Sport

Un argint şi atat

Ziarul de Vrancea
7 aug 2012 748 vizualizări
După ce a pierdut medalia de bronz la barnă în urma unei contestaţii, Cătălina Ponor s-a clasat pe locul II în finala de la sol GIMNASTICĂ.

Penultimele şanse romaneşti de medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, erau legate de finalele de ieri, pe aparate, mai ales că aveam cate două gimnaste la barnă şi sol. Una părea să se fi realizat, prin Cătălina Ponor, la barnă, una de bronz, dar romanca a fost scoasă de pe podium în urma unei contestaţii. Cătălina a concurat a doua, după chinezoaica Linling Deng, care a obţinut nota 15,600, cu care a caştigat titlul olimpic. Departe de evoluţia din calificări, care a adus-o în finala de la barnă, gimnasta romană a avut două ezitări mari şi a făcut un pas la aterizare, ceea ce i-a dus nota 15,066. Ulterior şi cea de-a doua gimnastă chineză, Lu Sui, a depşit-o pe Cătălina (15.500) şi era greu de visat o medalie. Dar a urmat un festival al ratărilor şi ezitărilor, care a inclus-o în program şi pe Larisa Iordache (14,200 - locul VI), care a căzut de pe aparat. Ultima intrată pe aparat a fost americana Alexandra Raisman, la fel de ezitantă ca şi Cătălina. Exerciţiul său a fost notat cu 14, 966 şi Cătălina jubila, fiind atunci în posesia medaliei de bronz.  Gimnasta Cătălina Ponor a căzut pe locul 4, pierzand medalia de bronz, după ce arbitrii au acceptat contestaţia delegaţiei SUA făcută în cazul sportivei Alexandra Raisman, în finala de la barnă de la JO, acordandu-i americancei o notă egală cu a romancei dar cu o dificultate a exerciţiului mai mare.
La sol, Cătălina Ponor şi-a făcut foarte bine treaba şi a primit cea mai bună notă pentru execuţie. Şi totuşi, ea a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint, fiindcă americanca Alexandra Raisman (aceeaşi Raisman) a ales un exerciţiu de mai mare dificultate, ceea ce a contat decisiv. Raisman a avut 15,600, iar Cătălina, 15,400. Rămanea Sandra Izbaşa, care a evoluat ultima, ca şi la sărituri. Sandra a avut şi dificultate, a evoluat bine, pană la ultima linie, cand s-a dezechilibrat la o rotaţie şi a atins solul, depăşind şi spaţiul de concurs. Gimnastica a contribuit cu o treime din săraca zestre a Romaniei la Olimpiada de la Londra, aur pentru Sandra Izbaşa la sărituri, argint prin Cătălina la barnă şi un bronz pe echipe. Meritoriu, dar sub aşteptările noastre. Celelalte două medalii de aur acordate ieri, ambele în probe masculine, au fost caştigate de chinezul Zhe Feng la paralele şi olandezul Epke Zonderland, la bară fixă.

Două echipaje în finală


KAIAC - CANOE: Trei echipaje romaneşti au luat startul în serii în dimineaţa de ieri la Eton Dorney şi toate trei au trecut de prima fază: caiaciştii Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu şi Traian Neagu (K4-1000 m), Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi (C2-1000 m), pe locul IV (în condiţiile în care locul I în serie conduceau direct în finală) şi, fetele de la kaiac dublu 500 m , foarte tinere, Iuliana Paleu (21 de ani) şi Irina Lauruc (19 ani), clasate pe locul secund. Au urmat, la numai două ore, semifinalele. Cei patru kaiacişti au prins finala la mustaţă, după care a urmat echipajul în care ne punem cele mai mari speranţe: Liviu şi Victor. Cei doi nu au forţat şi s-au calificat de pe locul III, în urma echipajelor din Rusia şi Belarus. Putem spera că forma băieţilor de la canoe să crească pană la ora finalei, fiindcă sunt capabili chiar de medalia de aur. Fetele de la kaiac n-au putut face faţă concurenţei puternice din semifinale şi s-au clasat pe ultimul loc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.