Sport

Vaslui, puteţi lăsa numai Clujul!!!

Ziarul de Vrancea
31 iul 2012 692 vizualizări
Hai cu toţii în Liga Campionilor!

* formaţiile romaneşti debutează, astăzi, în turul III preliminar al primei competiţii fotbalistice europene
* CFR Cluj - Slovan Liberec, ora 21:45
CFR: Stăncioiu - Pinto, Cadú, Rada, Sepsi - Saré, Mureşan - Deac, Bastos, Valente - Kapetanos.
Slovan: Hauzr - Kelic, Liulka, Kusnir, Karisic - Bosancic, Breznanik - Maicon, Blazek,  Delarge - Stajner.
Arbitru: Bülent Yildîrîm (Turcia)
Ceferiştii clujeni, în calitate de campioni ai Romaniei, vor debuta astăzi, în ediţia actuală a Ligii Campionilor, în faţa unei formaţii care a fost la un pas să elimine, cu caţiva ani în urmă, pe Dinamo Bucureşti, echipă care s-a impus după o serie interminabilă de lovituri de departajare, în meciul retur din Cehia. Clujenii nu arată o formă deosebită, reuşind doar două remize, de loc onorabile, cu Gaz Metan Mediaş, în Gruia, şi cu Ceahlăul la Piatra Neamţ. Fiind dezavantajată şi de faptul că joacă returul în Cehia, formaţia lui Ioan Andone este condamnată să obţină victoria pe teren propriu la un scor cat mai convingător şi, mai ales, să nu primească vreun gol. "Fotbalul ceh e aproape de cel german, se bazează pe jocul aerian, dar şi pe execuţii de la 30 de metri. Avem probleme de organizare defensivă, dar sper să le rezolvăm pană la ora meciului. Important este să nu primim gol cu ei, pentru asta poate fi decisiv în Europa", a spus recent Andone, care crede că rezultatele neconvingătoare ale echipei cehe din turul precedent nu sunt edificatoare în privinţa formei elevilor lui Jaroslav Silhavy. Totuşi, tehnicianul este convins că meciul de campionat din week-end cu FC Vaslui va fi mult mai greu decat această confruntare. Din cauza condiţiei UEFA privitoare la numărul de fotbalişti formaţi în propria curte (singurul de la CFR este Deac), Andone a fost constrans să reducă drastic lotul pentru dubla cu Slovan, jucători ca Piccolo, Maftei, Hora şi Celestino, nefiind incluşi.
Slovan s-a calificat greu în turul III preliminar, în faţa formaţiei kazahe Şahtior Karagandî. După un subţire 1-0 la Liberec, cehii au aşteptat, în retur, ultima secundă a prelungirilor, pană ca Blazek să-i califice. În campionatul ceh, Slovan a debutat cu o victorie reconfortantă, 4-0 cu Dukla Pribram. Partida va fi transmisă în Romania, doar pe un post local, Transilvania Look.

Fenerbahçe Istanbul - FC Vaslui, ora 21:45, Pro TV
Fener: Volkan - Korkmaz, Serdar, Gönül, Hasan Ali - Alex, Sow- Topal, Stoch, Topuz - Kuyt.
Vaslui: Coman - Milanov, Charalambou, Varela, Sălăgeanu - Antal, N'Doye, Stanciu, Sînmărtean - Niculae, Sburlea.
Arbitru: Antonio Mateu (Spania).
Indiscutabil, vasluienii au cea mai grea sarcină din toate echipele romaneşti care joacă, astăzi şi maine în Cupele Europene, dar asta nu le diminuează optimismul. În ciuda numelor grele pe care le are în lot, formaţia care joacă pe stadionul "Şükrü Saraçoclu", pregătită de Ayhut Kocaman, trece prin clipe nu prea uşoare, din cauza scandalurilor de corupţie în care este angrenată. Nici turcii nu se arată prea relaxaţi înaintea partidei vasluiene, conştienţi de valoarea transferurilor care le-a făcut. Vasluienii au avantajul de a fi disputat două partide oficiale înaintea acestei confruntări, în timp ce campionatul turc încă nu a început. În ceea ce priveşte formaţia antrenată de Marius Şumudică, se pare că plecarea lui Wesley nu a afectat-o prea mult, victoria  cu 3-0 în faţa Petrolului, una dintre revelaţiile primei etape. : "Am caştigat cu Petrolul Ploieşti, dar sper ca acesta să fi fost doar un test pentru dubla cu Fener. Îmi doresc să nu pierdem în Turcia sau să pierdem la un gol, dar să marcăm. Fenerbahçe e un adversar puternic, dar şi FC Vaslui are şansele ei. Vom juca, nu plecăm cu capul plecat", îşi asigură suporterii antrenorul Marius Şumudică. Mai trebuie spus că Fener are un palmares pozitiv în faţa echipelor romaneşti, singura echipă care a eliminat formaţia turcă a fost, în 1997, Steaua, în Cupa UEFA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.