Sport

Două echipe craiovene în Liga a II-a?

Ziarul de Vrancea
17 iul 2012 717 vizualizări
Comitetul de Urgenţă al FRF a pus în aplicare, ieri, decizia Curţii de Apel Bucureşti, a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a S.C. Fotbal Club U Craiova SA şi a reintegrat clubul din Bănie în Liga a II-a.

Tototadă a invitat primăria să înscrie o echipă în L2, conform deciziei Adunării Generale a FRF. Decizia este semnată de preşedintele FRF, Mircea Sandu şi de vicepreşedinţii Dumitru Dragomir şi Octavian Goga. Federaţia Romană de Fotbal a înştiinţat S.C. Fotbal Club U Craiova SA de punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti şi de reintegrarea echipei în Liga a II-a. De asemenea, FRF a trimis o scrisoare primarului Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în care edilul este informat că mai poate înscrie o echipă în liga secundă şi că termenul pentru a face acest lucru este 30 iulie.


Sub Iran, dar deaspura Rusiei


Campionatul Romaniei, Liga I, ocupă locul 34, cu 201,5 puncte, în clasamentul mondial din acest an întocmit şi publicat, marţi, pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). În 2011, Liga I se afla pe poziţia a 48-a a ierarhiei mondiale. În ciuda progresului înregistrat în 2012 competiţia organizată de LPF se află sub campionate din ţări precum Iran (locul 18), Kuweit (22), Malaysia (23) şi Nigeria (24), dar peste cele din Ucraina (42), Danemarca (47), Rusia (53), Polonia (73), Bulgaria (76), Austria (84), Serbia (96) sau Ţara Galilor (119). Primele zece locuri în această ierarhie sunt ocupate de campionatele din următoarele ţări: 1. Spania 761,0 puncte; 2. Argentina 613,0; 3. Brazilia 590,0; 4. Anglia 470,0; 5. Italia 469,0; 6. Germania 445,0; 7. Chile 411,5; 8. Paraguay 384,0; 9. Franţa 372,0 şi 10. Olanda 358,5.


Bogaţii din Manchester


Manchester United a fost desemnat de revista Forbes drept cel mai valoros club sportiv din lume, fiind evaluat la 2,23 miliarde de dolari (1,81 de miliarde de euro), informează BBC. Pe locul doi se situează Real Madrid, cu o valoare de 1,88 de miliarde de dolari (1,53 de miliarde de euro), iar pe locul trei, la egalitate, grupările New York Yankees (baseball) şi Dallas Cowboys (fotbal american), cu 1,85 de miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro). Forbes a estimat că echipa de fotbal american Washington Redskins valorează 1,56 de miliarde de dolari (1,27 de miliarde de euro), cu care se clasează pe locul V în această ierarhie. În Top 10 mai figurează două cluburi de fotbal, FC Barcelona, pe locul 8, cu o valoare estimată la 1,31 miliarde de dolari (1,06 miliarde de euro) şi Arsenal Londra, pe locul 10, cu 1,29 miliarde de dolari (1,05 miliarde de euro).

Retrageţi distincţia lui Blatter!   


Mai mulţi politicieni germani cer să i se retragă preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, Ordinul de Merit, cea mai înaltă distincţie a statului german, pentru atitudinea sa în cazul scandalului de corupţie în care este implicat forul fotbalistic mondial. "S-a dovedit că Sepp Blater face parte din sistemul endemic de corupţie al FIFA . De aceea trebuie să i se retragă Ordinul de Merit german", a declarat deputatul european Reinhard Butikofer cotidianului Die Welt. "Dacă domnul Blatter continuă să nu ofere explicaţii în afacerea mitei, atunci trebuie analizată posibilitatea de a i se retrage Ordinul de Merit german. S-a probat că funcţionari ai FIFA au fost mituiţi, iar domnul Blatter avea cunoştinţă de aşa ceva", a afirmat un lider al grupului parlamentar social-democrat (SPD), Thomas Oppermann.  Blatter a a primit Ordinul de Merit în 2006, din partea cancelarului Angela Merkel, după ce Germania a primit organziarea Cupei Mondiale din acelaşi an


Metsu, în locul lui Maradona


Tehnicianul francez Bruno Metsu a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei Al Wasl (Emiratele Arabe Unite), înlocuindu-l pe argentinianul Diego Armando Maradona. Oficialii clubului au refuzat să facă vreo precizare în privinţa contractului, anunţand că toate detaliile vor fi făcute publice în cateva zile într-o conferinţă de presă de prezentare a lui Bruno Metsu. Antrenorul francez a pregătit naţionala Emiratelor Arabe Unite şi a caştigat Cupa Golfului în 2007. Înainte, el a pregătit o altă echipă arabă, Al Ain, alături de care a caştigat Liga Campionilor Asiei în 2003. Metsu a pregătit şi naţionala Qatarului, iar în luna martie a fost demis de la formaţia Al Gharafa (Qatar). În 2002, la Cupa Mondială din Coreea şi Japonia, Bruno Metsu a condus echipa Senegalului, calificată în sferturile de finală.


Ninis a semnat cu Parma


Mijlocaşul echipei Panthinaikos Atena, Sotiris Ninis a semnat, ieri, un contract pe patru sezoane cu formaţia FC Parma, informează site-ul oficial al UEFA. "Sunt fericit şi mulţumit că am semnat cu FC Parma. Oamenii de aici au crezut în mine deşi am fost accidentat la ligamente în sezonul trecut. Pentru un fotbalist este important să ştie că are suportul clubului. Vreau să mă revanşez faţă de clubul Parma prin prestaţii cat mai bune în teren", a declarat Ninis, în varstă de 22 de ani. Internaţionalul grec a făcut parte din lotul prezent la Campionatul European din Ucraina şi Polonia şi este cel mai tanăr marcator din istoria naţionalei, el înscriind la varsta de 18 ani. Ninis a debutat la Panathinaikos Atena în 2007, la varsta de 16 ani, şi a marcat zece goluri în 88 de meciuri jucate în campionatul Greciei.

Bin Hammam a fost suspendat


Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) a anunţat că l-a suspendat pentru 30 de zile pe preşedintele forului, Mohamed Bin Hammam din Qatar, bănuit de încălcarea codului etic şi de corupţie. Într-un comunicat publicat luni seară, pe site-ul său oficial, AFC a anunţat că l-a suspendat pe preşedintele forului după un audit al finanţelor confederaţiei.  Auditul a fost efectuat cu privire "la evenimentele din jurul negocierilor şi derulării anumitor contracte, precum şi asupra tranzacţiilor financiare efectuate în şi din conturile AFC şi cele personale ale lui Bin Hamman pe durata mandatului său", a precizat comunicatul.  El este bănuit de încălcarea codului de etică, de corupţie, de conflict de interese şi de primirea de cadouri şi alte foloase necuvenite. Hamman se apără de mai multe luni de acuzaţiile potrivit cărora a încercat să cumpere voturile delegaţilor FIFA, în timpul campaniei din 2011 pentru alegerea preşedintelui forului fotbalistic mondial, funcţie la care candida împotriva lui Joseph Blatter.


Dream Team, sub ochii lui Obama


Echipa masculină de baschet a SUA a învins, luni seară, la Verizon Center din Washington, cu scorul de 80-69, formaţia Braziliei, într-un meci de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Londra, la care a asistat şi preşedintele american Barack Obama. Şeful statului american a estimat că Dream Team-ul din 1992, medaliat cu aur la JO de la Barcelona, ar fi bătut Dream Team-ul care urmează să evolueze la Londra. Totuşi, el a precizat că actuala naţională a SUA este "o mare echipă, cu talente deosebite". "Nu există niciun motiv pentru care să nu cucerim aurul la Londra. Trebuie să ne concentrăm pe acest obiectiv", a spus Obama, la pauză, într-un interviu acordat ESPN. Împotriva Braziliei, echipa SUA s-a pornit mai greu, fiind condusă la prima pauză cu 27-17. Totuşi, evoluţia americanilor s-a îmbunătăţi şi “yankeii” s-au impus cu 80-60, cu 30 de puncte reuşite de LeBron James. "Să nu uităm că mulţi jucători brazilieni evoluează în NBA. Au o echipă bună şi băieţilor noştri le-a luat ceva timp să-şi intre în ritm", a adăugat Obama, un fan al baschetului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.