Sport

Premieră la Supercupa Romaniei

Ziarul de Vrancea
12 iul 2012 676 vizualizări
Întalnirea pentru Supercupa Romaniei la fotbal, programată, sambătă, între CFR Cluj şi Dinamo, va fi condusă în premieră de o brigadă formată din şase arbitri romani, informează, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. Brigada este compusă din: Ovidiu Haţegan (central), Cristian Nica şi Aurel Oniţă (ambii asistenţi), Adrian Cojocaru. Partida se va disputa, sambătă, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti şi va fi transmisă în direct de Pro TV

 S-a dus calificarea baschetbalistelor
Naţionala de baschet feminin a Romaniei a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de reprezentativa Spaniei, scor 54-68 (27-38), în penultimul meci din grupa D a preliminariilor CE din 2013. Romania nu mai are vreo şansă de calificare, aflandu-se pe locul 4, cu 9 puncte, după şapte partide în grupa D, înaintea ultimei dispute, cu Bulgaria, în 14 iulie (la Targovişte).  Spania (14 puncte) şi Suedia (13 puncte) sunt echipele calificate la turneul final din grupa D, înaintea ultimei etape.  Turneul final al CE din 2013 va avea loc în Franţa (15-30 iunie 2013).



Mijlocaşul hondurian al echipei US Palermo, Edgar Alvarez,  a refuzat transferul la formaţia Dinamo Bucureşti, deşi cele două cluburi ajunseseră la un acord, a anunţat, joi, site-ul calciomercato.it. Alvarez, în varstă de 32 de ani, evoluează la Palermo din vara anului 2001, cand a fost achiziţionat de la echipa AS Bari. Edgar Anthony Alvarez Reyes a mai jucat în cariera sa la formaţiile Platense, Penarol Montevideo, Cagliari, AS Roma, Messina, Livorno şi Pisa. El a jucat 52 de meciuri şi a marcat trei goluri la naţionala Hondurasului, pentru care a participat la Cupa Mondială din 2010.


Fotbalist mediocru, sprinter de clasă


Englezul Adam Gemili, în varstă de 18 ani, fost fotbalist de liga a patra, a devenit campion mondial de atletism juniori în proba de 100 de metri, miercuri seară, la Barcelona.  Gemili a parcurs cei 100 de metri în 10,05 secunde, un record al campionatelor mondiale de juniori. Aceasta este a doua performanţă europeană a sezonului, după cele 10,04  secunde reuşite de francezul Christophe Lemaître, în luna mai, la Roma. Gemili, medaliat cu argint la Campionatele Europene pentru juniori, în 2011, şi calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, juca anul trecut la o echipă din a patra ligă engleză de fotbal.


Maradona vrea dragoste cu sila


Fostul fotbalist argentinian Diego Maradona, demis marţi din funcţia de antrenor al echipei Al-Wasl, a declarat că el nu este de acord cu decizia conducerii clubului, subliniind că îşi doreşte să rămană la conducerea tehnică a formaţiei din Dubai. "Este lamentabil. Clubul a dat publicităţii o declaraţie cu care un sunt de acord, deoarece eu doream şi doresc să răman la conducerea Al-Wasl", a spus Maradona la Buenos Aires. Maradona, în varstă de 51 de ani, fusese confirmat în funcţie la 19 iunie, de noul preşedinte, Mohammed Ben Fahd. însă echipa sa a terminat pe locul opt în sezonul trecut şi a fost eliminată în sferturile cupelor naţionale. Argentinianul, în funcţie din iunie 2011, mai avea un an de contract.


Maria de Villolta se reface


Pilotul echipei Marussia Maria de Villota, rănită grav în timpul unei sesiuni de teste înaintea Grand Prix-ului Marii Britanii, "se reface într-un mod remarcabil" şi "vorbeşte cu familia sa", a anunţat, miercuri seară, team-ul de Formula 1. La opt zile după accident, femeii în varstă de 32 de ani "nu i se mai fac perfuzii", la spitalul Addenbrooke's în care este internată, pilotul părăsind luni secţia de neurologie - terapie intensivă. Ea "comunică liber cu familia sa şi cu echipa medicală".  Maria de Vilota a fost operată deja de două ori, prima dată imediat după accident, intervenţie care a durat mai multe ore, iar a doua oară vineri, la faţă. De atunci, ea a făcut "progrese mici dar semnificative", conform Marussia. Maria de Villota, în varstă de 32 de ani, pilot de teste la echipa Marussia, şi-a pierdut un ochi în accidentul suferit marţea trecută. Ea s-a rănit grav după ce a lovit un camion în timp ce rula, cu un monopost de Formula 1 pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra.


Khan şi-a recuperat centura


Pugilistul britanic Amir Khan şi-a recuperat titlul WBA la categoria superuşoară, astfel că va boxa, sambătă, la Las Vegas, cu americanul Danny Garcia, într-un meci de unificare a centurilor WBA şi WBC. Khan a pierdut titlul WBA în decembrie, cand a boxat cu americanul Lamont Peterson, în urma unei decizii controversate, iar în luna mai ar fi trebuit să aibă loc o revanşă, dar între timp Peterson a fost depistat pozitiv cu testosteron. WBA l-a anunţat, miercuri, pe Amir Khan, vicecampion olimpic în 2004, că a reprimit centura.


Suporteri împuşcaţi în Brazilia


Opt suporteri ai echipei Palmeiras, care sărbătoreau miercuri noapte, la Sao Paolo, caştigarea Cupei Braziliei, au fost asasinaţi cu focuri de armă, informează Gazzetta dello Sport. Poliţia braziliană a informat că oameni pe motociclete şi în maşini au tras cu arme de foc în direcţia suporterilor formaţiei Palmeiras. Forţele de ordine nu au efectuat nicio arestare pană în acest moment, dar nu exclude varianta ca atacatorii să fie fani ai echipei Corinthians, marea rivală din oraş a celor de la Palmeiras. Conform cotidianului brazilian O Globo, cateva rude ale celor ucişi au afirmat că acest atac nu are nicio legătură cu fotbalul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.