Sport

Mozaic sportiv: Rapid va juca cu MyPa

Ziarul de Vrancea
13 iul 2012 1030 vizualizări
Echipa Rapid Bucureşti va întalni formaţia Myllykosken Pallo-47 în turul doi preliminar al Ligii Europa, după ce finlandezii au eliminat, în primul tur preliminar al competiţiei, gruparea galeză Cefn Druids AFC.

MyPa s-a impus, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (3-0), în manşa secundă a primului tur preliminar al Ligii Europa. Golurile finlandezilor au fost marcate de Nongotamba ('25), Saxman ('37), Williams ('44), O'Neill ('47) şi Opoku ('70). În tur, în Ţara Galilor, scorul a fost egal, 0-0. În turul doi preliminar al Ligii Europa, Rapid Bucureşti va juca prima manşă pe teren propriu, la 19 iulie (ora 20:30), returul fiind programat la 26 iulie, în Finlanda. Partida tur va fi condusă de arbitrul grec Stavros Tritsonis.


Sorana merge în sferturi


Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 9 şi locul 43 WTA, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Stanford (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 640.000 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei. Sorana a învins-o, în turul doi, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi 14 minute, pe Zheng Saisai, ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-loser şi poziţia 188 în ierarhia mondială. În sferturile de finală, Sorana Cîrstea o va întalni pe Dominika Cibulkova (Slovacia, 15 WTA), favorita numărul 3, care a învins-o cu 6-1, 6-3 pe japoneza Erika Sema (137 WTA)


Timişoara pierde la TAS


Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins solicitarea clubului SC FC Timişoara SA în contradictoriu cu Federaţia Romană de Fotbal, prin care gruparea bănăţeană solicita daune în valoare de trei milioane euro, în cazul Dare Vrsic, informează site-ul oficial al FRF.  Mai mult decat atat, SC FC Timişoara SA a fost obligată la plata către FRF a sumei de 3.000 franci elveţieni, cheltuieli de judecată. FC Timişoara s-a adresat TAS cerand despăgubiri de trei milioane de euro, după ce FRF a eliberat, din greşeală, certificatul internaţional de transfer în cazul jucătorului sloven Dare Vrsici, în condiţiile în care acesta se mai afla sub contract cu gruparea bănăţeană.


Schimb Galcev – Platini


Mijlocaşul bulgar Boris Galcev, care a evoluat ultima oară la ŢSKA Sofia, a semnat, ieri, un contract valabil doi ani cu FC Dinamo, cu drept de prelungire pe încă un sezon, a anunţat pe site-ul oficial secretarul general al clubului bucureştean, Bogdan Bălănescu. Noul jucător dinamovist a declarat că transferul este un pas important în cariera sa. " Mă bucur că am venit la o echipă mare a Romaniei, cu suporteri deosebiţi, după cum mi-a povestit Florentin Petre. Sper să mă acomodez cat mai repede şi să răsplătesc pe teren încrederea pe care mi-au oferit-o toţi cei care m-au sfătuit să vin la Dinamo", a afirmat mijlocaşul.  Totodată, mijlocaşul Michel Platini Mesquita a fost transferat definitiv de FC Dinamo la Ţ
ŢSKA Sofia. Boris Galcev, în varstă de 28 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile PFC Bansko, Pirin Blagoevgrad şi ŢSKA Sofia. De asemenea, Galcev are două selecţii în echipa naţională a Bulgariei.


Un loc VIII, la juniori


Atleta Adelina Elena Panaet s-a clasat, ieri, pe locul opt în finala probei de 3.000 metri obstacole de la Campionatele Mondiale de juniori de la Barcelona, informează site-ul oficial al competiţiei. Panaet a încheiat cursa cu timpul de zece minute, 19 secunde şi 34 de sutimi. Medalia de aur i-a revenit kenyencei Daisy Jepkemei (9:47.22), în timp ce pe următoarele două poziţii s-au clasat etiopianca Tejinesh Gebisa (9:50.51) şi kenyanca Stella Jepkosgei Rutto (9:50.58).


Trei arbitri romani în Liga Europa


Arbitrii Marius Avram, Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs vor conduce la centru meciuri din turul doi preliminar al Ligii Campionilor şi al Ligii Europa. Avram va arbitra partida dintre echipa azeră Neftci Baku şi formaţia georgiană FC Zestafoni, din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Meciul va avea loc în 17 iulie, de la ora 19.00. Haţegan va conduce întalnirea dintre echipa bielorusă Şahtior Soligorsk şi formaţia austriacă SV Ried, din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa. Partida se va disputa la 19 iulie, de la ora 19.30. Kovacs va arbitra meciul dintre echipa bosniacă NK Siroki Brijeg şi formaţia irlandeză Saint Patrick's Athletic, tot din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa. Întalnirea este programată în 19 iulie, de la ora 22.00.


Finală Spania – Grecia


Echipele naţionale under-19 ale Spaniei şi Greciei s-au calificat, ieri, în finala Campionatului European din Estonia, după ce au eliminat, în semifinalele competiţiei, reprezentativele Franţei şi Angliei. Spania a învins, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, Franţa, iar Grecia a trecut, cu scorul de 2-1 după prelungiri, de Anglia. Finala Campionatului European under-19 va avea loc duminică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.