Sport

Mozaic sportiv: Decizie întoarsă la box

Ziarul de Vrancea
2 aug 2012 733 vizualizări
Pugilistul japonez Satoshi Shimizu a fost declarat învingător în meciul cu Magomed Abdulhamidov din Azerbaidjan, din cadrul categoriei 56 de kilograme de la Jocurile Olimpice, după ce a făcut apel în urma înfrangerii suferite în ring.

În întalnirea de miercuri, decizia arbitrilor a fost în favoarea lui Abdulhamidov, cu 22-17, deşi, în ultima repriză, japonezul îl trimisese la podea de cinci ori pe adversarul său.  "Am fost stupefiat, astfel că l-am întrebat pe arbitru dacă am auzit bine. El a căzut de cinci ori în ultima repriză şi arbitrul ar fi trebuit să oprească meciul", a spus Shimizu după meci. AIBA a analizat înregistrarea video a partidei şi i-a făcut dreptate, ieri, sportivului japonez. "Pugilistul din Azerbaidjan a fost trimis la podea de şase ori în repriza a treia. Conform regulilor noastre, arbitrul ar fi trebuit să-l numere de cel puţin trei ori. În acest caz, decizia trebuia să fie oprirea luptei", a precizat AIBA, într-un comunicat. Astfel, Shimizu se va lupta cu algerianul Mohamed Ouadahi pentru un loc în sferturile de finală.


S-a retras după blat


Jucătoarea chineză Yu Yang, descalificată din turneul olimpic de badminton de la Londra după ce a pierdut deliberat un meci în proba de dublu, şi-a anunţat, ieri, retragerea din activitate la varsta de 26 de ani. "Aceasta este ultima mea competiţie. Adio Federaţiei Internaţionale de Badminton, adio badmintonului pe care îl iubesc atat de mult", a scris Yu Yang pe blogul său după ce ea şi partenera sa de dublu, Wang Xiaoli, au fost descalificate. Antrenorul perechii chineze, Li Yongbo, şi-a cerut scuze public, iar delegaţia olimpică chineză a anunţat că respectă decizia Federaţei Internaţionale de Badminton (BWF).


Recordul lui Lauren


Baschetbalista australiană Lauren Jackson a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Jocurilor Olimpice, ajungand la un total de 497 de puncte în patru ediţii la care a participat. Jackson a marcat 18 puncte în meciul pe care Australia l-a caştigat, miercuri, în faţa reprezentativei Braziliei. Ea a depăşit-o pe legendara jucătoare americană Lisa Leslie, care avea un total de 488 de puncte. Lauren Jackson, în varstă de 31 de ani, are o medie de 16,3 puncte pe meci la Jocurile Olimpice de la Londra. Australia a pierdut finala ultimelor trei ediţii olimpice, de fiecare dată în faţa selecţionatei Statelor Unite ale Americii.


Edina pierde la Washington


Jucătoarea de tenis Edina Hall, locul 143 WTA, a ratat, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Washington (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Edina a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 20 de minute, de Jana Cepelova (Slovacia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 137 în ierarhia mondială.  În proba de dublu de la Washington, perechea Edina Hall/Melanie Oudin (Romania/SUA) a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 6-0, 1-6, 1-10, de cuplul Irina Falconi/Chanelle Scheepers (SUA/Africa de Sud).


Calcioscomesse nu iartă


Procurorul sportiv a cerut Comisiei de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) o pedeapsă de 15 luni de suspendare pentru antrenorul echipei Juventus Torino, Antonio Conte, în cadrul scandalului meciurilor trucate din Italia, Calcioscommesse. Aceeaşi sancţiune fost cerută şi în cazul secundului lui Conte, Angelo Alessio. Cei doi sunt acuzaţi că nu au anunţat autorităţile despre meciurile aranjate Novara-Siena (2-2) şi Albinoleffe-Siena (1-0), din sezonul 2010-2011, deşi aveau cunoştinţă de acest lucru. Conte şi Alessio erau atunci antrenori la Siena. FIGC a respins, miercuri, un aranjament propus de Conte, conform căruia tehnicianul ar fi urmat să pledeze vinovat în schimbul unei suspendări de trei luni.Comisia de Disciplină analizează cazul a 13 cluburi şi 43 de persoane, printre care şi internaţionalui formaţiei Juventus Leonardo Bonucci.

Ce jucători iau ruşii!


Mijlocaşul suedez al echipei Olympique Lyon, Kim Källström, a fost cedat oficial la formaţia Spartak Moscova, a anunţat, miercuri seară, gruparea franceză. În urma acestei tranzacţii, Lyon va încasa trei milioane de euro şi încă 600.000 de euro bonusuri în funcţie de performanţele internaţionalului suedez. Kim Källström, în varstă de 29 de ani, a fost achiziţionat de Olympique Lyon în 2006 de la Rennes, pentru opt milioane de euro.


A murit Aldo Maldera


Fostul internaţional italian Aldo Maldera, prezent la Cupa Mondială din 1978 şi la Campionatul European din 1980, a decedat, miercuri, la varsta de 58 de ani. Maldera a jucat la AC Milan în perioada 1971-1982, apoi a evoluat la AS Roma între 1982 şi 1985 şi şi-a încheiat cariera la AC Fiorentina. Fostul mijlocaş a caştigat titlul de campion cu AC Milan în 1979 şi cu AS Roma în 1983. De asemenea, Maldera mai are în palmares două Cupe ale Italiei cucerite în 1977 şi 1984. El a strans zece selecţii la naţionala Italiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.