Sport

Futsalul trece la CSM Focşani

Dan Chiriac
13 iul 2012 714 vizualizări
Soarta exactă a echipei se stabileşte la şedinţa de luni dimineaţă

Echipa de futsal din Focşani nu moare! Consiliul Local Focşani caută soluţii pentru că singura formaţie din liga întai să existe în continuare. După ce consilierii locali focşăneni au aprobat în şedinţă din luna iunie desfiinţarea secţiilor de fotbal şi futsal de la CSM Focşani 2007, mulţi au crezut că fotbalul în sală va dispărea. Decizia consilierilor a venit după ce Fereaţia Romană de Fotbal a impus cluburilor de drept public să se transforme în structuri private. Situaţia echipei de futsal va fi rezolvată luni, în urma şedinţei la care vor participa mai mulţi oameni de afaceri din oraş. Echipa de futsal va activa tot în cadrul clubului CSM Focşani, la fel ca şi fotbalul. Consiliul Local va acorda bani celor două formaţii în baza proiectelor de finanţare. Totodată, oamenii de afaceri ar urma să completeze bugetul celor două echipe. De asemenea, echipele de juniori republicani, care activau sub tutela clubului CSM Focşani 2007, vor trece la CSM Focşani şi vor juca şi în campionatul următor. După cum se ştie, luni dimineaţă este programată şedinţa la care se va stabili modul în care va funcţiona noul club. Este posibil să se stabilească şi noua structură de conducere, din care ar putea face parte reperezentanţii Primăriei şi Consiliului Local, dar şi oameni de sport. După cum se ştie în 2010, echipa de futsal a jucat finala Cupei Romaniei, pierdută, 4-6, cu City’us Tg. Mureş. Cele două formaţii s-au întîlnit ulterior şi în finala Supercupei Romaniei, cîştigată tot de mureşeni. În ediţia următoare, CSM Focşani a ajuns în semifinalele cupei, dar a dat tot de echipa din Tg. Mureş, care se confundă cu naţionala Romaniei şi are în componenţă jucători brazilieni şi portughezi. Echipa de futsal a jucat în ultimii ani în play-off-ul ligii întai, fiind la un pas de semifinale, în campionatul trecut. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.