Sport

Soartă amară pentru Vaslui şi Rapid

Ziarul de Vrancea
20 iul 2012 804 vizualizări
eri s-au tras la sorţi partidele din cadrul turului III trei preliminar al celor două competiţii europene de fotbal, Liga Campionilor şi Liga Europa, operaţiune la care au participat patru dintre cele cinci echipe romaneşti înscrise în Cupele Europene în acest an. În această fază, vor participă CFR Cluj şi FC Vaslui în Liga Campionilor, Rapid (dacă trece în turul III în urma dublei cu finlandezii de la MyPa 2008) şi Steaua, în Liga Europa. Ce-a de-a treia reprezentantă a Romaniei în această competiţie, Dinamo Bucureşti, deţinătoarea Cupei, va evolua direct în play-off-ul care duce direct în grupe. Iată ce au hotărat sorţii în privinţa celor patru formaţii.

Liga Campionilor: CFR Cluj – Slovan Liberec (Cehia) sau Şahtior Karagandî (Kazahstan). CFR a fost cap de serie. În primul meci din turul II, Slovan a caştigat pe teren propriu cu 1-0; Fenerbahçe Istanbul – FC Vaslui. Echipa din Vaslui nu a fost cap de serie. Partidele vor avea loc în zilele de 31 iulie / 1 august şi 7/8 august.
Liga Europa: Rapid Bucureşti (sau MyPa) – SC Heerenven (Olanda); Steaua – Spartak Trnava (Slovacia) sau Sligo Rovers (Irlanda). Cap de serie în această fază a fost doar Steaua. În tur, la Trnava, gazdele s-au impus cu 3-1. Meciurile vor avea loc pe 2 şi 9 august.


Acestea sunt adversarele


Slovan Liberec  a caştigat campionatul Cehiei în sezonul trecut, terminand cu două puncte mai mult decat următoarea clasată Sparta Praga. Antrenorul formaţiei este Jaroslav Silhavy, iar din lot se remarcă jucătorii camerunezi John Delarge şi Nesnen Ndemen. Mai fac parte, ca stranieri, ucrainenii Butenin, Morozenko şi Liuka, croatul Kelic, sarbii Karisik şi Bosancic, slovacii Breznanik şi Toth şi brazilianul Maicon.  Slovan a fost eliminată în play-off-ul Europa League în anul 2009 de Dinamo Bucureşti. Primul meci la Bucureşti a fost oprit aproape de final, la scorul de 2-0 pentru Slovan, din cauza invadării terenului de către suporterii romani nemulţumiţi de evoluţia favoriţilor. UEFA a omologat meciul cu scorul de 3-0 pentru oaspeţi, însă în retur, Dinamo a caştigat la Liberec cu 3-0 şi s-a impus şi la lovituri de departajare cu 9-8!
Şahtior Karagandî a caştigat titlul în Kazahstan cu patru puncte avans faţă de Zetisu Taldîkorgan, iar în actuala ediţie de campionat se află pe locul trei, la două puncte de prima poziţie şi cu un meci mai puţin disputat. Antrenorul echipei este rusul Viktor Kumikov, iar dintre jucători se remarcă columbianul Roger Cañas Henao şi sarbul Filip Arsenijevic. Alţi străini: Vicius (Lituania), Vasilijevic, Majkic, Didic (Bosnia), Visnakovs (Letonia), Parîvaev (Belarus).
Fenerbahçe Istanbul a terminat sezonul trecut pe locul secund în clasament, la doar un punct în urma rivalei Galatasaray. Fenerbahçe este pregătită de Aykut Kocaman, iar dintre fotbalişti se remarcă senegalezul Moussa Sow, olandezul Dirk Kuyt, slovacul Miroslav Stoch, brazilienii Alex şi Cristian Baroni, dar şi internaţionalii turci Volkan Demirel, Mehmet Topal, Mehmet Topuz şi Şemih Şentürk.
SC Heerenveen a terminat sezonul trecut în Olanda pe locul cinci în campionat, la 12 puncte în urma campioanei Ajax Amsterdam. Antrenorul echipei este fostul mare internaţional olandez Marco van Basten. Dintre jucători se remarcă ghanezul Matthew Amoah, belgianul Sven Kums şi olandezii Luciano Narsingh, Arnold Kruiswijk şi Gianni Zuiverloon. Alţi jucători de import: Nordfeldt (Suedia), El-Akchaoui, Assaidi, Atkaou (Maroc), Duricic (Serbia), Fazli (Macedonia), Raitala (Finlanda), Kainz (Austria), Vandenbussche, Steppe (Belgia), Uth (Germania), Otigba (Ungaria).
Spartak Trnava a terminat sezonul trecut pe locul doi în campionat, la două puncte în urma campioanei MSK Zilina. În primul meci din noul sezon, Spartak Trnava a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu MFK Kosice. Antrenorul echipei este Pavel Hoftych, iar dintre fotbalişti se remarcă brazilianul Higor, cehii Martin Vyskocil şi Vlastimil Stozicki, dar şi slovacii Miroslav Karhan, Lubos Hanzel şi Ladislav Tomacek. Alţi stranieri: Koubsky, Gross, Raska (Cehia), Djibi (Senegal).
Sligo Rovers a terminat sezonul trecut pe locul doi în campionat, la patru puncte în urma campioanei Shamrock Rovers, iar în actuala ediţie de campionat se află pe prima poziţie cu şase puncte avans. Antrenorul echipei este englezul Ian Baraclough, iar dintre jucători se remarcă englezii Danny North şi Danny Ventre, haitianul Pascal Millien şi irlandezul Mark Quigley. Alţi stranieri: Henderson, Dillon, Brush (Anglia), Boco (Benin), N’do (Camerun).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.