Sport

Tămaieri şi pupături

Ziarul de Vrancea
13 aug 2012 636 vizualizări
Octavian Morariu, rugbistul care conduce Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman, nu mai conteneşte cu laude la adresa sportivilor romani pentru comportarea lor la Londra * Romania n-a mai obţinut atat de puţine medalii de aur de 58 de ani!

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, ieri, la sosirea delegaţiei Romaniei de la Londra, că sportivii romani s-au comportat admirabil şi s-au întors cu fruntea sus de la Jocurile Olimpice, unde au obţinut nouă medalii. "Sportivii noştri s-au întors cu fruntea sus, au contat în lupta pentru medalii în fiecare zi, prezenţa lor a fost remarcată. Sportivii noştri s-au comportat admirabil şi au reuşit să vină acasă cu nouă medalii şi să ducă numărul total la peste 300", a spus Morariu la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. El a felicitat sportivii, antrenorii, federaţiile şi le-a transmis că de acum înainte începe un nou ciclu olimpic, exprimandu-şi speranţa că la Rio de Janeiro rezultatele vor fi la fel de bune. Sportivii romani participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, ieri, după două săptămani de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.
Romania a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere). Romania nu a mai obţinut un număr atat de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii romani au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la München, cand au fost caştigate trei medalii de aur. La JO de la Beijing, din 2008, bilanţul delegaţiei Romaniei a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi trei de bronz.


Capra vecinului


Bulgaria a reuşit să caştige la JO de la Londra doar două medali, una de argint, prin Stanka Zlateva la lupte libere, şi una de bronz, prin Tervel Pulev la box, aceasta fiind cea mai slabă performanţă a sportivilor din ţara de la sud de Dunăre din ultimii 60 de ani. Bulgaria a ocupat locul 63 în clasamentul pe naţiuni, alături de Estonia, Indonezia, Malaysia, Puerto Rico şi Taiwan, în condiţiile în care sportivi din 85 de ţări au caştigat medalii la JO. Delegaţia bulgară la Londra a fost formată din 63 de sportivi, faţă de 72 la JO de la Beijing, unde au fost cucerite patru medalii, una de aur, una de argint şi patru de bronz, încheind competiţia pe locul 42 pe naţiuni. Rezultate mai slabe au fost obţinute de Bulgaria în 1952, la JO de la Helsinki, cand au participat tot 63 de sportivi, care au cucerit o medalie de bronz, prin boxerul Boris Nikolov. Aceasta a fost prima medalie obţinută de sportivii bulgari la JO. La Londra, echipa masculină de volei a fost foarte aproape de a mai aduce o medalie Bulgariei, dar a pierdut finala mică disputată cu Italia, scor 1-3, şi s-a clasat pe locul IV.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.