Sport

A şaptea medalie

Ziarul de Vrancea
3 aug 2012 637 vizualizări
Echipa Romaniei de sabie s-a calificat în finala olimpică, întrecand echipa Rusiei pe care nu a mai învins-o de trei ani SCRIMĂ:

Echipa masculină de sabie a Romaniei, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi rezerva Alexandru Siriţeanu, s-a calificat, aseară, în finala turneului pe echipe, unde a întalnit, pentru medalia de aur, tot aseară echipa Coreei de Sud. În primul meci, Romania a învins, fără mari emoţii, cu 45-30 formaţia Chinei, o echipă redutabilă, de fapt singura emoţie a delegaţiei tricolore a apărut la scorul de 21-16, cand Tiberiu Dolniceanu a călcat greşit, fiind necesare îngrijiri medicale. Totul s-a terminat cu bine şi, pentru a intra în lupta pentru medalii, tricolorii trebuia să învingă Rusia, care a trecut de SUA, cu 45-33. Ultimele trei întalniri directe au fost caştigate de sabrerii ruşi. În celelalte două sferturi, Coreea a învins Germania cu 45-38, iar Italia a dispus de Belarus cu 45-44, după ce experimentatul Aldo Montano a întors scorul de la 40-44!
Meciul cu Rusia de la Londra a fost... altceva. Zalomir a pornit cu stangul, fiind întors de la 1-3 la 5-3 de Nikolai Kovalev. Însă, eroul întalnirii a fost tocmai cel care a evoluat ceva mai slab în prima întalnire, cu chinezii, Tibi Dolniceanu. El a caştigat disputa cu cel mai valoros sportiv al ruşilor, Aleksei Iakimenko, reducand deficitul la 9-10, însă Dumitrescu a cedat în faţa lui Veniamin Reşetnikov şi, după primele trei dispute, ruşii aveau 15-13. Dolniceanu a fost pur şi simplu senzaţional în faţa lui Kovalev (7-2, general 20-17), Zalomir a făcut 5-4 cu Reşetnikov, iar Dumitrescu l-a bătut şi el pe Iakimenko, scor 5-3. Înaintea ultimelor trei "relay-uri), Romania avea avans de şase tuşe (30-24). A urmat din nou Dolniceanu şi din nou cu ghinion: el a fost călcat, din greşeală de Reşetnikov, exact în locul unde era accidentat. Tibi a strans din dinţi şi a reuşit să ţină diferenţa (5-5, 30-24). Suspansul a venit de la Dumitrescu, după ce nu a găsit modalitatea de a contracara atacurile lui Kovalev. De la 37-30, scorul a ajuns 39-39. Cu un ultim efort, romanul a caştigat tuşa de 40-39, dar rezultatul său a fost de 5-10 cu Kovalev. În ultimul duel, Zalomir s-a întecut pe sine şi l-a învins pe Iakimenko cu scorul de 5-4, 45-43 la general, după 42-42, tuşa decisivă venind după o serie interminabilă de "simultane". În cealaltă semifinală, Coreea de Sud a realizat o mare surpriză, trecand cu 45-37 de Italia.
La floretă feminin, campioană a fost Italia care ocupase toate locurile de pe podiumul individual. Cu Elisa Di Francisca, Arianna Errigo, Valentina Vezzali, şi Ilaria Salvatori, în echipă, Italia a dispus de Rusia în finală cu 45-31.
JUDO: Vlăduţ Simionescu a trecut doar de primul tur la categoria ^100 kg, după ce l-a învins prin ippon pe Iuri Krakoveţki (Kîrgîzstan). În turul II, în faţa experimentatului german Andreas Tötzer, Vlăduţ a evoluat timorat şi a fost descalificat după ce a primit trei avertismente pentru luptă pasivă.
BOX: Singurul pugilist roman prezent la Olimpiadă, Bogdan Juratoni (75 kg), a fost învins din optimi de către uzbekul Abbos Atoev (campion mondial în două randuri). Asiaticul şi-a asigurat un avantaj minim după prima repriză, practicand apoi un box obstrucţionist, în timp ce Juratoni nu a găsit prea multe lovituri clare pentru a impresiona arbitrii.
ATLETISM: Concursul atletic a început cu două ratări din calificări pentru sportivii romani. La triplusalt, Cristina Bujin a depăşit toate cele trei încercări din concursul de calificare, iar la 400 m, Bianca Răzor a ratat calificarea în semifinale, clasandu-se a şasea în calificări, cu timpul de 52,83 s.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.