Sport

Vaslui, aproape de delir

Ziarul de Vrancea
2 aug 2012 1231 vizualizări
în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, echipa moldoveană a trecut pe langă o victorie mare la Istanbul * CFR a reuşit un succes la limită, pe teren propriu dar are şanse pentru retur

Fenerbahçe Istanbul – SC Vaslui 1-1 (0-0)

Fenerbahçe: Volkan - Gökhan Gonul, Bekir, Korkmaz, Hasan Ali - Topal (’78 - Sow), Baroni - Kuyt, Alex, Stoch (’61 - Erkin) – Semih (’46  - Topuz). Antrenor: Aykut Kokaman.
FC Vaslui: Coman - Milanov, Varela, Charalambous, Sălăgeanu - Caué, N'Doye – Antal (’88 - Buhăescu), Stanciu (’60 - Sburlea), Sînmărtean - M. Niculae (’81 - Costin). Antrenor: Marius Şumudică.
Cartonaşe galbene: Korkmaz, Baroni, Alex, Bekir / Sburlea.
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania).

0-1, min. 75: Antal, cu un şut pe jos, de la 20 de metri, din zonă centrală;
1-1, min. 90: centrare a lui Alex de pe dreapta, reluare Bekir, cu capul, de la 7 metri.

O echipă cu tradiţie de peste un secol, 18 titluri de campioană şi cinci Cupe ale Turciei a fost timp de 45 de minute sub o formaţie care are o istorie de un deceniu şi niciun trofeu în Romania! Pe langă curajul vasluienilor, principala vină pentru cursul neaşteptat al jocului l-a avut abulica trupă a gazdelor, în care niciun jucător nu şi-a justificat salariul. Nici măcar ceva mai viul Kuyt, deşi olandezul a fost cel care a creat singura fază cat de cat mai clară a lui Fener (’25), anihilată de Charalambous. Dacă turcii au reuşit incredibila performanţă de a nu cadra niciun şut în primul act (!), oaspeţii nu au fost timizi, încercările lui Stanciu (’14) şi Niculae (’31), din afara careului mare, punandu-l serios la lucru pe Volkan. După odihnă, cu Kuyt mutat în centru, elevii lui Kokaman au început ceva mai agresiv, fără însă ca momentele la poarta lui Coman să aibă vreun grad important de periculozitate. Focul de paie s-a stins repede, jocul alunecand într-o zonă neutră. Asta pană în minutul 75, cand o gafă incredibilă comisă de greoaia defensivă turcă i-a pus o minge pe tavă lui Antal, care nu a iertat dintr-o poziţie bună. Turcii au acuzat şocul şi nu au avut puterea de a replica decat pe final, cand Bekir, uitat liber în zonă centrală, a restabilit egalitatea.
Astfel, FC Vaslui are nevoie în retur doar de o remiză albă pentru a urca în play-off-ul Champions League.
CFR Cluj - Slovan Liberec 1-0 (0-0)
CFR: Felgueiras - Pinto, Cadú, Rada, Camora - Mureşan ('46 - Saré), Vass ('78 - Edimar) - Deac, Sougou, Bastos ('80 - Valente) - Kapetanos. Antrenor: Ioan Andone.
Slovan: Bicik - Fleisman, Kelic, Toth, Hadascok ('66 - Blazek) - Kusnir ('46 - Liulka), Bosancic, Vacha - Breznanik - Stajner ('88 - Morozenko), Sural.  Antrenor: Jaroslav Silhavy.
Arbitru: Bülent Yildîrîm (Turcia)
Cartonaşe galbene: Deac, Rada / Breznanik, Toth, Hadascok
1-0, min. 52: Kapetanos, faultat în careu de Toth, a obţinut o lovitură de pedeapsă, transformată de Cadú.
CFR Cluj a dominat aproape întreaga primă parte, dar, nefiind obişnuită să atace continuu, dominarea aceea a fost sterilă. Apărarea clujenilor, destul de vulnerabilă în lipsa lui Maftei, n-a avut sprijin de sus, ungurul Vass fiind departe, încă, de pretenţiile postului de închizător. Astfel au apărut singurele două ocazii ale cehilor, prima prin "vulpoiul" Stajner, a doua şi cea mai importantă, bara lui Hadascok ('29). De partea clujeană, Pantelis Kapetanos, providenţial de multe ori, a irosit trei mari ocazii în minutele 18 (după un şut violent al lui Rada), 31 (în urma unui şut pe spate al lui Bastos) şi 42. Pe lista păguboşilor s-au mai înscris Sougou ('20 - cap pe langă) şi Camora ('40 - şut blocat în ultimă instanţă). Însă "Kape" insistă ca de obicei şi a obţinut lovitura de pedeapsă prin care CFR a deschis scorul. Slovan, în disperare de cauză, a trecut la ofensivă şi acelaşi Stajner a ajuns în faţa portarului, dar Mario Felgueiras a intervenit senzaţional, iar introducerea lui Blazek, omul salvator pentru cehi în disputa cu Karagandî nu a avut niciun efect. Ultimele ocazii ale  gazdelor au fost ratate de Rada (cu capul, pe langă poartă, la un corner) şi Valente (scăpat singur, a tras în portar). Victorie cam subţire, însă CFR se descurcă mai bine în deplasare.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.