Sport

Greu pentru Rapid, uşor pentru Steaua

Ziarul de Vrancea
1 aug 2012 668 vizualizări
Echipele romaneşti debutează astăzi n turul III preliminar al Ligii Europa SC Heerenveen - Rapid Bucureşti, ora 20:30, DigiSport 1

Heerenveen: Nordfeldt - El-Akchaoui, Kruiswijk, Zommer, Gouweleeuw - Duricic, Kums, de Roon, Kainz - van La Parra, Fazli
Rapid: Albuţ - Duarte, Constantin, Oros, Bozovic - Roman, Grigore, Teixeira, Milisavljevic - Goga, Iljoski.
Arbitru: Manuel de Sousa (Portugalia).
Giuleştenii nu se pot felicita pentru tragerea la sorţi, întalnind un adversar dintr-un campionat mai puternic decat al nostru, dar nici pentru primele evoluţii din sezonul, elevii lui Neluţu Sabău reuşind două remize, cu FC Vaslui şi Oţelul Galaţi. Au reuşit, totuşi, să treacă cu succes de primul adversar din Liga Europa şi sunt încrezători în succes. Punctul nevralgic este deocamdată postul de portar, după plecarea lui Coman, fiindcă Albuţ nu se ridică, deocamdată, la nivelul pretenţiilor. Din Olanda vor lipsi fundaşul Burcă şi "bătranul" Pancu, ambii accidentaţi. De asemenea, Marius Constantin este în urmă cu pregătirea, ca şi fundaşul Bozovic, în timp ce Herea nu este vindecat.
Heerenveen, echipă pregătită de fostul selecţioner al Olandei, legendarul Marco van Basten, s-a clasat pe locul V în campionatul batav şi, precum Rapid, a intrat direct în turul III preliminar. Atat van Basten, cat şi preşedintele Robert Veenstra, sau căpitanul Ramon Zomer (care a mai venit în Romania, cu Nijmegen, într-un meci de tristă amintire pentru Dinamo), apreciază fotbalul romanesc, dar sunt convinşi că vor trece de obstacolul vişiniu. Heerenven a mai susţinut cinci meciuri în Cupele Europene cu echipe romaneşti, palmaresul fiind negativ. A fost eliminată odată de FC Naţional (0-3, 2-0, Cupa UEFA, 2002), a făcut o remiză cu Dinamo, la Bucureşti (0-0 în grupe, 2005/2006), dar a fost eliminată în aceeaşi ediţie în 16-imi, de Steaua (1-3, 1-0). Tot de atunci datează şi primul succes al Rapidului în faţa unei formaţii olandeze, 1-1, 1-0 cu Feyenoord.

Steaua - Spartak Trnava, ora 20:45, Antena 1
Steaua: Tătăruşanu - Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Latovlevic - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu, Tănase - Nikolic.
Spartak: Filipko - Stozicky, Janecka, Cvirik, Hanzel -Mikovic, Gross, Karhan, Schranz - Vyskocil, Bicak.
Arbitru: Kevin Blom (Olanda).
Steaua debutează în Liga I cu un adversar facil, datorat calităţii de cap de serie. Steliştii mai copţi îşi amintesc, însă, că în urmă cu 44 de ani, echipa lor era eliminată (3-1, 0-4) tocmai de Spartak Trnava, din CCE, însă atunci formaţia slovacă era o forţă în Europa. Au fost răzbunaţi chiar de "duşmanii de moarte", Dinamo, care i-a eliminat pe Kuna, Adamec & Co, din aceeaşi competiţie, trei ani mai tarziu. Acum, echipa antrenată de Pavel Hoftych, s-a clasat pe locul II în campionatul slovac, iar în cel de-abia început a realizat două remize. În turul precedent al Ligii Europa, Spartak a trecut fără probleme de irlandezii de la Sligo Rovers. Cu două victorii în campionat şi cu întreg lotul valid, echipa pregătită de Laurenţiu Reghecampf este mare favorită şi poate tranşa calificarea încă din prima manşă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.