Sport

Panciu şi Focşaniul vor juca în serii diferite

Dan Chiriac
3 aug 2012 1375 vizualizări
CSM Focşani a fost reprtizată într-o serie în care joacă mai multe echipe din Ilfov, Călăraşi sau Ialomiţa

CSM Focşani a fost mutată de Federaţia Romană de Fotbal din seria întai a Ligii a treia în cea de-a doua, unde evoluează echipe din zona capitalei. Cu doar 78 de echipe înscrise, Liga a III-a va porni la drum cu şase serii de câte 13 echipe. Deşi a existat şi o altă variantă, patru serii, din care două de 20 şi două de 19, opinia generală a înclinat spre prima variantă. CSM Focşani şi Young Stars Panciu vor evolua în serii diferite. Componenţa primelor două serii este următoarea: Seria 1: Bucovina Frătăuţii Noi, Sporting Suceava, FCM Dorohoi, Ceahlăul II, Ştiinţa Miroslava, CSM Paşcani, Petrotub Roman, Aerostar Bacău, CSM Moineşti, SC Bacău, FCM Huşi, YS Panciu şi Oţelul II; Seria 2: Urban Titu, CSM Focşani, CSM Rm. Sărat, Gloria Buzău, Eolica Baia, Viitorul Axintele, Rapid Feteşti, Dunărea Călăraşi, Viitorul Chirnogi, Sportul Studenţesc II, Rapid II, Juventus Bucureşti, Metaloglobus. De remarcat că la şedinţa de ieri a Comitetului Executiv, toate echipele au fost prezentate sub numele vechi, nefiind anunţate schimbările de nume suferite de CS Panciu (actualmente Young Stars Panciu), Bucovina Frătăuţii Noi (Bucovina Rădăuţi) sau CSM Focşani 2007 (CSM Focşani). Ţintarul seriilor va fi stabilit peste o săptămână, la sediul FRF. Prima etapă a ligii a treia este programată pe 31 august, urmand ca turul să ia sfarşit pe 23 noiembrie. Returul va începe pe 8 martie, iar campionatul se va sfarşi pe 31 mai. Nu vor fi programate etape intermediare. Nu este exclus însă ca pe ultima sută de metri să apară alte modificări, în condiţiile în care unele echipe s-ar putea retrage din cauza problemelor financiare. CSM Focşani a mai evoulat la începutul anilor 2000 în seria a doua a ligii a treia, dar din momentul în care a retrogradat din liga a doua, focşănenii au făcut parte de fiecare dată din seria Moldovei. Prin această mutare, CSM ar scăpa de deplasările lungi de la Suceava, Dorohoi sau Rădăuţi şi va avea de efectuat deplasări medii de 160-180 km. De asemenea, focşănenii nu vor avea decat două deplasări scurte, la Buzău şi Ramnicu Sărat.


Amicale devansate din cauza căldurii


Cele două echipe vrancene vor susţine în această dimineaţă partide de pregătire. Partidele au fost devansate cu jumătate de oră, pentru ca jucătorii să suporte mai uşor căldura sufocantă. Pe stadionul “Milcovul”, focşănenii de la CSM întalnesc pe Metalurgistul Galaţi, o formaţie nou înfiinţată, care a transferat mai mulţi jucători de la Politehnica Galaţi şi care are obiectiv promovarea în liga a treia. Antrenorii Adrian Toma şi Aurel Pastia vor începe partida cu următoarea formaţie probabilă: Borş - Dumitriu, Ştefan, Crăciun, Stanciu – Bucătaru, Suvac, Şonţu, Mîndrescu – Săpunaru, Milea. Tot azi, de la orele 10.30, Young Stars Panciu va juca cu Oţelul 2 Galaţi. întalnirea se anunţă a fi echilibrată, oaspeţii întărindu-se în această vară cu noi forţe. Antrenorul Dănuţ Bolcoan va începe cu următoarea formaţie: Lazăr – Voinea, Beşa, Ov. Radu, Mihai – Gălăţeanu, Bîra, Cioran, Stoian – Predoiu, Radu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.