Sport

Petre Plopeanu despre CSM Focşani 2007: “Toată lumea se gandeşte la deconturi, nu la rezultate!”

Laurențiu Muscalu
9 iul 2012 2499 vizualizări
Petre Plopeanu, şeful Comitetului director de la CSM Focşani 2007, crede că managementul clubului municipalităţii este unul defectuos u şeful clubului se apără şi spune că a ieşit bine în urma controlului făcut de Curtea de Conturi u suspectat că avantajează echipa de volei, pe care o pregăteşte, Rădulescu se apără amintind că respectiva ar putea juca din nou în prima ligă

Chiar dacă în cei peste cinci ani de la înfiinţarea clubului municipal s-a lăfăit în bani şi a cheltuit zeci de milliarde de lei, directorul Marian Rădulescu se vaită că nu are fonduri suficiente. Din ce în ce mai multe voci susţin că acesta nu a dovedit că merită să conducă un club unde se cere performanţă şi se "pompează" bani publici. Directorul CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu, ar trebui să demisioneze şi să lase locul unui manager care să ştie să aducă la club sponsori puternici pentru a face performanţă, nu să se vaite continuu că nu primeşte bani suficienţi de la Consiliul Local, sugerează unii dintre colaboratorii săi. Directorul CSM Focşani, profesorul Marian Rădulescu, ridică din umeri cand vine vorba de rezultatele secţiilor pe care le conduce. În fiecare an au existat rectificări de buget şi problemele financiare s- au rezolvat, dar rezultatele au fost sub aşteptări. Doar echipa de futsal a mai salvat din onoarea clubului, reuşind să ajungă în finala Cupei Romaniei. În rest, rezultatele nu contează pe plan naţional, în ce priveşte sportul de echipă. "Nu am buget pentru performanţă”, asta spune Marian  Rădulescu, ori de cate ori este invitat să justifice investiţiile primăriei în Clubul Sportiv Municipal.  


Petre Plopeanu: "Toţi vor să-şi tragă mălaiul"
 
Profesorul Petre Plopeanu, directorul Comitetului Director al CSM 2007 Focşani, a fost printre puţinii oameni de sport din Vrancea care a atras atenţia la "combinaţiile" pe care le face Marian Rădulescu şi echipa lui. Chiar şi în aceste condiţii, scaunul lui Rădulescu nu s-a clătinat. Dacă şeful său direct, Petre Plopeanu, a atras atenţia în mod public despre neregulile care sunt la CSM 2007 Focşani şi nimeni nu s-a sinchisit să ia măsuri, asta arată dezinteresul cu care sunt privite investiţiile care se fac pe banul public. "Toată lumea de la CSM 2007 se gandeşte la deconturi. Nu sunt interesaţi de rezultate şi locul din clasament, ci de cum să-şi tragă mălaiul. Sunt lucruri evidente. Am atras atenţia de multe ori şi văd că nu s-a făcut mare lucru. Managementul clubului muncipal este defectuos. Performanţa este zero la acest club", a declarat Plopeanu. Acesta a atras atenţia şi la modul în care se transferă sportivii de la club. "După ce municipalitatea a investit bani în jucătorii tuturor secţiilor, unii dintre ei au plecat liberi de contract. Vezi cazul Marian Stan de la handbal plecat la Vaslui. Şi de la volei au plecat sportive. Trebuie să fim informaţi despre toate aceste lucruri care ţin de managementul clubului. Este vorba de banii publici şi nu ne jucăm aici", a mai adăugat Plopeanu.

Facturi pentru medicamente, dar sportivii nu primesc o aspirină
 
Nu de puţine ori, Marian Rădulescu a fost contrat de antrenori şi chiar de sportivi, aceştia atrăgandu-i atenţia că se duc prea mulţi bani pe transport şi medicaţie. "Există facturi de zeci de milioane de lei pentru medicaţie, dar noi, sportivii, nu am văzut nici măcar o aspirină. Nu cred că banii se cheltuie doar pe ceea ce trebuie. De aceea bugetul este insuficient", s-au plans fotbaliştii de la CSM, sub protectţia anonimatului. În lumea fotbalului este cunoscut şi conflictul dintre Valentin Toader şi directorul Marian Rădulescu. Jucătorul CSM-ului a fost unul dintre puţinii sportivi care i-au atras atenţia lui Rădulescu că dă salariile în mod preferenţial. "Nu uitaţi că aveţi la club mai multe secţii, nu numai voleiul. Noi nu avem ce pune pe masă şi fetele de la volei caştigă salarii de milioane", l-a atacat Toader pe Rădulescu în campionatul trecut.

“Ştiu că sunt unii care vor să desfiinţeze voleiul”

Directorul CSM Focşani 2007 se apără şi respinge toate acuzaţiile ce îi sunt aduse. Rădulescu a menţionat că în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la club nu au fost găsite nereguli. Cat despre acuzaţiile că ar avantaja echipa de volei, pe care o antrenează, directorul spune că este singura care ar putea intra în prima ligă. “Consiliul Local decide ce se întamplă la acest club. Nu ştiu dacă este nevoie să se renunţe la o parte din secţiile sportive pe care le avem, atata timp cat Consiliul Local a înfiinţat una nouă, cea de rugby. Cat despre declaraţia cu deconturile, nu sunt probleme. Am avut un control de la Curtea de Conturi şi un audit de la Primărie şi nu au fost găsite nereguli. Ştiu că sunt mulţi care vor să desfiinţeze echipa de volei, dar îi anunţ că aceasta este singura din acest club care poate intra în liga naţională. Pentru acest sezon este un loc vacant, dar ne vom bate la promovare pentru anul viitor. CSM 2007 Focşani va merge în continuare pe aceeaşi linie, cea a performanţei", ne-a declarat Marian Rădulescu, directorul de la CSM Focşani. (Laurenţiu MUSCALU)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu, acum 4278 zile, 22 ore, 15 minute, 30 secunde
Ar trebui ca toate disciplinele sportive sa se autofinanteze, nu sa manance banul public, acesta intrand nu de putine ori in buzunarele largi si adanci ale unora;cat despre rezultate ce sa mai citeste integral
catani, acum 4279 zile, 10 ore, 37 minute, 49 secunde
In sfarsit a aparut si un ziarist care sa scrie ceva despre problemele grave si reale din sportul vrancean, nu doar sa prezinte niste echipe si niste amarate de rezultate. Ideea e sa nu te opresti cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.