Sport

O japoneză aleargă la maratonul Mărăşti-Mărăşeşti

Ziarul de Vrancea
31 iul 2012 1407 vizualizări
Cursa are loc pe 6 august, în memoria eroilor neamului u sunt aşteptaţi peste 20 de participanţi

Asociaţia Romană pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii (ARPIA)- filiala Vrancea, în colaboare cu Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea şi RO Club Maraton va organiza pe 6 august maratonul “Pe aici nu se trece”. Concurenţii vor pleca din faţa Mausolelului Eroilor de la Mărăşti şi vor parcurge 46 de kilometri pînă la Mărăşeşti. Vor fi străbătute, începand cu orele 6.00, localităţile Răcoasa, Varniţa, Muncelu, Străoane, Panciu, Tişiţa şi Mărăşeşti. Sosirea este programată în jurul orelor 11.00. Înainte de startul cursei va fi organizată o slujbă religioasă şi va fi aprinsă o torţă. Printre participante se află şi o femeie din Japonia. Hiroko Ogawa are 52 de ani şi a alergat pană acum 88 de maratoane din întreaga lume. Este singura femeie dintre cei 22 de participanţi înscrişi deja la maratonul vrancean, aflat la a doua ediţie. “Pe aici nu se trece” este un maraton dedicat memoriei eroilor neamului, primul desfăşurat în Moldova. Organizat de Asociaţia Romană pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, structura centrală şi ARPIA, filiala Focşani în parteneriat cu Ro Club Maraton şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea,  maratonul este programat a se desfăşura între localităţile Mărăşti şi Mărăşeşti, pe un itinerar ce include locuri în care ostaşii Armatei Române au purtat crancene bătălii în Primul Război Mondial, pentru apărarea gliei străbune. Concurenţii vor trece prin faţa Monumentului Francez din Varniţa, Monumentului închinat memoriei Ecaterinei Teodoroiu din Străoane şi Monumentului din Panciu. Maratoniştii vor continua alergarea la Monumentul de la Tişiţa şi vor trece linia de sosire la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti. Organizatorii vor stabili puncte de hidratare în mai multe locaţii de pe traseu, iar alergătorii care abandonează cursa pot aştepta în aceste puncte pentru a fi ridicaţi de organizatori. (Mihaela VLĂDESCU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.