Sport

Judo s-a logodit cu argintul

Ziarul de Vrancea
30 iul 2012 652 vizualizări
Corina Căprioru a fost învinsă în finala categoriei 57 kg, fiind descalificată în timpul adiţional

Ca şi mai exerimentata sa colegă, Alina Dumitru, judoka romană Corina Căprioriu a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice. În primul tur, Corina a avut o adversară valoroasă, de care a fost învinsă de două ori şi pe care n-a învins-o niciodată,. Chinezoaica Wang Hui. Romanca, puţin timorată, a aşteptat finalul partidei, pentru a caştiga cu un superb ippon. De turul II, Corina a avut surpriza să fie scutită, întrucat adversara sa (oricum, modestă) Sally Raguib din Djibouti a fost descalificată,  din cauză că nu a reuşit să intre în limitele categoriei, astfel că sportiva tricoloră a avut parte de o calificare facilă în sferturi. Chiar dacă a aflat vestea cu aproape două ore în urmă, Corina a fost nevoită să aştepte ora oficială a meciului, pentru confirmarea deciziei oficiale. A urmat un meci foarte greu, în sferturi, cu o adversară arţăgoasă, Hedvig Karakas (Ungaria). Lupta a fost aprigă,  încheiată nedecis în cele cinci minute regulamentare, astfel că a fost nevoie de "Golden Score" pentru departajare. Prelungirile i-au purtat noroc Corinei, chiar dacă nicio sportivă nu a punctat, arbitrii stabilind-o caştigătoare, cu 2-1. Sportiva antrenată de Florin Bercean a avut un alt chin în semifinale, cu americana Marty Malloy, pe care l-a rezolvat cu şapte secunde înainte de final, prin ippon.
Campioana mondială din 2010, Kaori Matsumoto (Japonia), a fost oponenta Corinei în finala olimpică, o adversară şireată şi agresivă, încă din primele secunde. După trei minute, niciuna dintre sportive nu punctase, iar tensiunea creştea treptat. Iniţiativa i-a aparţinut niponei mai de fiecare dată, dar Corina a ştiut să stopeze. Matsumoto a fost la un pas de un yuko, neacordat, timpul s-a scurs şi s-a ajuns la repriza de prelungiri (Golden Score). Japoneza a continuat cu lupta dură, dar după 17 secunde din prelungiri, Corina a fost descalificată
(Hansu Kumake), fiind acuzată că a călcat în afara covorului, astfel că finala a fost tranşată neaşteptat de arbitri.
Corina Căprioriu a împlinit 26 de ani în 18 iulie, este originară din Lugoj şi legitimată la CSM Cluj, unde se pregăteşte de 13 ani în cadrul lotului olimpic feminin, cu Florin Bercean. Ediţia de la Londra a fost prima sa participare la Jocurile Olimpice, încheiată cu medalie de argint. în cariera de la senioare mai are o medalie de bronz mondială, un aur şi un bronz european, plus o pleiadă de medalii la alte competiţii internaţionale (9 de aur, 5 argint, 10 bronz). Căprioriu aduce a treia medalie pentru Romania, după aurul caştigat de Alin Moldoveanu la tir şi argintul Alinei Dumitru la judo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.