Vrancea
19 aug 2012 593 vizualizări
Horia Tecău şi Robert Lindstedt, au învins în semifinalele de dublu de la Cincinnati pe gemenii americani Bryan

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numărul 4, s-a calificat, sambătă, în finala de dublu ale turneului Masters 1.000 de la Cincinnati, cu premii în valoare totală de 2,825 milioane de dolari. Tecău şi Lindstedt au învins în semifinale, cu scorul de 7-5, 6-7, 10-2, perechea formată din fraţii americani Bob şi Mike Bryan, cap de serie numărul 2. În finală, Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor juca împotriva indienilor Mahesh Bhupathi şi Rohan Bopanna, cap de serie numărul 6. Este prima victorie a cuplului romano-suedez în faţa celebrilor gemeni, care au condus multă vreme clasamentul mondial la dublu.
În semifinalele turneului de simplu, locul lui Andy Murray, surprinzător eliminat în sferturi, a fost luat de elveţianul Stanislas Wawrinka, care a dat de rivalul şi partenerul său de dublu, Roger Federer. Wawrinka a trecut de canadianul Milos Raonic (2-6, 7-6, 6-4), iar Federer s-a impus în două seturi (6-3, 7-6) de americanul Mardy Fish. În semifinale, rezultatele au fost normale: Federer - Wawrinka 7-6, 6-3 şi Novak Djokovic - Juan Martin Del Potro 6-3, 6-2. Finala, ca şi cea de dublu, s-a disputat astă-noapte între primii doi favoriţi, elveţianul Federer şi sarbul Djokovic.
Cea mai mare surpriză a turneului feminin de la Cincinnati a fost eliminarea Serenei Williams, caştigătoare la Wimbledon şi campioană olimpică. În Ohio, Serena a suferit a doua înfrangere din acest an, cedand în sferturi cu 4-6, 4-6 în faţa germanei Angelique Kerber. Dacă Serena nu este în semifinale, s-a calificat acolo sora sa mai mare, Venus, care a învins-o pe a treia favorită, australianca Samantha Stosur, scor 6-2, 6-7, 6-4. Rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care trecuse în optimi de fostul lider mondial, Caroline Wozniacki (Danemarca), n-a reuşit prea multe în faţa Petrei Kvitova (nr. 4), pierzand cu 3-6, 6-7, iar prima favorită, Agnieszka Radwanska a fost umilită de Li Na din China (1-6, 1-6). În semifinale: Kvitova - 6-3, 7-6 şi Li Na - Venus Williams 7-5, 3-6, 6-1.
* În turneul de la Cordenos (Italia, 85.000 euro), romanii s-au oprit în fazele superioare. La simplu, Victor Hănescu a fost învins în semifinale de favoritul nr. 4, Paolo Lorenzi, scor 6-3, 3-6, 3-6, iar perechea romano-germană Florin Mergea / Philipp Marx, au pierdut în faţa cuplului ceho-slovac Lukas Dlouhy / Michal Mertinak


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.