Sport

Glumă cu bucătari

Ziarul de Vrancea
25 iul 2012 652 vizualizări
Cea mai bogată echipă de fotbal din Austria, Red Bull Salzburg, a fost eliminată din Liga Campionilor de amatorii de la Dudelange (Luxemburg)

Dacă vreo echipă romanească de fotbal ar fi eliminată prin tururile preliminarii ale Cupelor Europene de o echipă din Luxemburg, ar fi un dezastru care ar oripila întreaga suflare fotbalistică romanească. Iar dacă aceasta echipă s-ar numi Steaua, CFR Cluj sau FC Vaslui, termenul "ghilotină" n-ar fi exagerat ştiind bine adrenalina păguboasă a patronilor de pe acolo. Iată că minunea asta s-a întîmplat nu în Romania, ci în Austria, iar o echipă precum Red Bull Sazlburg (nu băgăm mana în foc că este mai puţin valoroasă decat fruntaşele Ligii I) a trăit chiar pe propria arenă umilinţa în faţa amatorilor, carnăţarilor, bucătarilor, cum vreţi să le spuneţi, de la US Dudelange. Rezultatul din Marele Ducat (1-0 pentru Dudelange, gol marcat de Aurélien Joachim) părea o glumă ce trebuia "reparată" în oraşul lui Mozart. Dar în minutul 26, Teophile Steimetz a pornit vanjos pe contraatac şi l-a învins pe portarul Weise. Gluma se îngroaşă? Nu pentru că numai după două minute internaţionalul Jakob Jantscher a egalat cu un şut de la distanţă, iar în min. 37, la un corner, Martin Hinteregger a adus echipa austriacă în avantaj. Dar luxemburghezii nu şi-au spus ultimul cuvant: Joachim a egalat ('48), iar Steimetz a amuţit tribunele din Salzburg în min. 57: 3-2 pentru Dudelange. Austriecii s-au trezit greu din uluială, dar au primit un implus în min. 74, cand jucătorul Sofian Benzouien de la oaspeţi a primit al doilea cartonaş galben. 15 minute plus eventualele prelungiri (vorba comentatorilor TV) pentru trei goluri. Dar piticii din Dudelange au montat autobazele în faţa porţii şi, deşi au mai primit două goluri în două minute (Cristiano da Silva - min. 81 din penalty şi Zarate - min. 82), al treilea n-a mai venit.
În urma celei mai mari surprize din ultimii ani în preliminariile Cupelor Europene, se aşteaptă demisia antrenorului german de la Salzburg, Roger Schmidt. Oare vine şi ghilotina?
Alte rezultate din returul turului II preliminar al Ligii Campionilor: Şahtior Karagandî (Kazahstan) - Slovan Liberec 1-1 (prelungiri, în tur, 0-1); Ventspils (Letonia) - Molde (Norvegia) 1-1 (0-3); Kiryat Shmona (Israel) - Zilina (Slovacia) 2 - 0 (0-1); Ekranas (Lituania) - Shamrock Rovers (Irlanda) 2 - 1 (0 - 0); Zestafoni (Georgia) - Neftçi Baku (Azerbaidjan) 2 - 2 (0 - 3); Şeriff Tiraspol- Ulisses (Armenia) 1 - 0 (1 - 0); FC Basel - Flora Tallinn (Estonia) 3 - 0 (2 - 0); Debrecen (Ungaria) - Skenderbeu (Albania) 3 - 0 (0 - 1); Partizan Belgrad- La Valletta (Malta) 3 - 1 (4 - 1); Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina) -  Maribor (Slovenia) 1 - 2 (1 - 4); KR Reykjavik - HJK Helsinki (Finlanda) 1 - 2 (0 - 7)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.