Sport

Mozaic sportiv: Încă o victorie a lui Mititelu

Ziarul de Vrancea
10 iul 2012 666 vizualizări
Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte excepţia de nelegalitate a regulamentelor fotbalistice invocată de FC Universitatea Craiova, declarand nelegal şi neconstituţional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal.

Articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal prevede că "Deciziile Comisiei de Recurs a FRF/LPF sunt definitive şi executorii şi pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului în condiţiile arătate de statutul FRF". Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, putand fi atacată cu recurs la ICCJ. La 25 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărată de Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal în 20 iulie 2011. FRF poate contesta această sentinţă, dar trebuie să reînscrie imediat echipa în campionat. FRF a exclus clubul Universitatea Craiova pentru că s-a adresat instanţelor civile în loc să se adreseze TAS.

Radu a scăpat de o belea


Fundaşul Ştefan Radu şi clubul său Lazio au fost achitaţi de Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) în cazul presupusului salut nazist făcut de fotbalistul roman la adresa fanilor formaţiei romane. Ştefan Radu a fost deferit, la 19 iunie, Comisiei de Disciplină pentru că a salutat galeria echipei Lazio cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu formaţia SSC Napoli, din 7 aprilie.  "Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mana dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz", se arăta în comunicatul de atunci al FIGC.

ALRO s-a desfiinţat


Echipa de fotbal CS ALRO Slatina s-a desfiinţat, decizia fiind comunicată jucătorilor chiar la reunirea lotului de preşedintele clubului, Jean Niţulescu. Echipa s-a desfiinţat pentru că autorităţile locale şi judeţene nu o mai susţin financiar. Preşedintele Jean Niţulescu i-a anunţat pe jucători că începand cu data de 1 iulie, toţi jucătorii au devenit liberi de contract şi îşi pot căuta alte angajamente.  Autorităţile locale nu mai finanţează echipa ALROP, dar vor direcţiona banii către FC Oltul Slatina, o altă echipă de liga a doua, care joacă în Slatina şi care are şi finanţare din mediul privat.


Ciclist arestat în Turul Franţei


Ciclistul francez al echipei Cofidis Remy Di Gregorio a fost arestat, ieri, pentru o prezumtivă afacere de dopaj, în urma unei descinderi a poliţiei la hotelul unde era cazat sportivul în ziua de pauză din Turul Franţei. Operaţia aparţine poliţiei, jandarmeriei şi Oficiului central de sănătate publică, iar judecătorul Annaick Le Goff a evocat "prezumţia de dopaj". Acest dosar a fost deschis anul trecut, cand Di Gregorio era la formaţia Astana. Pe cand rula la echipa kazahă, Di Gregorio a caştigat o etapă în cursa Paris-Nisa şi a ocupat locul 39 în Turul Franţei. Remy Di Gregorio, în varstă de 26 de ani, este audiat în acest moment la Marsilia, în timp ce alte două persoane au fost plasate în arest preventiv în acest caz. Sportivul francez, care a plecat de la Astana în 2011, a fost reţinut în urma unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu prezumtivii furnizori ai reţelei de dopaj.


Wilshere joacă la pariuri


Internaţionalul englez al formaţiei Arsenal, Jack Wilshere, a primit un avertisment din partea UEFA pentru că a lăsat să se înţeleagă pe contul său de Twitter că a pariat pe unul din meciurile susţinute de echipa sa în Liga Campionilor. "Jucătorul a fost avertizat deoarece nu a respectat principiile care garantează integritatea meciurilor din competiţie. Sancţiunea se limitează la un avertisment", a declarat un purtător de cuvant al UEFA. În decembrie, înainte de meciul Olympiakos-Arsenal (3-1) din grupele Ligii Campionilor, Whilshere a scris pe Twitter că a "meritat să rişte 10 lire sterline (12,6 euro) pe faptul că prietenul şi coechipierul său Emmanuel Frimpong va fi primul marcator al partidei". Cand acesta nu a marcat, Whilshere, indisponibil pentru acest meci, a publicat un al doilea mesaj: "Frimmy nu m-a ajutat să caştig banii". Într-un al treilea mesaj, jucătorul de 20 de ani a precizat că "doar a glumit" şi a afirmat: "Nu am pariat pe acest meci, ştiu că nu am dreptul".


Ronaldinho, mătrăşit de Coca Cola


Brazilianul Ronaldinho a pierdut contractul cu firma Coca Cola, care îi aducea 742.500 de dolari pe an, deoarece a apărut la o conferinţă de presă avand alături cutii de Pepsi, a anunţat O Estado de São Paulo. "Faptul că jucătorul a apărut avand în faţă cu Pepsi a fost «cireaşa de pe tort» pentru Coca Cola, dar cu siguranţă nu a fost singurul motiv al rezilierii", a declarat şeful biroului de marketing, Marcelo Pontes. Apariţia lui Ronaldinho avand în faţă cutii de Pepsi a fost la 4 iunie, cand jucătorul a fost prezentat oficial la Atlético Mineiro, unde a fost transferat de la Flamengo. Potrivit lui Pontes, jucătorul "nu mai este un star şi numele îi apare doar la ştiri negative.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.