Sport

Am urcat un locuşor

Ziarul de Vrancea
8 aug 2012 576 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei a urcat un loc şi se află pe poziţia 51, cu 580 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna iulie, dat publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial

Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 8 (1.053 de puncte), Ungaria - locul 28 (746 de puncte), Turcia - locul 30 (735 de puncte), Estonia - locul 49 (587 de puncte), Andorra - locul 200 (15 puncte).Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.605 puncte, urmată de Germania (1.474 de puncte) şi de Anglia (1294 de puncte).


De ce ne-au ales slovenii


Selecţionerul Sloveniei, Slavisa Stojanovic, a declarat, miercuri, că naţionala Romaniei, pe care echipa sa o va întalni în 15 august într-un meci amical, este un adversar de calitate, care a fost ales special pentru a pregăti partidele cu Elveţia şi Norvegia din preliminariile CM 2014. "O victorie cu Romania ar fi un semn bun pentru noi. Aşa cum procedăm cu orice adversar, am pus echipa Romaniei sub microscop, dar în acelaşi timp pregătim la fel de bine jocurile cu Elveţia şi Norvegia din preliminariile Cupei Momdiale din 2014. Vrem să jucăm împotriva Romaniei aşa cum am face-o dacă acest meci ar fi oficial, vrem să facem un joc foarte bun care să ne dea moral pentru campania de calificare. Echipa Romaniei nu este un adversar accesibil, romanii formează o echipă de bună calitate. Am ales în mod special să jucăm cu Romania, deoarece în primele două partide din preliminarii vom întalni două naţionale foarte tari şi vrem să facem ultimele retuşuri în compania unui adversar similar. Vrem să caştigăm, deşi Romania chiar este o echipă de calitate", a spus Stojanovic, informează site-ul oficial al Federaţiei Slovene. Meciul amical Slovenia - Romania va avea loc în 15 august, de la ora 21.45, la Ljublijana.


Sorana a debutat cu victorie la Montreal


Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 48 WTA, s-a calificat, marţi, în turul doi al turneului de la Montreal (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2.168.400 de dolari. Simona a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 18 minute, pe Michelle Larcher de Brito (Portugalia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 123 în ierarhia mondială. În turul doi, Simona Halep o va întalni pe Samantha Stosur (Australia), cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA, care a fost direct acceptată în faza secundă.


Un brazilian trimis acasă


Fotbalistul brazilian al formaţiei Gloria Bistriţa, Santos da Hora Dhonatan, este obligat să părăsească Romania în decurs de 15 zile, decizia fiind emisă de Inspectoratul General pentru Imigrări care a constatat că jucătorului i-a expirat dreptul de şedere în ţară. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud, dat publicităţii miercuri, fotbalistul în varstă de 22 de ani a fost descoperit fără acte în regulă în timpul unui control pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor.  Surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au confirmat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de atacantul brazilian Santos da Hora Dhonatan, care a venit în Romania în această primăvară, pentru a se obişnui cu fotbalul romanesc, iar în iunie s-a alăturat lotului echipei Gloria Bistriţa, pentru care a şi jucat în cateva meciuri amicale, dar nu a evoluat niciun minut în Liga I.


Negoiţă, acţionar la Dinamo


Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "cateva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din randul acţionarilor. Noul acţionar al FC Dinamo a fost sfătuit de antrenorul Mircea Lucescu să investească la gruparea bucureşteană: "Printre alţii am discutat şi cu domnul Mircea Lucescu, care m-a sfătuit să vin la Dinamo. A fost vorba de un impuls în plus, fiind cunoscută experienţa pe care o are Mircea Lucescu în fotbal. Obiectivele sunt cat mai înalte, cine nu şi-ar dori o participare în Liga Campionilor?  Dar să nu vă aşteptaţi la minuni, nu ne aventurăm la declaraţii că vom face minuni. Vrem un proect pe termen lung". Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă are o evere estimată la 200 de milioane de euro, deruland afaceri în domeniul imobiliar, hotelier, construcţii şi mass-media.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4277 zile, 12 ore, 34 minute
Pana sa joace in Liga Campionilor Dinamo poate juca in Cupa Militiilor Prietene,Cupa Tanarului Dinamovist,Cupa Penitenciarelor,Cupa lu' Garcea,Cupa Cainilor....Maidanezi si in Cupa Celor cu 7 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.