Sport

Cătălin Voicu, campion naţional la 800 de metri

Dan Chiriac
22 iul 2012 928 vizualizări
Acesta a terminat cursa cu timpul de un minut 53 de secunde şi 34 de sutimi u Vlad Dulcescu este vicecampion naţional la 400 metri garduri, iar adjudeanul George Zaharia a luat bronzul la suliţă

Atletul Cătălin Voicu, de la Liceul cu Program Sportiv Focşani, a devenit campion naţional în proba de 800 de metri la naţionalele de juniori mari. Competiţia a avut loc timp de două zile pe stadionul “Iolanda Balaş Soter” din Capitală. Voicu l-a depăşit pe ultimii metri pe contracandidatul său, un atlet din Suceava, Mihai Romas. Voicu a demonstrat astfel că este cel mai valoros atlet în proba de 800 de metri la categoria sa de varstă. Sportivul este pregătit de tehnicianul Gicu Alecsandrescu. Atletul se pregăteşte pentru mondialele din Spania, din luna august. La Bucureşti, atleţii vranceni au obţinut şi alte medalii naţionale. În proba de 400 de metri garduri, proaspătul campion balcanic Vlad Dulcescu a terminat pe poziţia a doua, obţinand astfel medalia de argint. Atletul, pregătit de Fănel Iliescu, şi-a demonstrat încă odată valoarea şi a adus o nouă medalie pentru CS Unirea Focşani. A treia medalie a delegaţiei vrancene a fost obţinută de adjudeanul George Zaharia. Acesta a participat în proba de aruncare a suliţei şi a urcat pe treapta a treia a podiumului. După ce săptămana trecută sportivul antrenat de Ioan Ciortan a participat la Balcaniada din Serbia, unde s-a clasat al patrulea, acum Zaharia a urcat un loc şi a caştigat medalia de bronz la naţionale cu o aruncare de 58,86 metri.


Aproape de podium


Atleţii vranceni au avut şi alte comportări meritorii la competeţie, ratand de puţin prezenţa pe podium. Astfel, la 100 de metri garduri a concurat şi Roberta Anghel, de la CSM Focşani 2007. Sportiva pregătită de Ştefan Munteanu a terminat pe locul patru. Sambătă, Anghel a încercat să se revanşseze în proba de înălţime. A sărit 1,60 metri şi a ratat din nou o medalie, terminand doar a cincea. La startul probei de 3.000 de metri obstacole au fost prezente Nicoleta Coman, LPS Focşani şi două atltele de la CS Unirea, Andreea Pioară şi Corina Prisecaru, ambele pregătite de Corneliu Panaite. Din păcate, Coman a abandonat. Prisecaru a terminat pe locul patru, în timp ce colega sa de club a venit pe cinci. La startul întrecerilor au luat parte 326 de sportive, 200 băieţi şi 126 de fete, de la 92 de cluburi din ţară. Întrecerile au fost marcate şi de căldura sufocantă din aceste zile, sportivii acuzand discomfort fizic din cauza temperaturilor ridicate. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.