Sport

Cinci judoka merg la lotul naţional de judo

Dan Chiriac
19 aug 2012 1243 vizualizări
Sportivii vranceni vor participa timp de cinci zile la un stagiu la Cluj Napoca u Albert Florea se pregăteşte pentru Balcaniada de la Turnu Severin

Judoul focşănean îşi demonstrează valoarea şi dă din nou sportivi loturilor naţionale. Sportiva Daniela Zgherea a fost chemată la stagiul de pregătire a lotului naţional de juniori şi cadeţi. Cantonamentul naţionalei se va desfăşura la Cluj Napoca în perioada 27-31 august. Daniela Zgherea este componentă a lotului naţional de mai mult timp. Numai în acest an, sportiva pregătită de Stănică Grosu a luat parte la Cupa Europei, în Polonia, şi Campionatul European, în Macedonia. Daniela Zgherea s-a calificat la europene după rezultatele obţinute la începutul lunii mai, la Cupa Europei, din Polonia. Sportiva a avut o comportare meritorie în cadrul categoriei 44 de kilograme şi a obţinut calificarea la campionatele europene. De loc din satul Ciuşlea, judoka Daniela Zghera, de la LPS CSM 2007 Focşani este campioană naţională la mai multe categorii de varstă. De altfel, aceasta a dominat în ultimii ani întrecerile interne. La Cluj Napoca vor veni şi Andreea Ştefănescu  - CS Unirea Focşani şi Maria Paraschiv – LPS Focşani. Judoul focşănean se pregăteşte pentru o altă competiţie importantă. Albert Florea, de la CS Unirea Focşani, s-a calificat la Balcaniada ce se va desfăşura în Romania. Sportivul se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru acest concurs.  Florea este campion naţional al Romaniei de şase ori consecutiv şi se anunţă a fi marea speranţă a judoului din Focşani. Pană la debutul întrecerilor, Florea se află într-un stagiu la Piteşti, unde mai este convocat şi vicecampionul naţional de seniori Alexandru Munteanu. 

Succese la concursurile internaţionale

Judoul din Focşani se laudă cu rezultate internaţionale de excepţie în acest an. În luna martie, şapte judoka de la Liceul cu Program Sportiv, legitimaţi totodată şi la CSM Focşani 2007, au participat la o puternică întrecere ce a avut loc la Philadelphia. Sportivii, pregătiţi de Dumitru Zisu, au obţinut trei clasări pe podium: Laris Borş a caştigat concursul la 36 de kilograme, Mircea Tomescu a fost cel mai bun la 30 de kilograme, iar Iuliana Vinţe a urcat pe treapta a treia a podiumului la 56 de kilograme. Sportivii sunt pregătiţi de Dumitru Zisu, care a obţinut medalia de aur în concursul seniorilor. În luna aprilie, judoka Andreea Ştefănescu, CS Unirea Focşani, a obţinut medalia de bronz la Cupa Europeană care a avut loc în Grecia. Competiţia a fost rezervată sportivilor sub 20 de ani. Sportiva este pregătită de Adrian Moldoveanu. De asemenea, în luna iulie, Laris Borş a devenit vicecampion balcanic după concursul desfăşurat în Bulgaria. Sportivii sunt pregătiţi de Stănică Grosu, Marinel Palade, Iulian Surlă  şi Dumitru Zisu, la LPS CSM Focşani, Silviu Renţea şi Adrian Moldoveanu  - la CS Unirea Focşani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.