Sport

Cu Vestergaard la comandă

Ziarul de Vrancea
9 iul 2012 1062 vizualizări
Antrenorul danez a condus ieri prima şedinţă de pregătire cu handbalistele de la Oltchim

Pprintre ele, s-a antrenat şi Cristina Neagu
Tehnicienii campioanei Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, Jakob Vestergaard, Mette Klit şi Steluţa Luca au condus, ieri, primul antrenament după pauza competiţională, la reunirea echipei fiind prezente 13 handbaliste: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Iulia Managarova, Ramona Farcău, Oana Manea, Adina Fiera, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Aurelia Brădeanu, Alexandrina Barbosa, Daniela Băbeanu, Adriana Nechita şi Iulia Curea. La reunire nu au fost prezente, însă, o serie de vedete ale echipei valcene. Exceptandu-le pe Managarova şi Barbosa, toate celelalte jucătoare străine sunt la loturile naţionale de unde provin pentru pregătirea şi partiociparea la Jocurile Olimpice de la Londra. Amandine Leynaud şi Allison Pineau vor evolua la Londra pentru naţionala Franţei, Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic pentru Muntenegru, în timp ce Silvia Navarro şi Ekaterina Vetkova se vor afla în loturile Spaniei, respectiv Rusiei. Toate se vor prezenta la Ramnicu Valcea la jumătatea lunii august. La antrenamente a fost prezentă şi Cristina Neagu, care s-a pregătit normal în prima parte a reunirii, apoi a mers separat în sala de forţă pentru antrenamente specifice. Interul Oltchimului nu a mai jucat un meci oficial din vara anului 2011, atunci cand s-a operat la umă. "Va fi Olimpiada şi unele jucătoare trebuie să joace pentru naţionala lor. Suntem obişnuiţí cu asta, e un început bun, aşteptăm să se termine Olimpiada şi să le avem pe toate aici. CristinaNeagu s-a antrenat azi, trebuie să avem grijă de ea, vom vedea cum se descurcă. Nu mai este nevoie de alte jucătoare, lotul care este aici este excelent, este un lot omogen, nu vreau să ţin pe tuşă jucătoarele care le am, vor juca cele care sunt ", a afirmat tehnicianul danez.
În ceea ce priveşte grupa din care va face parte Oltchim, în Liga Campionilor, danezul crede că este una dificilă, dar că valcencele se vor califica: "Grupa noastră este una puternică, toate echipele sunt bune, dar cred că este o grupă din care ne vom califica. Hypo s-a descurcat mereu bine în Liga Campionilor. Sper ca va fi un avantaj faptul că sunt nordic şi cunosc Randers şi pe Byassen dacă se va califica, dar ele şi-au schimbat multe jucătoare anul acesta. Îîn Scandinavia există mari probleme financiare, multe handbaliste au plecat către est, spre Oltchim sau Krim. Dacă vrem să caştigăm trofeul, trebuie să le batem şi în deplasare, şi acasă." Danezul ştie şi care vor fi echipele care se vor lupta pentru trofeul Ligii Campionilor în sezonul competiţional 2012-2013: "Eu cred că sunt patru formaţii care au prima şansă la victoria finală: Oltchim, ET Györ, Larvik şi Krim Ljubljana. Depinde numai de noi să ieşim învingători", a încheiat Vestergaard.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.