Sport

După canotaj, scandal în gimnastică

Ziarul de Vrancea
8 aug 2012 746 vizualizări
Prin Capitală, se zvoneşte că Octavian Belu şi Mariana Bitang vor părăsi lotul olimpic după expirarea contractului * cei doi antrenori au spus că nu au luat nicio hotărare * ei au dat aprecieri bune arbitrajelor din finalele olimpice de la barnă şi sol

Zvonurile care au apărut în cursul dimineţii de ieri, privitoare la demisia antrenorilor lotului feminin de gimnastică al Romaniei, Octavian Belu şi Mariana Bitang, după semieşecul de la Jocurile Olimpice de la Londra, nu se confirmă.Cert este că, după încheierea Olimpiadei, se încheie şi contractul celor doi antrenori cu FRG, iar zvonistica ia în considerare şi plecarea în străinătate a cuplului de antrenori. Cei doi au susţinut ieri o conferinţă de presă în care au precizat că nu s-au gandit ce vor face după expirarea contractului:  "Nu am declarat că îmi dau demisia, că plec în străinătate. Nu ştiu de unde au ieşit toate aceste lucruri.. Nu am discutat ce vom face aici sau înainte de JO. Toată lumea are nevoie în primul rand de odihnă, atat fizică, cat şi psihică, pentru a lua decizii. Nu suntem genul de omaneni care să luăm decizii la cald sau la presiune", a spus Mariana Bitang. "Cred că toată această tevatură a plecat de la faptul că înţelegerea cu federaţia a romană de gimnastică a fost pană la Jocurile Olimpice. Contractul expiră la finalul acestei luni. Ce se va întampla după întoarcerea acasă, ce strategie va gandi federaţia pentru următoarea etapă... O strategie poate să cuprindă persoane sau să nu le mai cuprindă... Ne liniştim la creier şi după aia decidem ce vom face", a afirmat, la randu său, Belu.
În rest, atat preşedintele FRG, cat şi tehnicienii au apreciat arbitrajele din finalele olimpice de la barnă şi sol, ca fiind corecte: "Ceea ce s-a petrecut la barnă, s-a petrecut conform regulamentului. Am auzit şi comentarii: «Noi de ce nu am făcut contestaţie?». Noi nu aveam ce să contestăm, pentru că antrenorul sau un delegat are dreptul să conteste doar nota de plecare. Cătălina primise nota de plecare corectă, departajarea a fost făcută la nivelul notei de execuţie ", a declarat Bitang.  La randul său, Stoica a explicat ce s-a întamplat în cazul contestaţiei delegaţiei SUA la nota primită de Alexandra Raisman la barnă, cotestaţie ce a dus la pierderea medaliei de bronz de către Ponor: "O legare a fost acordată de la nivelul arbitrilor de dificultate de la brigadă şi arbitrii din juriul superior care s-au ocupat de revizuirea dificultăţii au spus că trebuia acordată legarea respectivă americancei. De aici s-a iscat o contestaţie, contestaţia a fost analizată şi în final a fost acordată de la juriul superior. "Potrivit oficialului FRG, la fel au stat lucrurile în finala de la sol, în care Rasiman a fost notată mai bine decat Ponor şi a obţinut medalia de aur. Execuţia Cătălinei Ponor a fost mai bună, însă nota de plecare a exerciţiului americancei a făcut diferenţa, a precizat Stoica.

Cătălina a dres-o!


Gimnasta Cătălin Ponor şi-a cerut scuze, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că a spus că antrenorii lotului nu au felicitat-o după exerciţiul de la sol care i-a adus medalia olimpică de argint. "Vreau să-mi cer scuze pentru că am spus că domnii antrenori nu m-au felicitat, pentru că m-au felicitat după exerciţiul de la sol. Nu am ştiut de ce au plecat în grabă după ce am luat medalia de argint. Aş fi vrut ca interviul meu să fi fost dat în întregime pentru că s-ar fi văzut că eu le-am mulţumit pentru că ne-au fost alături", a spus Ponor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.