Sport

Cursa ultimei şanse

Ziarul de Vrancea
9 aug 2012 794 vizualizări
Canoiştii Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au încheiat proba de canoe dublu 1000 m de la Jocurile Olimpice de la Londra pe locul VII * aproape sigur, bilanţul Romaniei la această ediţie va rămane acelaşi: două medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz

Încă o dezamăgire pentru sportul romanesc la Jocurile Olimpice: echipajul de canoe dublu al Romaniei, creditat cu şanse la medalii la 1000 m, nu a prins nici măcar podiumul. În finala disputată ieri, Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi s-au clasat pe un ruşinos loc VII, dacă ţinem cont de performanţele lor anterioare. Ei au concurat pe primul culoar, cel mai dezavantajos, dar acest lucru nu constituie o scuză, pentru că repartiţia culoarelor se face după evoluţiile din semifinale, respectiv timpii realizaţi. Dacă în semifinale au ieşit pe locul III într-o serie lentă, înseamnă, practic, că "şi-au ales" culoarul. În cursă, Dumitrescu şi Mihalachi au avut un start modest, au încercat să revină în lupta pentru podium pe la jumătatea distanţei, dar s-au stins în final coborand de pe locul V, pe care se aflau la 500 m, încă două poziţii. Echipajul azer (Serghei Bezuglii şi Maksim Prokopenko) a dus cursa în spate mai bine de trei sferturi, dar s-a "înecat" în propriul ritm. Mai proaspeţi, germanii Peter Kretschmer şi Kurt Kuschela, i-au învins la finiş pe fraţii din Belarus, Andri şi Aliaksandr Bahdanovici, campionii de la Beijing, iar ruşii Aleksei Korovaşkov şi Ilia Pervuhin.
Tot ieri, Romania a mai fost prezentă pe lacul "Etorn Doney" într-o finală pentru medalii, la kaiac 4 1000 m. Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu şi Traian Neagu, vicecampioni europeni, au luat startul pe culoarul I. Spre deosebire de canoişti, aceştia au pornit bine, dar au terminat pe ultimul loc (VIII) în finala caştigată de Australia prin Tate Smith, Dave Smith, Murray Stewart şi Jacob Crear, urmată de podium de Ungaria şi Cehia. În proba de kaiac dublu fete, 500 m (în care Romania, prin Iuliana Paleu şi Irina Lauric s-a clasat pe ultimul loc în finala B!), finala mare a fost caştigată de echipajul Germaniei (Franziska Weber - Tina Dietze), urmat pe podium de Ungaria şi Polonia.


Nu mai aşteptăm minuni


Dacă ieri şi Estera Petre a ratat calificarea la săritura în înălţime (cu doar 1,85 m), Romania a rămas în concurs cu încă un echipaj de kaiac, Ionuţ Mitrea şi Bogdan Mada, la dublu 200 m, luptătorul de libere Rareş Chintoan (120 kg), mărşăluitorii Claudia Ştef (20 km) şi Marius Cocioran (50 kg) precum şi maratonistul Marius Ionescu. Aseară, Mirela Lavric a concurat, cu şanse mici de calificare, în finala probei de 800 m. Aceştia sunt sportivii care mai reprezintă Romania, la Jocurile Olimpice, pană duminică, cand se încheie marea competiţie londoneză. Dacă se întamplă vreo minune cu aceşti sportivi (şi ar fi, într-adevăr, o mare minune!), bilanţul de nouă medalii (două de aur, cinci de argint, două de bronz) se va îmbunătăţi. Dar minunile sunt rare în sport (şi rarisime în sportul romanesc) şi ratarea canoiştilor Dumitrescu şi Mihalachi a fost ultima şansă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.