Sport

30,7%, rata şomajului în randul tinerilor vranceni

Ziarul de Vrancea
8 iul 2012 629 vizualizări
La nivel naţional, un sfert din tineri nu au de muncă

Şomajul în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani variază de la peste 36% în regiunea Centru la 11,9% în Nord-Est, media pe ţară fiind de 23,7%, în timp ce zona Bucureşti-Ilfov figurează cu o cotă de 22,2%, potrivit datelor prezentate săptămama trecută de Eurostat. Cel mai ridicat şomaj în rândul tinerilor, de 36,3%, se găseşte în regiunea Centru. La polul opus se află zona de dezvoltare Nord-Est - Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui - cu un şomaj de numai 11,9% în rândul tinerilor. Bucureşti-Ilfov, cea mai dezvoltată regiune economică a României, are un şomaj în rândul tinerilor de 22,2%, uşor sub media naţională. Regiunea Sud-Est - Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea - figurează cu o rată de 30,7%. Rata naţională a şomajului în rândul tinerilor, de 23,7%, este uşor peste media UE, de 21,4%.
Datele Eurostat se referă la anul 2011. Rata generală a şomajului din economia românească a fost în anul 2011 cu mult sub media UE, de 7,4% faţă de 9,6%. La nivel naţional, România se plasează aproape de media UE, cu un şomaj pe termen lung de 41,9%. Cele mai ridicate rate ale şomajului pe termen lung din UE se regăsesc în teritoriile off-shore franceze Guadalupe (82,1%), Guyana (77,6%) şi Martinica (76,8%), potrivit datelor Eurostat. Şomajul a crescut în UE şi în zona euro la cote istorice în luna mai, de 10,3%, respectiv 11,1%, pe fondul crizei datoriilor de stat, cu o economie în pragul recesiunii. România se află în jumătatea inferioară a clasamentului, cu un şomaj de 7,7%. Cele mai grave situaţii se găsesc în Spania, cu un şomaj general de peste 24%, şi Grecia - aproape 22%. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 4280 zile, 9 ore, 14 minute, 50 secunde
Pai poate o fi vreo legatura intre nivelui somajului in randul tinerilor si nivelul cunostintelor lor capatate in liceu. Sa luam un tanar care termina cu 10 cel mai bun liceu din Vrancea, sa zicem citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.