Sport

Iepurele sare de la haltere

Ziarul de Vrancea
1 aug 2012 1347 vizualizări
Răzvan Martin a caştigat medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra * el a fost "depăşit" de Rokana Cocoş, care la aceeaşi categorie, a obţinut medalia de argint* poloiştii romani au pierdut meciul cu SUA

HALTERE. Răzvan Martin, în varstă de 20 de ani, a reuşit să ridice 152 kilograme la smuls, din cele trei încercări, avand a doua performanţă, după liderul Qingfeng Lin (China). La aruncat, Martin a ridicat 177 şi 180 de kilograme, încercand ultima dată la 182 de kilograme, chiar dacă nu mai putea să-l depăşească pe chinez, care avea deja şapte  kilograme în plus la total. Halterofilul clujean a ratat ultima încercare, iar cu un total de 332 de kilograme a obţinut medalia olimpică de argint. În ultima încercare, indonezianul Triyatno Triyatno a reuşit cu mare dificultate, să arunce 183 kg, smulgandu-i lui Răzvan medalia de argint. Dacă nu ar fi reuşit, ar fi fost la egalitate cu romanul, care ar fi avut caştig de cauză, avand o greutate mai redusă. Răzvan este primul campion olimpic din ultimii 20 de ani, la haltere.
Performanţa lui Răzvan Martin a fost depăşită, ieri, de colega sa de probă şi categorie, Roxana Cocoş care a obţinut medalia de argint în concursul olimpic. Roxana a "smuls" 113 kg, clasandu-se pe locul IV la finalul primului act, fiind depăşită cu două kilograme de trei halterofile Jong Sim-rim (Coreea de Nord), Dzina Sazanaveţ (Belarus) şi Anna Nurmuhambetova (Kazahstan). La aruncat, romanca a început cu 138 kg, apoi 143, cu multă siguranţă, în timp ce adversarele ei au dat rateuri. Cu excepţia coreencei. Roxana ar fi putut să treacă pe primul loc la 144 kg, a ridicat haltera deasupra capului, dar n-a reuşit fixarea. Oricum, victoria coreencei a fost indubitabilă, fiindcă ea a aruncat şi 146 kg. La total, Jong a contabilizat  261 kg, Roxana - 256, iar pe locul trei s-a clasat Marîna Şkermankova (Belarus), cu acelaşi total ca al romancei, dar mai "plinuţă".
POLO: Naţionala de polo a Romaniei a fost învinsă, ieri, de vicecampioana olimpică SUA, scor 8-10, (3-3, 2-1, 0-3, 3-3), în cea de-a doua partidă din grupa B. Romanii au jucat excelent în primele două reprize, conducand la un moment dat cu 5-3. Dar repriza a treia a fost foarte slabă, tricolorii primind trei goluri fără a înscrie vreunul. În partea finală, pornită de la 5-7, Cosmin Radu a redus din handicap, însă, Romania n-a reuşit să forţeze victoria, partida încheindu-se cu victoria yankeilor. Au marcat pentru tircolori: Radu 4, Iosep, Georgescu, Kadar şi Ghiban.
Celelalte rezultate din grupa B: Serbia - Marea Britanie 21-7; Muntenegru - Ungaria 11-10. Croaţia - Spania 8-7.  Clasament, după două meciuri: 1. Serbia - 4 p; 2. SUA - 4 p; 3. Romania - 2 p; 4. Muntenegru - 2 p; 5. Ungaria - 0 p; 6. Marea Britanie - 0 p. Următorul meci al tricolorilor va avea loc maine, contra Ungariei.
CANOTAJ. Echipajul format din Georgeta Andrunache (cu cinci titluri olimpice în palmares) şi Viorica Susanu (patru titluri olimpice) a participat, ieri, la finala probei de 2 rame în concursul de canotaj. După ce a ajuns în finală prin recalificări, echipajul roman nu a reuşit să ţină piept cu adversare mai tinere şi s-a situat pe locul V (din şase participante). Finala a fost caştigată de Helen Glover şi Heather Stanning, care au condus detaşat tot timpul cursei şi au adus prima medalie de aur pentru canotajul feminin britanic şi primul titlu olimpic pentru Regatul Unit la ediţia pe care o găzduieşte. Ucraina a caştigat cursa feminină de 4 vasle, iar în întrecerea "opturilor" masculine s-a impus echipajul german.
SCRIMĂ: Bianca Pascu a fost eliminată, ieri, în primul tur al probei individuale de sabie feminin din cadrul concursului de scrimă. Pascu a fost învinsă, cu scorul de 15-10, de chinezoaica Min Zhu, a şaptea favorită a întrecerii. Bianca Pascu, în varstă de 24 de ani, a fost singura reprezentantă a Romaniei în proba feminină de sabie individual.
GIMNASTICĂ: Gimnastul Flavius Koczi a fost retras, ieri, din finala la individual compus, de la Jocurile Olimpice de la Londra, care este programată să înceapă la ora 18.30. "Flavius nu va mai concura, a fost retras. A spus că nu poate să facă finala", a fost declaraţia pentru MEDIAFAX a preşedintelui FR Gimnastică, Adrian Stoica, aflat la Londra. Gimnastul Flavius Koczi a prins finala la individual-compus, de pe poziţia a 22-a, după calificările de sambătă seară. Cu un punctaj total de 85.865 puncte, Ca urmarea a retragerii sale a fost reprimit japonezul Kazuhito Tanaka, ce figurează pe lista de start. Flavius Koczi este calificat şi în finalele de la sol şi sărituri.
ÎNOT.Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, depăşind recordul de 18 medalii deţinut de sovietica Larisa Latanina, după ce a obţinut aurul cu ştafeta SUA în proba de 4x200 metri liber. Americanul de 27 de ani, care şi-a adjudecat al 15-lea titlu olimpic, primul la Londra, reuşise să obţină a 18-a medalie din carieră cu o oră înainte, cand a caştigat argintul la 200 metri fluture. În total, el are în palmares 15 medalii de aur, două de argint şi două de bronz. Ştafeta SUA a fost urmată de cea a Franţei şi de reprezentanţii Chinei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.