Sport

Alin Moldoveanu, decorat aseară la Cotroceni

Dan Chiriac
13 aug 2012 821 vizualizări
Trăgătorul s-a întors împreună cu întreg lotul Romaniei de la Olimpiada de la Londra u azi, Moldoveanu este aşteptat la Focşani

Sportivul Alin Moldoveanu s-a întors ieri după pranz în ţară, fiind aşteptat de toată lumea pe Aeroportul Otopeni. Alături de Sandra Izbaşa, Alin Moldoveanu a fost cel mai căutat personaj la întalnirea delegaţiei Romaniei cu cei de acasă. Cei doi campioni olimpici ai Romaniei au fost asaltaţi de cei prezenţi. Alin Moldoveanu a ţinut să repete că a avut emoţii foarte mari după ce a devenit campion olimpic şi că a rămas aproape fără cuvinte cand a auzit imnul naţional pentru victoria sa. “Nu am timp foarte mult de vacanţă. O să mă odihnesc 2-3 zile după care voi merge din nou la antrenamente”, a spus proaspătul campion olimpic. Focşăneanul a fost  premiat aseară la Palatul Cotroceni, de preşedintele interimar Crin Antonescu, pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Londra. Directorul Clubului Unirea Focşani, Petrea Vîlcu, s-a întalnit aseară cu Alin Moldoveanu, felicitandu-l pentru rezultatul deosebit. Valcu ne-a precizat că Moldoveanu urmează să ajungă în cursul zilei de marţi la Focşani. Sportivul va fi premiat în zilele următoare  de Comitetul Olimpic Roman, dar şi de mai multe autorităţi locale. Campionul olimpic va primi un premiu de 100.000 de euro din partea COR, dar şi un autoturism Renault în valoare de 37.000 de euro. De asemenea, Clubul Dinamo, unde Moldoveanu este legitimat, îi va acorda sportivului un premiu în valoare de aproape 25.000 de euro. Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat că trăgătorul născut în Focşani va primi un premiu de 10.000 de lei pentru medalia de aur caştigată la Londra. După cum se ştie, Moldoveanu are dublă legitimare, Dinamo Bucureşti-Tehnoton Iaşi. Consiliul Judeţean Vrancea şi Consiliul Local Focşani au anunţat că îl vor premia pe marele campion. Toate sumele sunt meritate din plin, ţînand cont de marea performanţă realizată de trăgătorul focşănean. Ramăne de văzut data la care autorităţile locale din Focşani îl vor declara cetăţean de onoare pe unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut judeţul Vrancea. Trăgătorul focşănean a anunţat că îşi doreşte să concureze şi la următoarea Olimpiadă, la Rio de Janiero, în 2016. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Felix, acum 4271 zile, 13 ore, 57 minute, 27 secunde
Felicitari,Aline!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.