Sport

Efective pentru Londra

Ziarul de Vrancea
11 iul 2012 491 vizualizări
In lotul olimpic american, femeile au depăşit bărbaţii la număr * China are un lot restructurat

Statele Unite ale Americii vor merge la Jocurile Olimpice cu o delegaţie de 530 de sportivi, în care, pentru prima oară, sunt mai multe femei decat bărbaţi. Comitetul Olimpic american (USOC), care a anunţat lista sportivilor, a precizat că 269 de femei şi 261 de bărbaţi vor reprezenta SUA în 25 din cele 26 de discipline din programul olimpic (handbalul este singura excepţie). Dintre aceşti sportivi, 228 au deja o experienţă olimpică, iar şapte dintre ei vor participa la a cincea Olimpiadă: Amy Acuff (atletism) Phillip Dutton şi Karen O'Connor (echitaţie), Khatuna Lorig (tir cu arcul), Emil Milev şi Kim Rhode (tir) şi Danielle Scott-Arruda (volei). Karen O'Connor, 54 de ani, va fi sportiva americană cea mai în varstă, iar înotătoarea Katie Ledecky, 15 ani, va fi cea mai tanără. Printre americanii de la Londra, 76 au fost deja campioni olimpici, adică aproape 15 la sută din delegaţie.
Michael Phelps va deveni cel mai medaliat sportiv din istoria JO dacă va caştiga trei medalii în Marea Britanie. Înotătorul din Baltimore ar putea s-o depăşească astfel pe Larisa Latînina, care deţine 18 medalii olimpice. Phelps, în varstă de 27 ani, a cucerit pană în prezent 16 medalii, între care 14 de aur, la ultimele două ediţii ale JO, din 2004 (Atena) şi 2008 (Beijing).
*China a prezentat oficial lista sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra din această vară, 396 în total, între care figurează 30 de medaliaţi cu aur la Beijing, şi a căror principală misiune va fi apărarea locului 1 pe naţiuni în clasamentul pe medalii cucerit în 2008. Spre deosebire de Jocurile anterioare, echipa olimpică chineză a fost în mare măsură restructurată, astfel încat circa două treimi dintre sportivi vor disputa în capitala britanică pentru prima oară Jocurile Olimpice. Atletul Liu Xiang, medaliat cu aur în 2004 şi marea decepţie din 2008 după ce a renunţat să participe în proba de 110 m garduri, va fi starul incontestabil al echipei după ce a efectuat un program complet de recuperare în urma mai multor operaţii. Delegaţia chineză va fi mai mică decat la Beijing (2008), cand China a numărat 639 de sportivi, în timp ce la Atena (2004) delegaţia a numărat 384 de sportivi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.