Sport

Ungur şi Hănescu, în ascensiune

Ziarul de Vrancea
13 aug 2012 486 vizualizări
Tenismanul Adrian Ungur a urcat 23 de locuri şi se află pe poziţia 82, cu 612 puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii luni, în care Victor Hănescu se află pe locul 108, după o urcare de opt poziţii. La dublu, Horia Tecău, semifinalist la Toronto, a urcat de pe 11 pe 9, cu 5.510 puncte

Top 10 ATP: 1 (1). Roger Federer (Elveţia) – 11.345 p; 2 (2). Novak Djokovic (Serbia) – 11.270 p; 3 (3). Rafael Nadal (Spania) – 8.895 p; 4 (4). Andy Murray (Marea Britanie) – 8.200 p; 5 (5). David Ferrer (Spania) – 5.455 p; 6 (6). Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – 4.880 p; 7 (7). Tomas Berdych (Cehia) – 4.425 p; 8 (9). Janko Tipsarevic (Serbia) - 3.320 p;  9 (8). Juan Martin del Potro (Argentina) – 3.305 p; 9(8). 10 (-). John Isner (SUA) - 2.890 p 


Fluieraşi de prin vecini


Meciul amical Slovenia - Romania, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul Stozice din Ljubljana, va fi condus de o brigadă din Bosnia-Herţegovina, avandu-l la centru pe Emir Aleskovic, informează frf.ro. Emir Aleskovic va fi ajutat de Senad Ibrisimbegovic şi Dalibor Draskovic, în timp ce rezervă va fi slovenul Mitja Zganec. Pe de altă parte, suporterii romani, care vor face deplasarea în Slovenia, vor putea achiziționa bilete de intrare (un bilet -15 Euro) de la casa de bilete specială, ce va fi deschisă la stadion în ziua jocului, începand de la ora 18.00.


Craiova, ioc!


Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că adresele înaintate către Primăria Craiova şi Universitatea Craiova, prin care erau înştiinţate că pot înscrie echipe în Liga a II-a, au rămas fără răspuns. "FRF s-a conformat cu ceea ce a decis Adunarea Generală şi a înaintat o adresă primăriei Craiova. Din păcate, nu am primit niciun răspuns de înscriere a unei echipe care să fie sub coordonarea Primăriei Municipiului Craiova, care putea să fie asociat şi cu 1 la sută. O a doua adresă a plecat către SC Fotbal Club U Craiova. Ne-am conformat, deşi nu recunoaştem soluţia dată, am pus-o în aplicare pentru că am făcut şi recurs şi de asemenea nu am primit un răspuns. Deci niciuna dintre cele două entităţi, primăria sau SC FC U Craiova nu s-au înscris în Liga a II-a în sezonul 2012-2013", a declarat Mircea Sandu.

Vlad Moldoveanu, testează Hexagonul


Componentul naţionalei de baschet masculin a Romaniei, Vlad Moldoveanu, a semnat un contract valabil pe un an cu formaţia franceză STB Le Havre. Anunţul a fost făcut duminică seara de clubul din Hexagon, dar şi de jucătorul roman, care este fiul preşedintelui ANST, Carmen Tocală. Pentru Vlad Moldoveanu (24 de ani, 2.06 metri) va fi al doilea sezon în Europa, în 2011-2012 evoluand la Treviso (Italia).  În sezonul trecut, echipa franceză a încheiat pe locul 14, cea mai bună performanţă fiind însă jucarea semifinalei Cupei Franţei. Vlad Moldoveanu se află la echipa naţională, care va debuta miercuri, la Sibiu, în preliminariile CE din 2013.


Nadzeia a pierdut titlul


Aruncătoarea din Belarus, Nadzeia Astapciuk, campioană olimpică la aruncarea greutăţii la Londra, a fost descalificată şi a rămas fără medalia de aur, a anunţat, ieri, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Atleta a efectuat două controale antidoping, care au arătat că a folosit "metenolon, un agent anabolizant aflat pe lista 2012 a produselor intezise", conform CIO.  Astapciuk, campioană mondială în 2005 şi europeană în 2010, a reuşit s-o învingă la Jocurile Olimpice pe campioana olimpică din 2008, Valerie Adams (şi triplă campioană mondială în 2007, 2009, 2011). Cotată în acest an cu cea mai bună performanţă mondială, aruncătoarea din Belarus, a aruncat 21,36 metri şi n-a mai fost ajunsă de Adams (20,70 m) sau de rusoaica Evghenia Kolodko.  CIO va realoca medaliile sportivelor care au încheiat după Nadzeya Ostapchuk astfel: Valerie Adams, locul I, Evgenia Kolodko, locul II şi Lijiao Gong (China) - locul III",  a mai precizat CIO.


Djokovic şi-a amintit să caştige


Tenismanul sarb Novak Djokovici, numărul 2 mondial, l-a învins, duminică, pe francezul Richard Gasquet, scor 6-3, 6-2, în finala turneului Masters 1000 de la Toronto.  Acesta este primul titlu caştigat de sarb după Mastersul 1000 de la Miami, în martie. Proba de dublu a fost caştigată de fraţii Bob Bryan/Mike Bryan, care au trecut de spaniolii Marcel Granollers/Marc Lopez, scor 6-1, 4-6, 12-10.
.............


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.