Sport

Scandal cu arbitri, la spadă

Ziarul de Vrancea
31 iul 2012 720 vizualizări
La Jocurile Olimpice de la Londra, coreeanca Shin-A-lam a fost învinsă în semifinala probei individuale din cauza unei erori a cronometrului * Adrian Crişan face furori la tenis de masă * optul feminin de canotaj

SCRIMĂ: Sportiva sud-coreeană Shin A-lam s-a clasat pe locul patru în proba de spadă de la Jocurile Olimpice, ea luptand în meciul pentru poziţia a treia după o semifinală pierdută dramatic, la finalul căreia a rămas pe planşă plangand o oră. Cronometrul nu s-a oprit, dintr-o greşeală tehnică, în momentul final, iar în secunda următoare, germana a reuşit tuşa decisivă. Dacă nu i s-ar fi acordat punctul germancei, Shin A-lam ar fi fost învingătoare, deoarece avea prioritate la egalitate. După o oră în care a rămas pe planşă, singură, cu capul între maini şi plangand din cand în cand, alături de Shin A-lam a venit un oficial care i-a confirmat înfrangerea. Sub şocul veştii, sportiva a refuzat să părăsească planşa, însă după ce încă un responsabil a venit la ea să discute, a izbucnit în lacrimi, s-a ridicat şi a plecat. La scurt timp după acest incident, Shin a jucat meciul pentru medalia de bronz, cu sportiva chineză Sun Hujie, însă a fost învinsă de aceasta cu  11-15. Shin A -lam trecuse în sferturile de finală de romanca Anca Măroiu. Celelalte două romance prezente în concurs, Ana-Maria Brînză şi Simona Gherman, au fost eliminate de o out-sideră, ucraineanca Iana Şemiakina, care a caştigat şi titlul. Ea a învins-o pe Britta Heidemann, cu 9-8. Ieri, în proba individuală masculină de floretă, romanul Radu Daraban s-a oprit în turul II.  După ce a trecut cu 15-8 de Nicholas Choi (Hong Kong), Daraban a fost învins cu 11-5 de italianul Valerio Aspramonte (locul II în topul mondial), după ce a condus cu 5-0!
TENIS DE MASĂ: O performanţă deosebită a fost realizată de romanul Adrian Crişan (locul 15, pe lista favoriţilor), care a acces în sferturile de finală ale concursului olimpic. După ce trecuse de favoritul nr. 7, el l-a eliminat şi pe campionul european, germanul Timo Boll (nr. 4) cu scorul de 4-1 (11-9, 8-11, 15-13, 12-10, 11-6). În sferturi, Crişan se va lupta cu al cincilea favorit Chuang Chih Yuan, care a trecut, cu scorul de 4-2 (11-8, 11-5, 11-4, 7-11, 3-11, 11-5), de croatul Andrej Gacina.
CANOTAJ:  Echipajul feminin de 8 ^1 al Romaniei s-a calificat în finala probei din concursul de canotaj, după recalificări. Sportivele Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Enikö Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi "strocul" Teodora Gidoiu s-au clasat pe locul II în seria de recalificare, după echipajul Olandei.
INOT: În proba de 100 m liber, Norbert Trandafir a caştigat seria a V-a, realizand un record personal de 49,02 s. Din păcate, performanţa sa a fost insuficientă pentru calificarea în semifinale, în care au ajuns primii 16 sportivi cu cel mai bun timp, din cei 60 înscrişi. Pană în prezent, înotătorii romani nu au prins nici o finală. A mai rămas să intre în piscină doar Camelia Potec, la 800 metri. 
Campioni olimpici: Germania, la sărituri peste obstacole pe echipe (echitaţie); la individual, s-a impus tot un german, Michael Jung; Tony Estanguet (Franţa) - la canoe slalom (a treia oară după 2000 şi 2004); Vincent Hancock (SUA) - la talere (la această probă, pe locul III s-a clasat qatariotul Nasser Al-Attyah, caştigător al Raliului Dakar de anul trecut); China (Chen Ruo-lin, Wang Hao) la sărituri sincron de la trambulină, feminin; Urska Zolnir (Slovenia) - la judo, 63 kg, feminin; Kim Jae-bun, la judo 81 kg, masculin;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.