Sport

Rapid l-a cumpărat pe Iljoski

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 753 vizualizări
Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că atacantul macedonean Blaze Ilijoski a semnat un contract valabil patru ani cu gruparea giuleşteană, oficialul precizand că acesta nu a venit din postura de jucător liber, ci a fost cumpărat de la FC Braşov.

"Blaze Ilijoski e al nostru, gata! S-a rezolvat astări dimienaţă la ora 07.00. Toată noaptea am negociat şi abia la 07.00 am semnat. A fost greu să îl aducem pentru că în cele din urmă nu a venit liber, l-am cumpărat de la Braşov. Nu mai contează suma de transfer, sunt stors definitiv", a spus Copos.  Iniţial, impresarii jucătorului macedonean au susţinut că Blaze Ilijoski a depus memoriu la FIFA ca urmare a restanţelor financiare de la FC Braşov şi poate semna cu Rapid din postura de jucător liber, însă în final conducerea giuleşteană a ajuns la un acord de transfer cu gruparea ardeleană. Ilijoski a plecat în această dimineaţă în Scoţia pentru a se alătura lotului condus de Ioan Ovidiu Sabău aflat în cel de-al doilea stagiu de pregătire din această vară.


A refuzat naţionala Romaniei


Mijlocaşul macedonean al echipei Viitorul Constanţa, Boban Nikolov, a declarat, joi, că i s-a propus naturalizarea, dar a refuzat să joace pentru naţionala Romaniei. "Am fost căpitanul naţionalei under-17 a Macedoniei, iar acum sunt căpitanul naţionalei under-19. Mi s-a propus să joc pentru naţionala Romaniei, s-a discutat prin tatăl meu, dar nu vreau. Eu sunt macedonean şi nu pot juca pentru altă ţară. Avem spiritul nostru de luptători şi voi juca doar pentru Macedonia", a spus Nikolov. Boban Nikolov este din aceeaşi localitate cu Daniel Georgievski, fundaşul dreapta transferat de Steaua Bucureşti: "Mă bucur că au început să vină macedoneni în Romania. Cu Georgievski sunt din aceeaşi localitate ( Stip), suntem prieteni, mai este Ilijoski la Rapid şi mai vine Ivanovski la Astra Ploieşti şi sper să mai sosească şi alţi macedoneni în Romania".Macedoneanul Boban Nikolov, în varstă de 18 ani, evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv şi este unul dintre cei mai promiţători tineri juniori ai Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi". El a fost adus la Academie în 2010, după ce Hagi l-a urmărit la un turneu internaţional la Braşov.


Viitorul cere găzduire la Galaţi


Directorul de marketing al clubului Oţelul Galaţi, Dragoş Ghiuţă, a declarat, joi, că a primit din partea grupării Viitorul Constanţa o solicitare ca echipa patronată de Gheorghe Hagi să-şi dispute meciurile de pe teren propriu din turul Ligii I pe stadionul fostei campioane a Romaniei. "E o cerere care ne onorează. în principiu am fost de accord cu cererea lor, le-am trimis tot ceea ce înseamnă cheltuielile ce ţin de organizarea unui meci de Liga I, aceasta fiind practic singura condiţie pe care am pune-o. Va fi ceva inedit pentru oraşul nostru ca în fiecare săptămană să avem cate o partidă de Liga I şi, ţinand cont de faptul că Viitorul este patronată de Gică Hagi, mă aştept la o primire frumoasă din partea suporterilor gălăţeni", a spus Ghiuţă. Oţelul şi Viitorul Constanţa se vor întalni în meci direct în etapa a VIII-a a Ligii I, gazdă fiind formaţia gălăţeană. Conform programului turului Ligii I, cele două echipe vor trebui să joace ambele pe teren propriu într-o singură etapă, cea cu numărul XVI.

Pelé merge cu generaţia lui


Fostul fotbalist Pelé a declarat că echipa Braziliei campioană mondială în 1970, din care a făcut şi el parte, a fost mai bună decat echipa Spaniei care a caştigat recent Campionatul European şi a realizat o triplă inedită, Euro-2008, CM-2010 şi Euro-2012. "Fiecare generaţie are susţinătorii săi, dar fără îndoială, dacă se compară cele două echipe, generaţia 1970 este mai bună" decat Spania, a declarat Pelé, 71 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă. "Brazilia din 1970 avea multe individualităţi, în timp ce în echipa Spaniei se regăsesc doar doi sau trei jucători excelenţi", a continuat Edson Arantes do Nascimento, triplu campion mondial, în 1958, 1962 şi 1970. Fostul mare fotbalist a recunoscut că jocul practicat de Spania în finala Euro-2012, caştigată, duminică, scor 4-0, cu Italia, a fost "demn de laudă". El a adăugat că Spania este cea mai bună echipă din lume în acest moment.


S-a închis cazul Paquiao-Bradley


Justiţia statului Nevada, sesizată de promotorul Bob Arum, nu a găsit nimic ilegal în legătură cu meciul de box dintre Manny Pacquiao şi Timothy Bradley, care s-a încheiat cu victoria controversată a pugilistului american. Potrivit Las Vegas Rewiew Journal, procurorul statului Nevada, Catherine Cortez Masto, afirmă că nu se justifică deschiderea unei proceduri în acest caz. "Nu există nicio probă privind un act ilegal, incluzand un meci aranjat sau un volum neobişnuit de pariuri. A nu fi de acord cu deciziile subiective ale arbitrilor nu reprezintă o bază suficientă pentru a lansa o anachetă. Acest caz este considerat închis", a explicat ea. Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a fost învins la puncte, la 9 iunie, la Las Vegas, de americanul Timothy Bradley şi a pierdut titlul WBO la categoria semimijlocie. Pacquiao, în varstă de 33 de ani, considerat cel mai bun pugilist al momentului de la toate categoriile, a suferit prima înfrangere din 2005.


 Fuga de control


Ciclistul danez Alex Rasmussen a fost suspendat, pentru 18 luni de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, deoarece s-a sustras de la două controale antidoping. TAS a judecat apelul făcut de Uniunea Ciclistă Internaţională după decizia Comitetului Olimpic Danez de a-l achita pe sportiv în baza unei erori de procedură comisă de UCI. Forul ciclist internaţional a cerut doi ani de suspendare pentru Rasmussen, care nu s-a prezentat la două controale antidoping şi nu a anunţat timp de 18 luni locul unde se antrenează pentru a putea fi testat. TAS a considerat că eroarea de procedură a UCI nu schimbă cu nimic faptul că sportivul nu s-a prezentat la controalele antidoping. Echipa Garmin, alături de care Alex Rasmussen, în varstă de 28 de ani, a participat în Turul Italiei din acest an, a anunţat că i-a reziliat contractul ciclistului danez.

Veloso s-a transferat la Kiev


Internaţionalul portughez Miguel Veloso de la Genoa a semnat un contract pe patru ani cu vicecampioana Ucrainei, Dinamo Kiev, care a plătiti pentru acest transfer şapte milioane de euro. Jucătorul a fost cumpărat în 2010 cu nouă milioane de euro de Genoa de la Sporting Lisabona. Mijlocaşul a jucat de 29 de ori în naţionala Portugaliei şi a înscris două goluri. El a participat şi a fost titular în echipa lusitană la Euro-2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.