Sport

Sportivii vranceni raportează 36 de medalii de aur în jumătate de an

Dan Chiriac
26 iul 2012 771 vizualizări
Bilanţul sportului local în prima jumătate a anului arată astfel: 36 de medalii de aur, 30 de argint şi 49 de bronz, mai toate fiind obţinute de juniori, unde exigenţa competiţională nu e foarte mare u CS Unirea se laudă cu cele mai multe distincţii pe plan naţional u în Vrancea se află 109 baze sportive

În primul semestru al acestui an sportivii vranceni au avut un palmares de 36 de medalii de aur, 30 de argint şi 49 de bronz la campionatele naţionale, după cum se arată într-o statistică a autorităţilor sportive din judeţ. Pe plan internaţional s-au obţinut 5 medii de aur, 2 de argint şi 5 de bronz, potrivit unei situaţii întocmite de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, care a fost prezentată la şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural. Cele mai bune rezultate la nivel naţional le-a avut CS Unirea Focşani, cu 16 medalii de aur, şase de argint şi 14 de bronz. În schimb, CSM 2007 Focşani a înregistrat cele mai bune performanţe la nivel european. Clubul a obţinut două medalii de aur şi patru de bronz la Campionatele Europene, la care se adaugă două medalii de aur şi una de argint la Cupa Europei. Oficialii sportivi nu detaliază care sunt disciplinele la care au excelat sportivii vranceni, însă cele mai multe medalii au fost obţinute de juniori. Numărul mare de medalii obţinute arată însă că acestea se acordă mai uşor acum în competeţii. În cadrul programului privind “Promovarea sportului de performanţă” s-a cheltuit suma de 45.638 de lei reprezentand premii în bani şi materiale şi echipament sportiv, cupe, indemnizaţii de arbitraj şi asistenţă medicală, cazare, transport şi masă, la care se adaugă cheltuieli de alimentaţie de efort (21.616 lei pentru 71 de sportivi legitimaţi). În cadul programului “Sportul pentru toţi” au fost organizate diferite competiţii, pentru care s-a cheltuit suma de 62.926 lei, din care s-au asigurat premiile în bani, materiale şi echipament sportiv, indemnizaţii arbitraj şi asistenţă medicală, după cum se arată în analiză.


Autorităţile locale au cele mai multe baze sportive


Situaţia bazelor sportive din Vrancea la acest moment este următoarea: trei baze sportive aflate în domeniul public al statului şi în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, 101 baze sportive aflate în domeniul public al consiliilor locale şi Consiliul Judeţean Vrancea, plus cinci baze sportive aflate în domeniul privat. “Starea bazelor sportive este diferită, în funcţie de grija pe care administratorii acestora o manifestă, dar şi de posibilităţile lor materiale şi financiare. Probleme deosebite se constată la terenurile de sport din cadrul şcolilor, atat în oraşele judeţului dar, mai ales, în mediul rural. În faza de construie sau de modernizare sunt un număr de 27 de baze sportive finanţate de Guvernul Romaniei, în cadrul “Programului de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spaţiul rural””, se arată în materialul Direcţiei de Sport.


Direcţia de sport vrea cabinet de medicină sportivă


Sportul vrancean se confruntă cu multe probleme în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor celor mai bune pentru sportive. De exemplu, la gimnastică clubul se confruntă cu lipsa magneziu, care este de import şi foarte scump. Lipsa unui mijloc de transport este o altă mare problemă, deoarece deplasările la competiţii sportive costă foarte mult. În plus, gimnastele nu beneficiază de burse sportive, tot din lipsă de fonduri, cu toate că au obţinut rezultate meritorii. De asemenea, LPS şi CSS Focşani se confruntă cu lipsa unei piste de atletism, lipsa echipamentului şi a materialelor sportive, precum şi lipsa medicaţiei necesare (susţinătoare de efort şi vitamine). Sala de la LPS este improprie, întrucat are o suprafaţă dură, care poate provoca accidentări. “Înfiinţarea în cadrul Direcţiei a unui cabinet de medicină sportivă ar ajuta enorm cluburile implicate în activitatea sportivă de performanţă. Trebuie menţionat că unele cluburi vrancene efectuează controlul medical în alte judeţe deoarece cabinetul de medicină sportivă existent nu mai funcţionează la parametri optimi, urmand ca medicul actual să-şi încheie cariera, în viitorul apropiat, prin pensionare”, se mai arată în materialul Direcţiei de Sport a judeţului Vrancea. (Mihai BOICU)
Situaţia medaliilor cu care se laudă Direcţia pentru Sport
CS Unirea    Campionat Național    Campionatul Balcanic   
Medalii aur    16    1   
Medalii argint    6       
Medalii bronz    14       
           
CSM 2007 Focșani    Campionat Național    Campionatul European    Cupa Europei
Medalii aur    2    2    2
Medalii argint    6       
Medalii bronz    11    4    1
           
LPS/CSS Focșani    Campionat Național    Campionat Balcanic    Festival Olimpic al Tineretului European
Medalii aur    10       
Medalii argint    8    1    1
Medalii bronz    13       
           
CSȘ Gimnastică Focșani    Campionat Național       
Medalii aur    5       
Medalii argint    7       
Medalii bronz    9       
           
           
CSȘ Adjud    Campionat Național       
Medalii aur    3       
Medalii argint    3       
Medalii bronz    2       
           


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.