Sport

Vlad Dulcescu, campion balcanic la ştafetă

Dan Chiriac
15 iul 2012 872 vizualizări
Sportivul pregătit de Fănel Iliescu a caştigat proba de 4X400 de metri, împreună cu trei colegi de la alte cluburi din ţară

Performanţă deosebită pentru atletismul focşănean. Sportivul Vlad Dulcescu, de la CS Unirea Focşani, a devenit campion balcanic la ştafetă, la balcaniada rezervată juniorilor doi. Atletul pregătit de Fănel Iliescu a făcut parte din ştafeta de 4X400 de metri a Romaniei, alergand în schimbul doi. Romania a terminat prima cursa, trecand linia de sosire înaintea unor echipe foarte bune. Este pentru al doilea an la rand cand ştafeta Romaniei obţine medalie la campionatele balcanice. Dulcescu a confirmat forma bună în care se află. În urmă cu două săptămani acesta a devenit campion naţional la 400 de metri garduri, la Bucureşti. Balcaniada de juniori doi s-a desfăşurat la finalul săptămanii trecute la Belgrad. Atletismul vrancean a obţinut la această competiţie un alt rezultat meritoriu. Adjudeanul George Zaharia a concurat la aruncarea suliţei, în compania unor sportivi foarte puternici. Sportivul pregătit la CSS Adjud de Ion Ciortan a terminat cursa pe poziţia a patra, fiind la un pas de podiumul balcanic. Zaharia a reuşit în acest an să devină vicecampion naţional la juniori II, după un concurs foarte bun făcut la Bucureşti. Zaharia promite rezultate asemănătoare, la anul, cand va fi junior I.

Ultimul act al sezonului de vară: naţionalele de juniori mari

Atleţii vranceni se pregătesc deja pentru următoarea competiţie, naţionalele rezervate juniorilor mari. Întrecerile vor avea loc la finalul acestei săptămani, la Bucureşti, pe stadionul “Iolanda Balaş-Soter”. Atleta Nicoleta Coman, de la LPS Focşani, va alerga în proba de 3.000 metri obstacole. Vlad Dulcescu va încerca să repete evoluţia bună de la Balcaniadă, urmand să alerge în proba favorită, cea de 400 metri garduri. În proba de 800 de metri masculin Cosmin Musteaţă şi Cătălin Voicu sunt speranţele Focşaniului la o medalie. Primul este legitimat la LPS Focşani, iar Voicu are dublă legitimare LPS - Steaua Bucureşti. Voicu se numără printre favoriţi pentru obţinerea unei medalii. Roberta Anghel, CSM Focşani 2007, poate aduce la randul său o medalie de la Bucureşti. CSS Adjud va avea reprezentanţi la aruncarea suliţei. De la începutul acestui an atleţii vranceni au luat parte la toate competiţiile importante, obţinand medalii naţionale sau balcanice. Alergătorii din Focşani sau suliţaşii din Adjud au arătat că acest sport are viitor şi în Vrancea. Sportivii de la LPS Focşani sunt pregătiţi de Gicu Alecsandrescu, iar cei de la LPS Focşani de Ştefan Munteanu. La CSS Adjud, de buna pregătire a atleţilor se ocupă Gheorghe Catrinescu şi soţii Camelia şi Ioan Ciortan. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.