Sport

Blestemul finalei de la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
8 iul 2012 642 vizualizări
Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pierdut în ultimul act în faţa unui cuplu primit cu wild card * Serena Williams a caştigat turneul feminin, Viktoria Azarenka a revenit în fruntea clasamentului WTA

Deşi erau mari favoriţi în finala de dublu de la Wimbledon, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt, favoriţi numărul 5, au fost din nou învinşi în ultimul act. În mod cu totul neaşteptat, ei au cedat în faţa unui cuplu beneficiar al unui wild card, format din britanicul Jonathan Marray şi danezul Frederick Nielsen. Tecău şi Linstedt au caştigat primul set cu 6-4, l-au pierdut pe al doilea la acelaşi scor şi pe al treilea la tie-break (5-7), moment în care ploaia a întrerupt disputa, pentru 40 de minute, timp în care s-a tras acoperişul peste terenul central. La reluare romanul şi suedezul au trimis partida în setul decisiv, caştigand cu 7-6 (7-5), dar în final, Marray şi Nielsen s-au impus cu 6-3, partida durand în total trei ore şi 20 de minute. Finala de la Wimbledon 2012 este a treia consecutiv pierdută, după ce în ediţia 2010 au cedat în faţa perechii Jürgen Melzer / Philipp Petzscher (Austria / Germania – pe care l-au învins acum în semifinale), iar anul trecut, au fost înfranţi de gemenii americani Bob şi Mike Bryan. Acum “The Bryans” au cedat în semifinale tocmai neaşteptaţilor Marray şi Nielsen. Astfel, singurul roman caştigător la Wimbledon la dublu masculin, rămane Ilie Năstase, în 1973, alături de americanul Jimmy Connors.
Finala feminină de simplu a fost caştigată de Serena Williams, scor 6-1, 5-7, 6-2 cu poloneza Agnieszka Radwanska.  Meciul a fost întrerupt aproximativ 20 de minute după primul set, din cauza ploii, dar s-a putut relua destul de rapid. Acesta este al 14-lea titlu de Grand Slam pentru Serena Williams şi primul după cel din 2010, obţinut tot la Wimbledon. Serena Williams a mai caştigat turneul de la Wimbledon în 2002, 2003, 2009 şi 2010. Cu toate aceste succese, Serena se alătură surorii sale Venus în palmaresul turneului londonez. Cele două surori au caştigat zece din ultimele 13 ediţii ale competiţiei. Radwanska a ratat ocazia de a trece în fruntea ierarhiei WTA, dar va urca pe locul II. Liderul de pană acum, Maria Şarapova (Rusia) a fost înlocuit în fruntea clasamentului de Viktoria Azarenka. Jucătoarea din Belarus, caştigătoare la Australian Open în ianuarie, revine pe primul loc, poziţie pe care i-a cedat-o Mariei Şarapova după succesul acesteia de la Roland-Garros, în urmă cu o lună. Şarapova a fost eliminată la Wimbledon în optimi, în timp ce Azarenka a ajuns pană în semifinale. Serena Williams şi-a adăugat şi titlul la dublu feminin, la cateva ore după ce s-a impus şi la simplu. Surorile Serena şi Venus, au învins perechea cehă Andrea Hlavackova  /Lucie Hradecka, în două seturi, 7-5, 6-4, reuşind al cincilea titlu la dublu la Londra.  Cele două surori nu au pierdut niciodată în finală de Grand Slam şi sunt şi duble campioane olimpice (2000, 2008).
Aseară s-a disputat şi finala de simplu masculin, care a fost întreruptă de ploaie la scorul de 4-6, 7-5, 1-1, 40-0 pentru elveţianul Roger Federer în confruntarea cu Andy Murray.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.