Sport

Al doilea aur

Ziarul de Vrancea
5 aug 2012 947 vizualizări
Gimnasta romană Sandra Izbaşa a caştigat titlul olimpic la la sărituri *Flavius Koczi s-a clasat pe locul VII la sol

Prima gimnastă romană intrată în focul concursului pe aparate a fost Sandra Izbaşa, care în concursul de calificare a obţinut a doua notă. Marea favorită "avant la lettre" era americana McKayla Maroney, considerată peste Ocean drept cea mai sigură caştigătoare din finalele pe aparate. Cele două gimnastice au trecut la calul de sărituri pe ultimele două poziţii. Pană atunci, s-a remarcat ghinionul canadiencei Elizabeth Black, care a căzut pe burtă la prima săritură şi apoi a abandonat, dar şi evoluţia sigură a rusoaicei Maria Paşeka, care, în cele din urmă s-a clasat a treia cu o medie de 15,050. Americanca a concurat penultima, reuşind o primă săritură impecabilă, notată cu 15,866. La a doua execuţie, McKayla a ales o săritură "Amînar", cu care părea să caştige titlul olimpic. Din păcate pentru ea, a căzut în posterior la aterizare, dar şi cu nota de 14,300 (medie, 15, 083), americana ar fi fost campioană olimpică, dacă rata Sandra. Romanca a fost notată cam zgarcit la prima săritură (15,383), care nespecialiştilor li s-a părut impecabilă, iar la a doua a făcut un pas la aterizare. Dar media de 15,191 a fost ultrasuficientă pentru a aduce medalia de aur Romania, a doua la Olimpiada londoneză, după cea a tiristului Alin Moldoveanu.  Gimnasta romană a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, în competiţia pe echipe.  Sandra Izbaşa, în varstă de 22 de ani, mai are în palmares încă un titlu olimpic, caştigat în 2008, la Bejing, la sol. "Este o mare bucurie, o mare realizare profesională şi pentru Sandra, dar şi pentru noi antrenorii, care am convins-o cu greu să facă sărituri de finală. S-a dovedit că a meritat. Finalele pe aparate sunt finalele nervilor tari. Sandra venea cu şansa a doua, după americancă, dar ea a căzut în fund şi Sandra a avut nervii tari să-şi facă săriturile. A plans de bucurie, nu se mai oprea, încă nu am avut timp să vorbim, dar ne bucurăm mult pentru ea", a declarat antrenoarea Mariana Bitang, după finală.
Ieri, am mai avut o prezenţă romanească în finalele pe aparate, Flavius Koczi, la sol. Gimnastul roman nu a evoluat de loc rău, dar la începutul programului a depăşit spaţiul de concurs, ceea ce i-a atras penalizare de trei zecimi. Cu nota 15,100, Flavius s-a clasat pe locul VII, dar chiar dacă n-ar fi pierdut acele zecimi, n-ar fi ocupat podiumul, ocupat, în ordine de Zou Kai (China - 15,933), Kohei Uchimura (Japonia - 15.800) şi Denis Aliazin (Rusia - 15:800). Titlul la cal cu manere a fost caştigat de gimnastul maghiar Krisztian Berki
Finalele pe aparate continuă astăzi şi maine, tot de la ora 16:00. Astăzi, Flavius Koczi va concura la sărituri, iar maine fetele vor lupta pentru alte medalii, la sol (Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor) şi barnă (Ponor şi Diana Bulimar).
CAS


Dezamăgire cumplită la scrimă


SCRIMĂ: Deşi cotat cu şanse mari la o medalie, poate cea mai strălucitoare, echipa feminină de spadă a Romaniei, formată din Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Iordăchioiu (rezervă), a fost eliminată, sambătă, în sferturile de finală, de Coreea de Sud, o echipă puternică, dar eliminată mai mereu în competiţii de spadasinele romane şi, care, în plus, s-a antrenat în Romania alături de ele. Însă fetele antrenorului Cornel Milan au fost de nerecunoscut şi, ca şi sabrerii, au fost învinşi de aceeaşi incomodă echipă coreeană, fără drept de apel. Scorul final, 38-45, nu reflectă acest lucru, întrucat asiaticele (Jung Hyojung, Shin A-lam - sportiva nedreptăţită în concursul individual, într-un caz intens mediatizat - şi Choi Injeong) au condus cu 30-18! Scorul strans a fost realizat în ultimele runde, cand coreencele au fost mai relaxate, iar Ana Brînză şi Simona Gherman au mai îndulcit eşecul. Dubla campioană mondială din 2010 şi 2011 a ocupat în final locul VI, după ce a învins cu 45-38 Italia şi a pierdut cu  36-45 în faţa Germaniei. Concursul de spadă a fost caştigat de echipa Chinei (Li Na, Luo Xiaojuan, Sun Yujie, Xu Anqi), care a dispus în finală cu 39-25 de Coreea de Sud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.