Sport

Cine ne arbitrează în Europa League ?

Ziarul de Vrancea
16 aug 2012 583 vizualizări
Meciurile pe care echipele FC Vaslui, Steaua şi Dinamo le vor disputa, joia viitoare, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, vor fi conduse la centru de arbitri din Olanda, Belarus şi Polonia

Partida FC Vaslui - Internazionale Milano, programată în data de 23 august, la ora 21.45, pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, va fi arbitrată de olandezul Bas Jikhuis. Meciul pe care Steaua îl va disputa în deplasare cu lituanienii de la Ekranas, de la ora 20.00, va fi condus la centru de Aleksei Kulbakov (Belarus). Partida dintre Dinamo Bucureşti şi echipa ucraineană Metalist Harkov, programată la ora 20.30, pe Arena Naţională, va fi arbitrată de polonezul Pawel Gil. În ceea ce priveşte partidele retur, programate la 30 august, UEFA a anunţat doar arbitrii pentru Metalist - Dinamo (Huseyin Gocek - Turcia) şi Steaua - Ekranas (Tony Asumaa - Finlanda).


Debut cu succes


Reprezentativa masculină a Romaniei a debutat cu o victorie în grupa D a prelmiinariilor Campionatului European din 2013, după ce a învins, într-un meci disputat în Sala Transilvania din Sibiu, reprezentativa Olandei, scor 90-84 (28 - 27, 17-18, 25-18, 20-21). Cei mai buni marcatori ai Romaniei au fost Andrei Mandache (19 puncte), Vlad Moldoveanu (16 puncte), Mihai Silvăşan şi Ionuţ Drăguşin, cate 14 puncte. Din cele şase grupe de calificare, primele două clasate se califică automat. Dintre cele şase echipe care vor ocupa poziţia a treia în clasament, primele patru care vor acumula cel mai mare număr de puncte vor ajunge, de asemenea, la Eurobasket.

De Zerbi, prea scump pentru Braşov


Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie a declarat joi, pentru MEDIAFAX că transferul atacantului italian Roberto De Zerbi a picat din cauza pretenţiilor financiare mari ale fotbalistului. "Sincer, chiar am sperat să îl pot lua. Nu am avut ataţia bani să îi pot satisface pretenţiile financiare. E drept, am înţeles că este un atacant valoros, dar nu mi-am putut permite să îl transfer. Cu banii ăia pe care îi dădeam lui, mai bine plătesc salariile pe luna iulie şi căutăm un alt fotbalist care nu este chiar atat de scump. Sunt ceva discuţii cu Georgian Păun, o să vedem cand se rezolvă", a declarat Ioan Neculaie.  Atacantul italian a făcut sambătă, primul antrenament cu FC Braşov, echipă cu care s-a pregătit pană joi, cand a plecat înapoi în Italia. Fotbalistul şi-a reziliat de curand contractul cu CFR Cluj, iar în clipa asta este jucător liber.


Pesoli a ieşit din foame


Fotbalistul Emanuele Pesoli, care s-a legat cu un lanţ, la sfarşitul săptămanii trecute, de gardul sediului Federaţiei Italiene de Fotbal şi a intrat în greva foamei, şi-a încheiat protestul, miercuri, fiind obligat de un medic să mănance, şi i s-a promis că preşedintele forului va discuta cu el. "Am fost vizitat în această dimineaţă de un medic şi m-a obligat să mănanc ceva. Dar mi-am întrerupt protestul şi pentru că am fost contactat de vicepreşedintele federaţiei, Demetrio Albertini, care a dat dovadă de o maximă sensibilitate. Nimeni de la Procuratura federală nu a venit, astfel că am decis să plec acasă la copiii mei şi să aştept întalnirea cu preşedintele Abete. Cred că este cel mai responsabil lucru pe care îl pot face", a declarat jucătorul în varstă de 32 de ani, miercuri, pentru Ansa. Fotbalistul echipei Hellas Verona, Emanuele Pesoli, s-a legat cu lanţul de gardul sediului Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) şi a intrat în greva foamei, sambătă, protestand astfel faţă de decizia din urmă cu o zi a Comisiei de Disciplină, care l-a suspendat pentru trei ani în scandalul Calcioscommesse.

Culio, împrumutat la Mersin


Fostul fotbalist al echipei CFR Cluj, argentinianul Juan Emmanuel Culio, a fost împrumutat de Galatasaray Istanbul pentru un sezon clubului Mersin Idmanyurdu, informează site-ul oficial al grupării turce.Potrivit sursei citate, pană la 15 ianuarie 2013 Mersin Idmanyurdu, locul 13 în prima ligă turcă, sezonul trecut, va avea opţiunea de a-l transfera definitiv pe Culio, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro. Juan Emmanuel Culio a fost transferat de CFR Cluj la Galatasaray în ianuarie 2011, pentru două milioane de euro. în sezonul 2011/2012, Culio a evoluat la Orduspor, tot în prima ligă turcă, sub formă de împrumut.

Ferguson îl vrea repede pe van Persie


Managerul scoţian al Manchester United, Alex Ferguson, speră că transferul lui Robin van Persie de la Arsenal să fie rezolvat la timp pentru ca atacantul olandez să fie disponibil pentru meciul de campionat cu Everton de luni. Van Persie va efectua vizita medicală ieri, după ce cluburile au ajuns la un acord pentru transferul său pentru suma de 28 de milioane de euro. "El va efectua vizita medicală şi sperăm că totul se va petrece cum am prevăzut. Sperăm că totul se va încheia rapid, chiar dacă vizitele medicale pot lua mai mult timp decat am prevăzut. Sunt sigur că va fi disponibil pentru meciul de luni seară", a spus Ferguson.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.