Sport

CSM Focşani a scăpat de grijile Cupei Romaniei

Dan Chiriac
19 iul 2012 703 vizualizări
CS Moineşti - CSM Focşani 2-1(1-0), în primul tur al fazei naţionale a cupei u echipa se pregăteşte de cantonamentul de la Gălăciuc

Echipa de fotbal CSM Focşani a pierdut calificarea în turul doi al Cupei Romaniei, după înfrangerea de la Moineşti. Focşănenii au însă motive de bucurie pentru că vor avea de acum timpul necesar pentru a se concentra pe campionat, acolo unde se anunţă un sezon foarte greu. Partida de la Moineşti a fost decisă de două gafe a portarului Trifan, care a scăpat mingea la ambele reuşite ale gazdelor. Moineştenii au marcat de două ori, în minutele 7 şi 75, prin veteranul Sorin Trofin, fostul jucător de liga întai la FCM Bacău. Focşănenii au replicat timid, dar au scuza că au avut pe teren mai mulţi copii. Portarul titular Borş, dar şi mijlocaşul Bucătaru au rămas pe banca de rezervă la acest joc. Antrenorii au dat credit tinerilor Trifan, Negoiţă, Pasăre, Săpunaru sau Lida. Unicul gol al focşănenilor a fost marcat de Eugen Ştefan, în minutul 87. Focşănenii au încercat să egaleze pe final, dar defensiva gazdelor a rezistat. CSM a jucat cu următoarea formaţie: Trifan - Ciornei, Ştefan, Crăciun, Stanciu -  Suvac, Şonţu, Dumitriu, Săpunaru - Milea, Pasăre. Au mai intrat Nistoroiu, Lida, Mandrescu şi V.Negoiţă.


Luni, cantonament la Gălăciuc


Antrenorul Adrian Toma a considerat modest jocul făcut de echipă la Moineşti. ”Mă aşteptam la un asemenea joc, în condiţiile în care fotbaliştii abia au venit din vacanţă. Pană acum am făcut doar antrenamente uşoare. Nu puteam cere mai mult de la jucători pentru că nu suntem puşi la punct cu pregătirea fizică. Am dominat steril meciul de la Moineşti, fără să ne creăm prea multe faze de gol. E adevărat că am dat credit jucătorilor tineri în condiţiile în care cupa nu reprezenta un obiectiv pentru noi. Am văzut unde suntem acum. Gazdele au o echipă bună, care cred că poate face faţă la liga a treia. Acum aşteptăm să se rezolve problema cantonamentului, iar luni să plecăm la Gălăciuc”, ne-a spus Adrian Toma. În cazul în care cantonamentul se va amana cateva zile datorită programului de la Gălăciuc, focşănenii vor susţine două partide amicale. ”Deja am vorbit cu Dunărea Galaţi şi cu Oţelul 2 Galaţi, dar vom disputa aceste meciuri după cantonament, dacă va fi să plecm luni. Dacă nu, vom vedea cum vom structura programul pregătirilor”, ne-a mai spus Adrian Toma. Echipa focşăneană se află în acest moment în discuţii şi cu Cristi Gurguiatu, fostul jucător de la FC Panciu. Acesta a terminat contractul cu păncenii şi este interesat de o ofertă venită de la CSM. ”Ne-am întări pe linia de fund foarte mult. Avem nevoie de acest jucător, dar şi de încă un varf de atac”, ne-a mai precizat Toma. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.