Sport

Mozaic sportiv: Record incredibil de puncte

Ziarul de Vrancea
3 aug 2012 893 vizualizări
Baschetbaliştii americani au stabilit un record de puncte pentru un meci în istoria Jocurilor Olimpice, joi, învingand Nigeria cu scorul de 156-73, în grupa A a turneului de la Londra.

Precedentul record data de la Jocurile Olimpice din 1988, turneu la care Brazilia a reuşit 138 de puncte în faţa Egiptului. Cel care a marcat depăşirea recordului din 1988 a fost André Iguodala, cu patru minute şi 36 de secunde înainte de finalul meciului. Cel mai bun rezultat al SUA înaintea celui de joi fusese înregistrat la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996: scor 133-70 cu China.


Phelps se retrage din piscină


Înotătorul american Michael Phelps a declarat că, după cum a anunţat anterior, Jocurile Olimpice de la Londra reprezintă ultima competiţie a carierei sale, care s-ar putea încheia astăzi cu un palmares de 22 de medalii olimpice. "Nu voi mai avea competiţii de nataţie după duminică, nici concursuri demonstrative sau orice altceva de acest gen", a spus Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria JO. Înotătorul în varstă de 27 de ani a precizat că este "o uşurare" faptul că a caştigat, joi, primul său titlu individual de la Londra, în proba de 200 de metri mixt, a 20-a medalie olimpică din palmaresul său. 


Prezentarea paralimpicilor


Lotul Romaniei, care va participa la Jocurile Paralimpice de la Londra (29 august-9 septembrie), a fost prezentat vineri, la Cluj.  "Echipa Romaniei de la această ediţie este cea mai bine pregătită, dar şi cea mai numeroasă, sportivii obţinand calificări directe în probele de atletism, ciclism, înot şi tenis de masă", au spus reprezentanţii Comitetului Paralimpic Roman, la ceremonia de vineri, care a avut loc la Casinoul din Parcul Central clujean. Reprezentanţii Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se vor derula în intervalul 29 august-9 septembrie, sunt: Florin Cojoc (atletism, campion european la săritura în lungime), Eduard Novak şi Imre Török-Novak (ambii la ciclism, al doilea este campion mondial la velodrom, dar şi în proba rutieră), fraţii Samuel şi Naomi Ciorap (nataţie) şi Dacian Makszin (tenis de masă).  La Jocurile Paralimpice Londra 2012 participă 4200 de sportivi din 162 de ţări, la 20 de sporturi.


Şi bătuţi, şi blocaţi pe aeroport


Preşedintele FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că avionul cu care delegaţia trebuia să se întoarcă în ţară după meciul cu Heerenveen a avut probleme înaintea decolării de pe aeroportul din Amsterdam şi a precizat că nu se ştie exact cat de mare va fi întarzierea. "Nu am plecat nici acum din Amsterdam pentru că au fost ceva probleme cu avionul. Ne-am urcat în avion, iar apoi am fost rugaţi să coboram pentru că au apărut unele probleme. Nu ni s-au oferit alte explicaţii", a spus Zotta. Oficialul rapidist a menţionat că nu se ştie exact cat de mare va fi întarzierea cursei Amsterdam - Bucureşti.  Delegaţia echipei Rapid trebuia să ajungă pe Aeroportul Henri Coandă la ora 16.05.

Liga a II-a, ciuntită


FRF a anunţat, ieri, componenţa celor două serii ale Ligii a II-a, formate în acest moment din cate 15 echipe, şi programul competiţional al acestora, prima etapă urmand a se disputa la 1 septembrie, iar ultima a turului la 1 decembrie. În seria I, vor evolua Sportul Studenţesc, Delta Tulcea, Săgeata Năvodari, FC Botoşani, CF Brăila, Farul Constanţa, Callatis Mangalia, Dunărea Galaţi, CS Otopeni, FC Municipal Bacău, Dinamo II, Chindia Targovişte, Rapid CFR Suceava, Unirea Slobozia, CS Buftea, iar în seria a doua, FCM Targu Mureş, Voinţa Sibiu, CS Mioveni, UTA Arad, Alro Slatina, Luceafărul Oradea, FC Bihor, FC Argeş, CSM Ramnicu Valcea, FC Maramureş Baia Mare, Unirea Alba Iulia, AS Damila Măciuca, ACS Recaş, Corona Braşov, Politehnica Timişoara. Federaţia se confruntă cu o situaţie excepţională, apărută ca urmare a neînscrierii în competiţii a numeroase cluburi ce deţineau dreptul de participare la Liga a II-a şi la Liga a III-a.


Muamba a jucat fotbal pe plajă


Englezul Fabrice Muamba, de la Bolton, victima unui stop cardiac în timpul unui meci din Cupa Angliei, în 17 martie, a dezvăluit că rejucat fotbal în timpul vacanţei din Dubai, în luna mai. "Mă aflam la piscina hotelului cand am auzit oamenii jucand fotbal. M-am dus cu prietenii şi cu logodnica mea, Shauna, şi am jucat timp de 20-15 de minute aproape normal. Era ca un antrenament. A fost minunat şi mi-a plăcut foarte mult. A fost ca şi cum totul începea de la zero. Sper că Dumnezeu îmi va permite din nou să fiu pe teren, cu 11 jucători, pentru a juca. Ar fi cu adevărat minunat", a declarat fostul internaţional englez under-21. La 17 martie, Muamba, în varstă de 24 de ani, s-a prăbuşit pe terenul arenei White Hart Lane, înaintea pauzei de la sfertul de finală FA Cup cu Tottenham, iar inima sa a încetat să bată timp de 78 de minute. Originar din Congo, Muamba a părăsit spitalul la o lună după acest accident. La 2 mai, el a revenit pe White Hart Lane pentru a-şi saluta suporterii şi coechipierii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.